PDA

Zobacz pełną wersję : napoje dla sportowców

torres
08-03-09, 22:16
Witam , nie wiem być może był poruszany tego typu temat. Więc tak , gram praktycznie zawodowo piłkę nożną , i chciałbym się dowiedzieć coś na temat napojów izotonicznych . A zarazem chodzi mi o to , co mogę pić np. w trakcie meczu bądz treningu . Jaki napój pomoże mi w treningu , działania choćby redbulla ( doda siły , bądz pomoże w lepszym przogotowaniu fizycznym ) . Prosiłbym o jakieś podpowiedzi , bardzo mi na tym zależy . Pozdrawiam i z góry dziękuje.

Wiechu
08-03-09, 22:19
Napój izotoniczny obojętnie jaki ważne żeby był bogaty w witaminy oraz kofeine żebyś miał kopa i dostarczył podczas wysiłku organizmowi potrzebnych składników.Redbull,powerade to chyba najlepsze.

pimols
08-03-09, 22:24
mineralna woda,izotniczny napoj a red bull to niekiedy przed na pobudzenie jak np: Ci sie nie chce;p

Symu
08-03-09, 22:32
Wiechu jakieś farmazony tu propagujesz. Ogolnie izotonik ma nawadniac i dostarczać elektrolitów, a kofeina raczje na odwrót. Redbull nie jest izotonikiem!!!!!!! Powerade najlepszy jest głównie z reklamy.

Z izotoników mogę polecić izostara, bardzo popularny i teoretycznie skuteczny jest gatorade ale dla mnie jest gorszy od izostara. W każdym razie te 2 formuły są najlepiej przygotowane. Pamiętaj te napoje raczej nie pobudzają ale działanie mozna odczuć w postaci mniejszego zmeczenia. Jak coś an pobudzenie to proponuje osobno cofe w capsach, ale IMO to nie ejst konieczne.

Russel
08-03-09, 23:20
koncentrat vit z vitalmaxa jest ok!

torres
09-03-09, 15:16
Ale polecacie mi jakieś Carbo czy tudzież podobne odzywki ? ;> . Poleccie mi coś co by mogło mi pomóc w graniu :) np. zmniejszylo zmeczenie czy pomoglo szybciej zregenerowac siły :) Dla mnie to dość ważna rzecz . pozdrawiam

Symu
09-03-09, 16:07
ogolnie to niektorzy dosypuja carbo do izotoników ale mnie to np. zamula strasznie.

Co do suplementacji piłkarza to możesz spróbować kretyne i ewentualnie gainerka czy bcaa po treningu.

W przypadku gainer jest trochę problem że potrafi zalać tłuszcykiem.

torres
09-03-09, 17:29
nooo biore creatynke cm3 1250 rano przed sniadaniem 30 min. przed treningiem 30 min. po treningu 30 min. :) i myślisz , że na samym tym wystarczy ?:> mam takze w domu BCAA ale nie biore aktualnie. ;) znaczy zapomnialem zaznaczyć ,ze 2-3 razy w tygodniu dodatkowo chodze na siłownie :). Wiec tamat odzywek nie jest mi obcy , ale chcialem sie dowiedziec czy cos specjalnego do pilki noznej moge brać :) . Gainera nie bede brał , bo jak mówisz moze tłuszczem zalać aa te nie jest za ciekawe :D hehe . Więc moge coś dorzucić do tej creatynki czy na spokoju mi wystarczy :) ?

wukio
09-03-09, 18:15
Izotoniki będą dobre, kofeiny nie polecam w przypadku brania kreatyny, bo w jakimś stopniu niweluje jej działanie. Możesz jeszcze dołożyć carbo, ale tak jak mówił Symu, może zamulać- strasznie słodkie w połączeniu.

Symu
09-03-09, 18:27
Widzę profesjonalnie podchodzisz do grania - brawo :) niestety u nas w kraju to rzadkość.

Ogolnie kreta, bcaa + omega 3 i magnez powinny wystarczyć nie widzę sensu pakownia kasy w inne suple.

slim shady
09-03-09, 19:07
redbull słaby,czytałem kiedys badania i miał najmniej w środku to co powinien miec i na opakowaniu był zawyżona wartosc tych składników, Tiger jest dobry normalny i wersja wody z dodatkami Tigera tez spoko, Iso Plus jest spoko

torres
09-03-09, 21:38
dlatego nie gram w kraju ( w polsce ) :D hehe , ale to już nic nieznaczący szczegół :) aaa mógłbym prosić oo rozpisanie dawkowania tego wszystkiego ? zebym wiedział , co kiedy ile brać :) : *

Symu
09-03-09, 21:58
Uff myślałem że u nas sportowcy zaminili wóde na suple ;) na szczescie jest ok.

Podaj prosze swoja wage i wzrost.

torres
09-03-09, 23:12
184 cm. /76 kg  , i chcialbym zostać przy tej wadze , nic przytyć nic schudnać  chociaz mogłoby kilka kilogramów pójść w dół , ale jest optymalnie :)