PDA

Zobacz pełną wersję : Białko + spalacz

Santi
12-03-09, 16:19
Witam
Kupiłem białko Ostrowii i spalacz Treca CLA & green tea i chciałbym dowiedzieć się jak to stosować.

Mam 185 cm wzrostu i ponad 95kg wagi (20% wagi okolo to tluszcz niestety). Zalezy mi na zrzucieniu oponki przede wszystkim jak i braku utraty masy z miesni stad bialko.

Jak najlepiej to laczyc? Kiedy brac?

Co do zywienia to nie jem slodyczy (jedynie snickers po silowni), cukrow wielu, na sniadanie nie mam czesto czasu wiec uzupelnie je bialkiem, obiad normalny rodzinny (nie mam na niego wplywu) i wczesna kolacja okolo 18/19 oparta na mleku i nabiale.

Cwicze 3x w tygodniu na silowni, biegam w weekendy.

toxic
12-03-09, 16:56
Co do zywienia to nie jem slodyczy (jedynie snickers po silowni)

rozjebałeś mnie w tym momencie na łopatki.... :D

Jolly
12-03-09, 17:01
Proponuje trening wydolnościowy wpleść między siłowy tak żeby co drugi dzień biegać. I nie aeroby tylko interwały. Mniejsze ryzyko katabolizmu(utraty masy mięśniowej podczas treningu).

Co do białka & Spalacza to raczej nie powinno być problemów pod warunkiem że odpowiednio użyjesz obu. Spalacz dość słaby więc tym bardziej nie widzę problemu.

No i dieta jeszcze. Jak tak intensywnie ćwiczysz to dużego deficytu kcal nie możesz mieć...

PS: przed interwałami porządna rozgrzewka i posiłek białkowy.

Santi
12-03-09, 19:08
toxic: spoko kumpel mi o tym powiedzial ze zastrzyk takiego "slodyczu" po treningu dobrze zrobi

jolly: czy spalacz i białko trzeba brać w ajkichs wiekszych odstepach? bo na spalaczu jest ze po posilku a rano posilkiem bedzie dla mnie jedna kanapeczka i shake bialkowy.

czy tez to dziala jak karnityna z kreatyna, ze nie mozna brac ich obok siebie bo sie blokuja?

toxic
12-03-09, 19:11
No wiadomo , ze po wysiłku słodycz dobrze robi :) , ale powinieneś zjeść jakiś posiłek , a nie batonika. Powiedziałem to bo śmiesznie napisałeś sam sobie zaprzeczyłeś.

Jolly
12-03-09, 19:14
Santi: Nie blokują się. Białko to białko, składnik pokarmowy :)

Santi
12-03-09, 19:19
okej dzieki.
o ile suplementacja spalacza jest prosta to mam pytanko:
-w dni nietreningowe po kazdym posilku
-w dni treningowe (o silownie chodzi), brac przed i po silowni czy tez po posilku? teoretycznie napisane jest ze codzien po posilku ale chyba na silowni spalanie jest wzmozone?

Jolly
13-03-09, 15:44
A może przed posiłkiem?

Santi
13-03-09, 17:30
napisane jest aby brac po posilku lub w trakcie