Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Bcaa

bl00keRs
13-03-09, 08:46
Czesc, chcialem sie zapytac bo mnie meczy ciekawosci co to jest i czy daja te tabsy jakis rezultat ?! Nazwa mnie zaciekawila i ogolnodostepnosc ...

http://allegro.pl/item570458938_trec_anabolic_bcaa_300_kap_aminokwas y_budujace.html

p_narozny
13-03-09, 09:00
Zwykle suple;) Aminokwasy, dosc spory opis masz w linku ktory sam podales:) Amino takie jak bcaa wlasnie czy glutamina, zalecane po cyklach masowych (w stylu kretka itp), jedna z ich zalet jest zapobieganie rozpadowi bialka w organizmie, wiec szamajac to mniejsza szansa ze stracisz co nieco, w chwili slabosci:) Ja bynajmniej czulem sie dobrze aplikujac pudeleczko glutaminy (to tez amino w stylu bcaa), czulem sie zwawiej i zaobserwowalem lekki skok sily (lekki:P),
co do brania, mozesz stosowac ciagle, nie robi sie na tym cykli itp, jak masz kase i ochote to mozesz kupic, a czy uznasz to za dobrze wydane pieniadze to juz musisz sam przetestowac:)
Pozdrawiam

bl00keRs
13-03-09, 22:25
A bedzie lepiej jezeli polacze to z jakims gainerkiem ?!

Chodzi o to, ze nie moge znalezc sposobu na...
Cwicze juz z poltora roku i ogolem widac muskulature ale nie naleze do facetow przy kosci, wiecie pewno o co mi chodzi, zawsze bylem maly i ciezko jest byc troche grubszym a zapewne jezeli przybedzie sie troche na masie to i wszystko sie rozrosnie troche, ze tak powiem przy kosci i szukam sposobu jakiegos godnego i zauwazylem to...
Pilem bialko jedynie z poczatku i potem tylko 4 cykle krety w roku zrobilem ale nie widzialem zbytnio wielkiego rezultatu poza wzrostem sily. Po prostu powoli juz mi sie odechciewa trenowac z tego, ze ciagle taki maly jestem i sie nie wybije nigdy na jakas dobra rzezbe, trening mam OK zrobiony, jem co popadnie choc staram sie nie wcinac za duzo slodyczy, chipsow i tluszczu, jem bardziej takie produkty mleczne, kasza, ryz, pyry, nie pije alkoholu wcale, palic pale i to jest jedyna wada ale bez jaj... miesnie wszystko ok jest, ale jak wszystko oklaple jest to tego zbytnio nie idzie zauwazyc, powiedzmy 4.0 na lapie ale jak spuszcze lape w dol to troszku za plasko jest :|

Jakby co to 1.82m wzrostu mam i 76kg wagi, latem zeszlego roku stuknelo 82kg na wadze ale ciagle to nie to czego oczekuje ;/ Kumpel z ktorym trenuje ma 1.75m wzrostu i 73kg wagi, u niego to widac cos doslownie a u mnie w porownaniu do niego to taka chujnia, ze nie wiadomo czy skonczyc trenowac czy trenowac dalej dlatego, ze sie to lubi choc nie moge sie wybic to strasznie odpychajace jest to :( :( :(

fallenursus
13-03-09, 22:39
ale bez jaj...:(

to nic dziwnego ze nie rosniesz :twisted:

naucz sie jesc...tylko nie nie gadaj ze umiesz!

pan.wiesiu
13-03-09, 23:23
wytlumacz mi przyjacielu dlaczego:
przy dobrym, jak twierdzisz, treningu i diecie nie rosniesz(w sensie miesni)??

jezeli 2 powyzsze warunki sa spelnione NIE MA takiej mozliwosci abys nie przybieral... po prostu nie ma, tym bardziej, ze 4 cykle kreatynowe miales. chyba, ze masz jakies powazne zaburzenia hormonalne, ale to inna sprawa, tzn. dla lekarza, a dla nas na forum.

moja rada jest taka: uloz porzadna diete (dzial dieta) i zmien trening (dzial trening), a bedzie dobrze ;)

pozdrawiam;
wiesiek

bl00keRs
14-03-09, 00:19
to nic dziwnego ze nie rosniesz :twisted:

naucz sie jesc...tylko nie nie gadaj ze umiesz!

Niestety, jedzenie to nie wszystko, czytalem opinie ludzi tutaj na forum i znam z reala ludzi, ktorzy bez zadnej dietki tez ladnie wygladaja...

