Zobacz pełną wersję : OLIMP Sojavit 85
Witam ! ! !
Mam ochote kupić sobie odżyweczke białkową OLIMP Sojavit 85 (2,25kg.) jest w zasięgu mojego portfela :mrgreen:
Chciałbym znać opinie osób KTĂ?RE TO JADŁY INNE MNIE NIE INTERESUJĄ :idea:
Czy warto ją sobie kupić dla zdobycia trochę masy?
Mam problemy z nabraniem masy i czy to było by dobre?
NIE
NIE
NIE
to jest bialko sojowe, a wiec i tak wiekszosc z tego co wezmiesz sie nie przyswoji
dokładnie tak białko sojowe tj. pszeniczne nie nadaje sie do budowania masy.
marcinczwa
22-11-06, 13:47
jonasz7, lepiej kup ostrowie lub SP80
Moim zdaniem lepiej przeznacz te pieniądze na kilka puszek tuńczyka , jestem przekonany, że efekt będzie wtedy o wiele lepszy :)
Rozumiem że osoby wypowiadające się w tym temacie spożywały ten suplement i wiedzą co mówią.
Ale tak na serio to same NEGATYWNE słowa jak na razie czekam na jakieś pozytywy oile wogle takie będą :wink:
Ja osobiście nic jeszcze nie wiem o tym prod. ale wyczaiłem że jest to chyba najtańsze białko w takieij ilości (no i firma nie byle jaka).
Ostatnio kupiłem sobie serwatke naturalną w proszku i przyznam szczerze że może jest dobra w działaniu ale ja nie mogłem tego pić OCHYDA :???: , teraz wole już zapłacić więcej i pić ze smakiem :razz: Dla tego wybrałem Olimpa(chce wybrać). Ale jeszcze się rozejże i zobaczymy
marcinczwa
22-11-06, 19:09
firma megabol znana jest z niezbyt dobrych odzywek i suplementów, ich plus to to ze sa tanie
Co do odżywek to masz 100% racji :idea: ale co do innych ich suplementów się nie zgodze!!!
marcinczwa
22-11-06, 19:28
jezeli uwazasz ze np: Biosterol czy Testosterol 250 to sa suplementy godne polecenia to ok
No jadłem to też ale np. kreatynke jadłem tej firmy i też nie mogę narzekać. Jedyne co mam do tej firmy to tylko to że nie ptrafią robić odżywek i tych napewno NIE POLECAM
kreatynke jadłem tej firmy i też nie mogę narzekać.
Masz na myśli Megabol Total Creatine ? Jak dla mnie odpada chociażby ze względu na słabe rozdrobnienie.
Tak chodzi mi o Megabol Total Creatine+Dextroza!!!
Może nie było SUPER efektów ale na siłe na mnie zadziałało, na mase nic. Za tą cenę można sobie kupić.
A co rozdrobnienia to nie wiem nie zwruciłem na to uwagi.
pzdr.
Bo może nie brałeś innych więc nie masz porównania. Inne dobre kreatyny mają rozdrobnienie coś jak mąka ziemniaczana. Jak wiadomo im lepsze rozdrobnienie, tym większe szanse, że kreatyna się przyswoi.
Na pewno masz racje bo wiesz więcej. Mówię tylko że na mnie zadzaiałała. A jak wygląda te rozdrobnienie w jabłczanie kreatyny?
Nie spotkałem się jeszcze, żeby jabłczan był słabo rozdrobniony.
Czyli musi być b.d.rozdrobniony?
Ja mam traz jabłaczan kreat. i z wyglądu ładnie wygląda ale w dotyku i przy rozcieraniu w palcach czuć tak jakby grudki. Czy tak może być, czy toi jest kiepski prod.?
BioTech TCM (300GR.) wiem niska półka ale na to było mnie stać :oops:
Jak są przyrosty, to nie masz się czym martwić. Ważne, żeby szło do przodu.
No to dopiero się okaże czy będzie szło :mrgreen: dopiero piąty dzień cyklu.
A jak mam to właściwie jeść? Na pudle napisane pięć gram dziennie, ja jem dziesięć w tren. i pięć w nie trenin. Czy dobrze robie? czy mam zmniejszyć dawke?
waże 67kg. przy 174cm. mam 19 lat
W dni treningowe 2 razy po 4g, w dni nietreningowe raz dziennie (na czczo) 4g.
