Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : początkujący-pomoc dieta

Miles
09-03-09, 23:39
Witam wszystkich bo to mój pierwszy post na tym forum,
prosiłbym was bardzo o pomoc. Jutro zapisuje się na siłownie moja przygoda z tym miejsce m nie trwała długo bo 1 miesiąc 1,5 roku temu, ale teraz chce wrócić i to na poważnie. Jak juz wyczytałem dieta to podstawa zwłaszcza że ważę 60kg( aż wstyd :)) przy 177 cm. Prosiłbym o komentarz. Według kalkulatora moje potrzeby kaloryczne to ok.3000 dziennie.

I
ok7:30
Płatki owsiane + mleko

tutaj między8-9 trening bo później mam zajęcia więc na siłownie 3x w tyg będę miał czas rano.(ok 1,5h)

II
10:30
chleb razowy z serkiem wiejskim
jaja
gainer

III
13:30 kurczak + ryż może makaron

IV
16:30 chleb razowy + serek
banan lub inny owoc

V
19:30
chleb razowy + tuńczyk w sosie własnym
owoc.

Myślicie że na początek może być? Wiem że takich tematów było sporo i właśnie na ich podstawie staram się ją ustalić. Mam do tego kilka pytań. Czy jedzenie parówek, frankfurterek, kiełbasy, wieprzowiny, szynek wszlekiego rodzaju zabronione?? Dietę pewnie bym uzupełnił warzywami typu kanapki dodatkowo z serem i ogórkiem, pomidorem lub papryką. Jak ma się temat alkoholu? Kompletna abstynencja?

Dzięki za pomoc
pozdrawiam

pimols
09-03-09, 23:51
ryz brazowy ofc po treningu banan zjedz sobie np
i przed snem twarog i oliwe z oliwek dodaj do tego witaminki i mineraly

Miles
10-03-09, 00:03
Dzięki za odp.
oliwe z oliwek dodać do twarogu?:) a Witaminy w jakiej postaci najlepiej? I zapomniałem dodać że do picia głównie woda mineralna niegazowana ok. 1,5l dziennie i jak mi się uda zdobyć wyciskarkę do owoców do sok wyciskany raz dziennie

Miles
10-03-09, 20:06
Mam jeszcze pytanie. Czy powinienem dietę uzupełniać gainerem już od samego początku? Bo słyszałem gdzieś że najpierw może lepiej ćwiczyć na "sucho" a dopiero po około miesiącu kupić jakiś suplement, ale z drugiej strony jak gainer uzupełnia dietę??
Poza tym dieta jest ok??
Dzięki i pozdrawiam.

Rynju
11-03-09, 23:23
dodaj ilosci tych pokarmow

Miles
12-03-09, 15:04
Ok więc podam mniej więcej z ilością niestety nie mam wagi nawet wiec postaram się na oko podawać:

I
Płatki owsiane + mleko 1saszetka mleka 180ml.

tutaj między8-9 trening bo później mam zajęcia więc na siłownie 3x w tyg będę miał czas rano.(ok 1,5h)

II
chleb razowy z serkiem wiejskim - 3/4 kromki podobno 200gr
jaja 2/3 jak albo na twardo albo sadzone
gainer

III
13:30 kurczak + ryż może makaron -1 pierś ryż brązowy 100gr lub makaron ziarnisty też 100gr

IV
16:30 chleb razowy + serek 3/4 kromki ok 200gr
banan lub inny owoc

V
chleb razowy + tuńczyk w sosie własnym 3/4 kromki tuńczyk 1 puszkac 170 gr.
owoc.

Wczoraj liczyłem kalorie i wyszło mi ok 2500 tyś ale nie wiem czy czegoś nie popsułem. Według kalkulatora powinienem jeść ok. 3000 dziennie. Na siłownie zapisuję się dopiero jutro ale dietę już wprowadziłem. Brakuje mi gainera, ale czekam na waszą opinie czy kupować od razu czy ćwiczyć ok miesiąca na sucho.
Co do jajek nie wiem czy w takim razie nie przenieśc na późniejszy posiłek skoro gainera bym pił właśnie koło 10
Dzięki pozdrawiam

Rynju
13-03-09, 07:17
Ok więc podam mniej więcej z ilością niestety nie mam wagi nawet wiec postaram się na oko podawać:

I
Płatki owsiane + mleko 1saszetka mleka 180ml.

II
chleb razowy z serkiem wiejskim - 3/4 kromki podobno 200gr
jaja 2/3 jak albo na twardo albo sadzone
gainer

III
13:30 kurczak + ryż może makaron -1 pierś ryż brązowy 100gr lub makaron ziarnisty też 100gr

IV
16:30 chleb razowy + serek 3/4 kromki ok 200gr
banan lub inny owoc

V
chleb razowy + tuńczyk w sosie własnym 3/4 kromki tuńczyk 1 puszkac 170 gr.
owoc.

Wczoraj liczyłem kalorie i wyszło mi ok 2500 tyś ale nie wiem czy czegoś nie popsułem. Według kalkulatora powinienem jeść ok. 3000 dziennie. Na siłownie zapisuję się dopiero jutro ale dietę już wprowadziłem. Brakuje mi gainera, ale czekam na waszą opinie czy kupować od razu czy ćwiczyć ok miesiąca na sucho.
Co do jajek nie wiem czy w takim razie nie przenieśc na późniejszy posiłek skoro gainera bym pił właśnie koło 10
Dzięki pozdrawiam

Co tu mam powiedziec, poczytaj podwieszone tematy bo tu ukladanie jest diety od poczatku jesli chodzi o posilki okolotreningowe ;)