Zobacz pełną wersję : kreatyna a nadwaga
Witam
Mam pytanko .
Oto mam nadwage chodze na silownie 4 razy w tygodniu ciwicze raczej lzejszymi ciezarami ale wiecej powtozen i czy w zwiazku z moja nadwaga moge przyjmowac kreatyne i L- glutamine , czy raczej powinienem przyjmowac jakies inne suplementy ?
Pozdrawiam
Jaki masz staz?
Diete (napisz przyklad jak mozesz)?
Wiek?
Trening?
Rozumiem ze chcesz zrzucic troche tluszczyku wpierw?
No raczej kreatyna Ci nie potrzebna jak chcesz schudnąć. Powinieneś poszukać czegoś na spalanie.
Czemu, kurwa suplementy od razu?! Bez tego sie nie da juz nic zrobic? Czuc ze chlopak zaczyna dopiero, niech zrobi diete jako taka i pobiega troche, potem niech cos pomysli...
witam
mam 33lata , trenuje z przerwami , teraz chcialbym trenowac bardziej efektywnie po to by spalic tluszcz i zeby byc wysportowanym czyli miec dobra kondycje do sportow letnich ,a przedewszystkim czuc sie slniejszym i sprawniejszym
pozdrawiam
no to na razie kreatyna Ci nie potrzebna tylko dużo ruchu i odpowiednia dieta. Kreatyna cię jeszcze bardziej zaleje. ale mozesz brać np, tauryne troche da Ci siły moze więcej przebiegniesz.
Pomyslalem o kreatynie i L-glutaminie bo boje sie ze podczas odchudzania strace rowniez miesnie , czego bym niechcial - czy kreatyna i L-glutamina temu zapobiegnie ?
pozdrowka
Obetnij z diety weglowodany a zwieksz bialko ktore bedziesz spozywal, wtedy nie bedziesz palil miesni... Antykatabolik jakis ewentualnie - glutamina albo BCAA...
dieta-podstawa
dobry plan treningowy i systematycznosc
jezeli suple(dla poczatkujacego nie polecam) to jak poprzednik BCAA
slim shady
06-03-09, 22:50
glutamine sobie odpusc nie opłaca się, lepiej zainwestowac w bcaa, nie tyle co Cie kreatyna zaleje tylko sie nawodnisz potem to zejdzie ale nie widze potrzeby akiego rozwiazania, poczytaj o diecie w dziale dieta i skomponuj cos co bedzie Ci odpowiadało, i dorzuć do tego aeroby 3-4 razy w tygodniu najleoiej robic po minimum 30 minut (dopiero po tym czasie tłuszcz sie spala)
Czemu glutaminy nie? Ja mam bardzo dobre zdanie:)
slim shady
07-03-09, 10:12
badania wykazują o nie skuteczności tego suplementu
Możesz stosować kreatyne na redukcji 2-3g po treningu.Zastosuj dietę low carb.Chyba że masz sporo kasy i zapodasz większe ilości wołowiny w diecie to kretka będzie zbędna.
weź większą uwagę na aerobach i dietce a puźniej zapodaj sobie spalacz np.Animal cut czy jakoś tak sie to pisze!pozdro
Hi
Dzieki wszystkim .
Oczywiscie ciwiczyc zaczynalem ooo dawno w piwnicy byly hatle lawka i sztanga mialem moze z 16 lat tylko jeszcze zeby byla systematycznosc no ale zabraklo .
Jednak zawsze jakies sporty uprawialem a jesli tylko przestalem odrazu waga sporo w gore i wlasnie od dzieciaka mam bardzo slaby metabolizm i to chyba u mnie najwiekszy klopot , jak myslicie jaka dieta czy moze jakies suple pomogly by przyspieszyc metabolizm , oczywiscie wiem ze sport , silownia napewno.
Co do spalaczy tluszczu to raczej nie chce brac bo bardzo sie zle po nich czuje - lep mnie napiernicza , niemoge spac itp wiec nie jestem zwolennikiem spalaczy co zawieraja efedryny , kofeiny , turyny i jakies tam wynalazki termogenne .
Co sadzicie o chromie lub cla czy przyjmowanie ich przysipieszy metabolizm.
Pozdrowka
Pewnie większosc twoich miesni to woda jak zapodasz mono to bedziesz miał tej wody jeszcze wiecej. Kup sobie karnitynke i na razie powinna wystarczyc, ewent jeszcze pasik neoprenowy powinien byc dobry efekt.
slim shady
20-03-09, 21:24
Jednak zawsze jakies sporty uprawialem a jesli tylko przestalem odrazu waga sporo w gore i wlasnie od dzieciaka mam bardzo slaby metabolizm i to chyba u mnie najwiekszy klopot , jak myslicie jaka dieta czy moze jakies suple pomogly by przyspieszyc metabolizm , oczywiscie wiem ze sport , silownia napewno.
dieta low carb + aeroby
Co do spalaczy tluszczu to raczej nie chce brac bo bardzo sie zle po nich czuje - lep mnie napiernicza , niemoge spac itp wiec nie jestem zwolennikiem spalaczy co zawieraja efedryny , kofeiny , turyny i jakies tam wynalazki termogenne .
nie ma juz spalaczy na efedrynie :) bez spalaczy tez dasz rade pozbyc sie nadwagi
Co sadzicie o chromie lub cla czy przyjmowanie ich przysipieszy metabolizm.
Nie opłaca sie, kup sobie lepiej omega 3 i zieloną herbate