Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Znaczny spadek kg, praca na noce - pomoc?

czubol03
07-03-09, 07:19
Witam, od jakis 8miesiecy pracuje w godzinach nocnych od 22-8, 5dni w tygodniu i waga znacznie mi poleciala w dol z 71kg do 63kg wzrost - 181cm, jest to praca fizyczna stad jestem ciagle w ruchu, bardzo chcialbym wrocic do poprzedniej wagi bo duzo lepeij sie w niej czulem, staram zjadac sie 2posilki w ciagu dnia i 2w pracy... o 8:00 i po przebudzeniu kolo 19:00, w pracy mam dwie przerwy o 0:30 i 3:30 na ktorych zawsze jem. Czy jest mozliwosc zebym nadrobil te kilogramy uzupelniajac moje posilki jakimis suplementami? + moze jakies cwieczenia w domu, pompki etc..?
Pozdrawiam

futrix
07-03-09, 07:47
domyślam się , że chodzi ci o mase mięśniową??
chyba ,że nie wtedy najlpiej przytyjesz po pizzy, chipsach, piwie itd. :)
Coca-Cola koniecznie z cukrem no i przede wszystkim najedz się przed snem

czubol03
07-03-09, 08:13
heh powiedzmy mase miesniowa i troche tluszczu prawda, po pracy przewaznie jem jajka i szynka, lub mleko z platkami, po przebudzeniu danie na cieplo tzn jakas piers z kurczaka lub wieprzowina czasami jakis fast food, w pracy przewaznie kanapki+500g jogurtu+owoce i jakies slodycze aczkolwiek sa tez dni takie kiedy nie mam czasu na przygotowanie posilku i wtedy zywie sie 'mrozonkami' dlatego myslalem o jakis suplementach aby zastapic brakujace posilki wartosciami odzywczymi. Nie chodzi mi o to by miec jakies mega miesnie tylko zeby powrocic do poprzedniej wagi z dobra forma fizyczna. Niestety trudno pogodzic prace i dobre zywienie, chipsow i pizzy nie jadam :D

Abram15
07-03-09, 09:34
Mysle ze Gainer bylby odpowiedni polecam ci Magnum 6000 .

007
07-03-09, 14:01
Rozpisz obecne posiłki i godziny spożycia

Jolly
07-03-09, 14:45
Przepraszam bardzo, ale co ma piwo do tycia? :O

Powiedz jeszcze czym się zajmujesz w pracy?, bo to też ma duże znaczenie. Jak zapierdzielasz ostro fizycznie to potrzebujesz więcej kcal, jak nie dostarczysz to waga ci spada.

Biernaczek
08-03-09, 10:43
czubol3 pracowałem przez jakiś okres czasu tak jak ty nawet miałem o tej samej godz. przerwy ale po nocce nie spałem do 19.00 :D tylko góra do 14.00 - 14.30
W przerwach w robocie jedź dużo węgli + gainer + banan.
Miałem u siebie na zmianie takiego koksika, wpierdalał co parę godzin nie tylko podczas przerw no i wypijał swoją odżywkę.

Russel
08-03-09, 12:18
dinozaur dobrze gada!

czubol03
09-03-09, 11:45
A ty cwiczysz wogole czy tylko spisz i pracujesz ?
a gdzie normalne zycie?
w ciągu tygodnia - tak, w weekendy zyje 'normalnie'.
nie ćwicze na siłowni, rok temu tak okolo 8miesiecy:lol: teraz tylko ćwiczenia w domu,
po za tym racja za dużo śpie, także postaram sie to zmienić, co do obowiązków w pracy to wykładam towar na półki.

lovelas69
09-03-09, 16:53
Mysle ze Gainer bylby odpowiedni polecam ci Magnum 6000 .

to zajeb*stą radę mu dałeś hehehe wychodzi Twoje doświadczenie 5 letnie :)

Jolly
09-03-09, 18:40
Czubol03: Najlepsza by była dieta na mase + trening siłowy. Nie ma sensu zalewać się fatem, polecam wybić to sobie z głowy :smile:. Jakieś białeczko jak najbardziej możesz sobie kupić. Co do pracy to raczej nie masz ciężkiej. Po prostu tak jak mówię dieta+Siłka. Same mięśnie nie przyjdą.

//Jolly

Rynju
11-03-09, 23:27
bierz zarlo ze soba do pracy, kup gainera ktory uzupelni ci kalorie