Niestety to czy sie pali czy nie to jest gowno prawda, moj ziomek ktory zaczal trenowac rowno ze mna o ktorym wspomnialem wyzej rowniez jara grubo jak ja i jakos normalnie jest, zaburzen hormonalnych nie mam zadnych, zdrowy chlopak jestem a ta kreta to mi zbytnio masy nie dala ( kilka kg .... ) na sile narzekac nie moge, pierwszy cykl krety mialem na tabsach mg 2500mg ARKALRYN cos takiego z Omegi chyba na 2 cykle mialem 240 tabsow, nastepnie jedna inna jakas kreta, ktorej nazwy nie pamietam i ostatni cykl, ktory zrobilem latem zeszlego roku byl na 2 produktach a ich nazwy byly chyba: Shock therapy na pompe i kreta do tego z tej samej firmy byla jednoczesnie o smaku winogronowym ;p
A co do ukladania diety to chyba sobie zartujesz, ze bede po kazdy jogurcik czy kaszke manna specjalnie do sklepu jechac, niestety mam wazniejsze wydatki niezeli wydawanie kasy na dietki, jem to co mam w domu...
Co do treningu to wyglada on tak:

Plan A
1. Nogi
• Prostowanie nóg w siadzie
• Prostowanie nóg w leżeniu
2. Klatka piersiowa
• Wyciskanie sztangi na skosie
3. Plecy
• Martwy ciąg
• Podciąganie na drążku szeroko do klatki
4. Barki
• Wznosy bokiem
- ramiona wyprostowane, kciuk do góry, wznoszenie ramion na wysokość barków
- ramiona wyprostowane, kciuk do dołu, wznoszenie ramion na wysokość barków
5. Bicepsy
• Uginanie ramion ze sztangą
• Uginanie ramion nachwytem, sztanga prosta
6. Tricepsy
• Wyciskanie sztangi, ławka pozioma, wąski chwyt
7. Przedramie
• Uginanie nadgarstków z sztangą siedząc
8. Brzuch
• Wisząc podnoszenie kolan do klatki piersiowej
• Skłony na piłce

Plan B
1. Nogi
• Przysiady ze sztangą
• Uginanie nóg stojąc
2. Klatka piersiowa
• Wyciskanie hantli na ławce prostej
• Pompki na podwyższeniu
3. Plecy
• Wiosłowanie sztangą łamaną – podchwyt
• Ściąganie uchwytu do klatki
• Skłony odwrotne
4. Barki
• 3 fazowy military press
• Podrzut
5. Bicepsy
• Uginanie ramion w uchwycie młotkowym
6. Tricepsy
• Prostowanie ramion na wyciągu
• Pompki na poręczach (pionowo)
7. Przedramie
• Uginanie nadgarstków z sztangą za plecami stojąc
8. Łydki
• Wspięcia siedząc
• Wspięcia stojąc
3 dni w tygodniu; pn,sr,pt naprzemian z treningami robie co kazdy trening do teog ciezary okolo 75-80% z tego ile dam rady max po 12-10-8 badz 10-8-6 powtorzen, zalezy od dnia i zmeczenia.
Z tym przedramieniem to dopisalem sobie a reszte znajomy mi podrzucil.

Chcialem dodac, ze na poczatku jak zaczalem trenowac wszystko roslo blyskawicznie do 70 dojechalem zaczelo tak wolno isc, ze glowa boli ;| Prawie wcale nie idzie...

fallenursus
14-03-09, 02:25
Niestety, jedzenie to nie wszystko, czytalem opinie ludzi tutaj na forum i znam z reala ludzi, ktorzy bez zadnej dietki tez ladnie wygladaja...

, jem to co mam w domu...
Chcialem dodac, ze na poczatku jak zaczalem trenowac wszystko roslo blyskawicznie do 70 dojechalem zaczelo tak wolno isc, ze glowa boli ;| Prawie wcale nie idzie...

zastanow sie nad tym

bl00keRs
16-03-09, 00:12
No OK, tylko jak to jest, ze sa ludzie (znam, z ktorymi trenuje i przebywam na codzien), ktorzy nie stosuja zadnej diety i wygladaj OK ale mniejsza o to ?!

Tak do tematu nawiazujac, ten BCAA jak zakupie to nie pomoze nic na masie ?!
Lepiej jakbym jakiegos gainera kupil (gainera jeszcze nigdy nie mialem -.- ) i by cos na mase podskoczylo ?

fallenursus
16-03-09, 02:31
No OK, tylko jak to jest, ze sa ludzie (znam, z ktorymi trenuje i przebywam na codzien), ktorzy nie stosuja zadnej diety i wygladaj OK ale mniejsza o to ?!

Tak do tematu nawiazujac, ten BCAA jak zakupie to nie pomoze nic na masie ?!
Lepiej jakbym jakiegos gainera kupil (gainera jeszcze nigdy nie mialem -.- ) i by cos na mase podskoczylo ?

a niemozesz naprzyklad zaoszczedzic 20min na zjedzenie posilku jakiegos zamiast tego gejnera? pucha tunczyka z wody,2 kromy razowca,lyzeczka majonezu.lepsze od gejnerka...
ja np. raz na 3 dni wzucam 3 puchy tunczyka,2 ogorasy poszatkowane,,150gr twarogu, jakis pieprz troche majonezu do smaku, miszam, i mam co wsadzic w ciemna pite. latwo, i sie nie kruszy :P:smile: