Zobacz pełną wersję : Reduktor tłuszczu dla nastolatka
qwertyuiop
11-03-09, 17:51
Jest tak:
Mam 15 lat i problem z wagą, bo ważę prawie 100 przy wzroście 180. Ćwiczę rok na siłowni 3-4 razy w tygodniu (ćwiczenia siłowe + aeroby), ale większych efektów nie ma, owszem wyciskam więcej, czuje się silniejszy, ale mam NAPRAWDĘ SPORO tkanki tłuszczowej... Więc stąd moje zapytanie, jaki reduktor tłuszczu mógłbym brać (i czy w ogóle)?
Wiem, że powiecie, że w tym wieku ogólnorozwojówka, piłka, pływanie itd. ale to u mnie nie skutkuje...
PS. Stosuję dietę.
PS. Stosuję dietę.
widocznie slabo sie do niej przykładasz bo to jest właśnie klucz do Twojego problemu...
ps. Kołecki zaczął trenować podnoszenie ciężarów w wieku 9 lat...ponoć:lol:
qwertyuiop
11-03-09, 19:14
Na śniadanie 2 jaka, w szkole 2 kanapki (np. z serem białym) obiad i kolacja przed 18. Oczywiście żadnego alko, czekolad chipsów itd.
Tak robię od pół roku, a do ćwiczeń też się przykładam.
slim shady
11-03-09, 19:19
TO NIE JEST DIETA !!! idź do działu dieta a potem pytaj sie o suplementy i trening, nic dziwnego, że nie chudniesz,
ZAdnego reduktora,widac, że nie wykorzystałes potencjału spalania, napisz ile razy w tygodniu robisz aeroby i ile czasu trwaja i jakie to aeroby, możesz zacząć robić interwały
qwertyuiop
11-03-09, 19:41
A czym jest ten potencjał spalania? 3-4 razy w tyg po 1h (np. bieg 10km/h)
Co to interwały?
A co z reduktorami? Dać sobie spokój czy mogę coś brać żeby mi nie zaszkodziło?
Zacznij biegac to najszybciej przynosi rezultaty+dobra Dieta i waga pojdzie drastycznie w duł .Jezeli chcesz schudnac to moim zdaniem kolacja jest zbedna zjedz porzadny obiad i sniadanie i to ci starczy ,a jak bedzie ci głod doskwieral siegnij po jakies warzywa lub owoce.
slim shady
11-03-09, 20:17
interwały np. 30 sekund truchtu potem 10 sekund sprintu i to jest jeden interwał, na początku zaczynaj od 5-6 interwałow na trening, nie rob treningu interwałowego w ten sam dzien co masz siłownie, co jakis czas zwiekszaj ilosc interwałów,
Potencjał spalania czyli umiejetnosc w miare szybkiego pozbywania sie tłuszczu bez wspomagaczy, daj sobie spokój z reduktorami, mozesz kupić zielona herbate w tabletkach i kofeine i brac przed treningiem ( pamietaj ze to nie jest to samo co wypicie kawy i zielonej herbaty)
Mi po jakims czasie 3-4 razy w tygodniu było za mało i zwiekszyłem do 5-6 razy w tygodniu, ale wybierz sobie interwały albo aeroby
Powinienes bez wspomagaczy zrzucic 15 kg tylko troche samozaparcia i dobra dieta,
Sorry Abram ale źle piszesz 4-6 posiłków to podstawa w ciągu dnia, na noc najlepiej produkt wysokobiałkow(twaróg, serek wiejski)
qwertyuiop
11-03-09, 21:12
Czyli dobra dieta, aeroby bądź interwały, kofeina i zielona herbata w tabletkach przed treningiem. Jeszcze jakieś wskazówki?
kofa tu wiecej złego niż dobrego zrobi - wytrącanie magnezu. Dieta jest do dupy!!
qwertyuiop
11-03-09, 21:17
Tak polecił slim shady. A jak z zieloną herbatą? Coś jeszcze mam brać? Diete narazie układam.
http://allegro.pl/item567483275_odchudzanie_mocna_l_karnityna_z_ziel ona_herbata.html
Coś w tym stylu?
slim shady
11-03-09, 21:19
ta kofeina nie jest koniecznocia, ale jak cos musisz juz wziasc to na poczatek lepiej takie cos sobie skompletowac,
co do wskazówek hmmm
zamień ziemniaki na brązowy ryż/kasze/soczewice, jasne pieczywo na ciemne, zwieksz spozycie białka,zmniejsz spozycie węglowodanów, pij wode albo zieloną herbate, jedz piersi z kurczaka,ryby,twarogi,jajka ( jako źródło białka)pamietaj zeby uzupełnic diete w tłuszcze (oliwa z oliwek. omega 3 ) kieruj sie zasadą im blizej wiieczora tym mniej węglowodanow a wiecej białka, śniadanie powinno być syte, jedz duzo warzyw i owoców żeby mieć dobre źródło witamin, 4-6 posiłków, narazie tyle mi przychodzi dogłowy
ps. czemu symu kofa zrobi wiecej złego ?
qwertyuiop
11-03-09, 21:30
Tylko mówię, że ja nie chcę brać czegoś co mi zaszkodzi, bo na jakieś mocniejsze reduktory to jeszcze za wcześnie, ale chodzi mi o coś co mi pomoże w schudnięciu i nie zaszkodzi. Nadal siłownia i aeroby, dieta się robi, ale czy to wystarcza?
slim shady
11-03-09, 21:32
w zupełności wystarcza :) tak naprawde to jest klucz do sukcesu
qwertyuiop
11-03-09, 21:33
ta kofeina nie jest koniecznocia, ale jak cos musisz juz wziasc to na poczatek lepiej takie cos sobie skompletowac,
[/I]
"coś" masz na myśli kofeine i zieloną herbatę? może być z l-ką?
http://allegro.pl/item562860757_najmocniejsza_l_karnityna_greentea.h tml
slim shady
11-03-09, 21:39
moze być, ale pamietaj ze bez diety i aerobow nawet najlepszy suplement zawiele Ci nie da, nie oczekuj po tym wielkiego szału, bo to tylko wspomaga spalanie a nie spala samo za Ciebie
qwertyuiop
11-03-09, 21:42
ok, rozumiem, mam zamiar ćwiczyć tak samo intensywnie, a może i nawet bardziej, ale czy jest sens coś( kofe, green tea z l-ką) kupować? czy z wspomagaczami czy bez mała różnica??
slim shady
11-03-09, 21:44
spróbuj narazie na sucho z dobrą dietą i treningiem aerobowym i po miesiacu napisz jakie efekty i coś sie wymysli, narazie to nic Ci nie potrzeba
qwertyuiop
11-03-09, 21:46
Ok, dzięki, na pewno się odezwę :)
Ogólnie twoim problemem jest pewnie to że praktykujac swoja diete twój metabolizm zwolnił do stanu krytycznego. Musisz podbić mocno kalorie, starać się jeść dobrze i do tego aeroby. Na pcozatku mozesz przytyc ale tak dobrniejsz do celu.
Co do kofy, chodzi mi głównie o wypłukiwanie magnezu- dorośli nie pozwalają pić dzieciom kawy choć nei wiedza czemu ale robią dobrze. A sama kofeina jako thermogenik niestety nie jest skuteczna, jako pobudzacz owszem.
Mam 15
lat
i
Ćwiczę
na
siłowni. Dla
większych
efektów
Stosuję dietę:
żadnego alko.
Tak polecił
mi