Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 2 pytania . Trening i odżywki . POMOCY !!!

Wilk05
13-03-09, 21:19
Witam .
Mam dwa pytania pierwsze dotyczy suplementów , zaś drugie treningu . ( nie chce zaśmiecać forum dlatego zapytam w tym wątku ).

1.Jaką kreatynę lub cos innego polecacie na czwarty cykl ?

Cel: Masa 9 (priorytet ) siła ( tez by sie przydała )
Staż ponad 2,5 roku w tym rok z odżywkami .
Przebyte cykle:
- Vitalmax (zielona )
- Olimp Maga Caps 1250
- Universal Creatina (mono )+ Cell Pump

2. Masa rośnie dość powoli ale obwody się zwiększają w zadowalającym stopniu , po ostatnim cyklu prawie 1,5 cm w łapie i 3,5 cm w klatce chodz przytyłem zaledwie 2,5 kg . Problem jest jednak z siłą co prawda zawsze byłem słaby w łapie ale spodziewałem sie lepszych efektów . Wyciskam zaledwie 80 kg i to max 2 razy , na ostatnim cyklu podniosłem 10 razy 68 kg i to był moj max . Mój trening na klatkę wygląda tak ;
-Wyciskanie na ławce poziomej 4 serie :
(60 kg x10 razy )(68 kg x8 )(68 kg x8 nie zawsze daje rade) (70 kg ok x5 tyle tylko dam rede )
-Wyciskanie na ławce poziomej głowa do góry 4 serie
(48kg x10 )(48kg x10 )(50 kg 9 )(52 kg x8 )
-Rozpiętki na ławce poziomej 4 serie
-Przenoszenie sztangielki leżąc w poprzek ławki poziomej.
Sam ostatnio zastanawiałem się jak to możliwe że wyciskam tam mało o jedyne co przyszło mi do głowy to że :
- ćwiczę w domu na ławce która ma moim zdaniem za wąsko rozstawione ramiona dla mnie (za szeroki chwyt musze wykonywać )
- ćwiczę wieczorami trening zaczynam ok godziny 20.
- wykonuje od dwóch lat te same ćwiczenie i w tej samej kolejności zwiększając powoli tylko ciężar ( moze jakaś stagnacja czy coś )
- nie robię praktycznie maxów (kiedy czuje że raczej nie dam rady nie próbuje dalej )
Nic innego nie przychodzi mi do głowy prosze o pomoc bo powoli zaczynam tracić chęci do treningu....

Wiki
13-03-09, 22:15
Co do odżywki, to probowales czystego jabłczanu, jakiś rodzaj jego jest chyba w CP... Sprobuj mono + cm3. Albo jezeli wolisz cos mocniejszego to moze jakieś stacki? Horse power + xpand? Nie pamietam czy takie połączenie jest dobre- niech ktos mnie sprawdzi:P.
80kg x 2 to wcale nie jest mało.

Odnosnie treningu - musisz go zmienic, troche za duzo serii na klate. Poza tym jezeli cwiczysz od 2 lat caly czas tak samo, to twoje miesnie sie juz przyzwyczaiły, musisz wykombinować jakiś inny sposob treningu, inne cwiczenia itd. I siła ruszy...

Matełka
14-03-09, 09:26
Jeżeli siła i masa to proponował bym coś takiego http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=14506 ćwiczę tym planem zaledwie 2 tygodnie i już widać efekty

pozdro

NIKOLIS 168
14-03-09, 11:17
A wiec tak jesli chodzi o trening to napewno trzeba po jakims czasie go zmieniac, bo moze byc przyczyna stagnacji. Zmien trening (moze siłowy). Jeśli chodzi o suple to Polecam zrobic cos w tym stylu :

jabłczan ( Cubed ) + stack ( Vault / Clout / GM ) + BCAA ( Fitmax / Trec / Olimp )

Przyłóz sie do diety, dokup gainerka, a efekty na pewno przyjda!

Wilk05
15-03-09, 13:18
Matełka możesz napisać jakie ma efekty ?
Co do0 treningu to na pewno go zmienię bo wasze opinie potwierdzają moją teze o stagnacji....
Teraz prosił bym o polecenie jakis supli na ten 4 cykl , w sklepie w którym kupuje odżywki od dawna koleś poleca mi Storma + shocka ale nie wiem czy to nie za mocne jak dla mnie poza tym tak szczerze to nie mam teraz tyle kasy zeby na same kreatyny wydać 260 zł + ok 120 na Bcaa + 140 zł + 30 zł na witaminy to daje kwote 550 zł bez żadnego gainera....nie mam teraz tyle klasy na wydanie.... Mozecie polecić coś tańszego ?

Wiki
15-03-09, 14:50
Po pierwsze to o michę zadbaj, czyli jak chcesz isc na łatwizne to gainer 3x dziennie, porcje tak jak na opakowaniu :P. Storm + shock bedzie ok, ale po co? Najpierw to sobie diete ułóż i potrzymaj ją ze 2 miesiące. Bedą efekty bez supli.

Matełka
15-03-09, 16:31
Przysiad: kończyłem serie 85kg, a w piątek w ostatniej serii poszło 98kg pełnych pięć powtórzeń WL: kończyłem 80kg, w piątek z niewielkim trudem kończyłem 87kg
dietke trzymam i idzie zajebiście.

Wilk05
16-03-09, 10:08
Wiki staram sie dbać o miche ale w moim przypadku nie jest to takie proste ( pracuje i studiuje ) .
Wracając o supli to teraz lepiej żebym wziął jakiś stack czy zwyczajne jabłko ja , szczerze powiedziawszy myślałem o czymś takim Olimp Maga Caps 1250 + CM3/xpand (Kretke olimpu dlatego ponieważ zostało mi jeszcze jej troche z drugiego cyklu dokładnie 99 tabletek dlatego myslełem żeby ja wykorzystać)
Co wy na to ?

NIKOLIS 168
16-03-09, 15:25
NB II to nie No Booster tylko stack, wolałbym Shocka (ekonimczny) czy Noza IV.