Pozdrawiam
Mysłowiczanin
27-11-06, 11:35
Jeżeli chodzi o Sojavit85 to ja go mialem, znaczy sie mam go nadal bo juz mi sie konczy ale to nie jest odzywka na przysrost masy mięśniowej bo to jest białko roślinne a jak wiemy białko roślinne nie jest budulcem mięśni, ale mozna go stosować jako dodatek do zbierania dziennego zapotrzebowania na białko.Wogóle jak poczytasz o nim to pisze ze to jest dla osob o zwiekszonym wysiłku fizycznym i dla starszych osób , ale nic nie pisze o przyroście masy mięsniowej. :wink: Pozdrawiam
Ale uważasz że warto go kupić a do tego jakieś carbo i mono?
Taki zestaw byłby chyba dobry co?
jonasz7 daj sobie spokoj z tym bialkiem Mysłowiczanin pisze Ci wyraznie ze to bialko nie jest na budowe miesni !! Kup sobie ostrowie jesl niemasz kasy bedzie owiele lepsza (wiem bo jadlem i jem nadal) pozdrawiam
A co myślisz o Oxygen Protein80%(2,5kg.)
I jak wygląda smak Ostrowii?
Ostrowia ma smak straszny. Najmniej straszny jest naturalny. Owoce leśne tragedia...
No tp już odpada Ostrowia bo dla mnie jest ważny smak :!:
Jak masz białka więcej niż 80% to nie będzie dobrego smaku. Np. 60% z Vital'a smak naturalny, jest dość przyzwoity.
u.waw.pl zjadliwy jest waniliowy z ostowi bo owoce lesne to naprawde tragedia :) ale ja do ostrowi dokladam jednego banana i miksuje to razem i w smaku jest lepsze niz niejedna odrzywka:) mozna tez dodac troche kakaa i bedzie git. Biore ta ostrowie rano i przed snem po treningu gajnerka 30% i teraz dolozylem kreatynke i powiem wam ze jestem zadowolony z efektow :) (oczywiscie pozatym dobrze sie odrzywiam (staram sie) :) ) Bralem tez bialko treca 3D i stwierdzam ze bylo gorsze niz ostrowia ( w sensie dzialania ) A tak pozatym to ja biore odrzywki zeby dzialaly a nie smakowaly :) pozdrawiam
A co myślisz o takim zestawie:
-Jakiś gainerek (jeszcze myśle jaki ale ok. 30% białka)
-L-arginina lub dibencozide (megabola lu trec)
Coś do rzucić wyżucić co o tym myślisz
jonasz7 co chcesz uzyskac cwiczac ?? Czysta mase miesniowa ?? Chcesz zwiekszyc swoja mase ciala czy moze schudnac?? Jesli masa ciala Cie interesuje to proponuje jakiegos gajnerka np Biogenixa Monster mass 30% bialka do tego kreatynke (polecam scitec nutrition 300g za 25 zl - biore juz drugi raz) no i oczywiscie taurynke lub dextroze (ja preferuje tauryne) Jesli czysta masa ciala to jakas odrzywke 50:50 np Top Mas Olimpu + L-Glutamina mozna tez kreatynke z tauryna dorzucic :) Jesli na rzezbe to Wysoko procentowe bialko najmniej 80% + HMB Olimpu + L CARNITYNE :) POZDRAWIAM
Teraz ostrowia ma nowe smaki: bananowy, truskawkowy i czekoladowy.
No właśnie jak one smakują czy ktoś wie bo BARDZO zależy ni na dobrym smaku :idea:
jonasz7 co chcesz uzyskac cwiczac
Odp:Na razie zależy mi na masie ciała potem będę ją rzeżbił
jonasz7 jak chcesz masy to ja Ci proponuje gajnera + kreatyne powinno dac dobre efekty a smak gajnera powinien Cie satysfakcjonowac :) (kup sobie jakiegos gajnerka wybierajac z tych firm : Biogenix , Olimp, Trec smakowo powinny Ci odpowiadac innych firm niewiem :) ) pozdrawiam i smacznego:)
No z kreatynką to niw za bardzo bo teraz jem a po krecie chce jakiegoś gainerka ale z czym.... już nie wiem co wybrać.
A jak Activia wygląda w smaku?
z aktivity testowałem gainera musli
w miare tani smak kokos fajny
w środki kawałki musli
kup kilo i spróbujesz sam
No właśnie myślałem nad tym gainerkiem tylko ze trzy kilo, a do tego może arginine lub dibencozide albo testosterol i jakieś białeczko żeby było po treningowe.