PDA

Zobacz pełną wersję : kreatyna a nadwaga

carbon
06-03-09, 20:00
Witam

Mam pytanko .

Oto mam nadwage chodze na silownie 4 razy w tygodniu ciwicze raczej lzejszymi ciezarami ale wiecej powtozen i czy w zwiazku z moja nadwaga moge przyjmowac kreatyne i L- glutamine , czy raczej powinienem przyjmowac jakies inne suplementy ?

Pozdrawiam

p_narozny
06-03-09, 20:04
Jaki masz staz?
Diete (napisz przyklad jak mozesz)?
Wiek?
Trening?
Rozumiem ze chcesz zrzucic troche tluszczyku wpierw?

lukasz231
06-03-09, 20:04
No raczej kreatyna Ci nie potrzebna jak chcesz schudnąć. Powinieneś poszukać czegoś na spalanie.

p_narozny
06-03-09, 20:12
Czemu, kurwa suplementy od razu?! Bez tego sie nie da juz nic zrobic? Czuc ze chlopak zaczyna dopiero, niech zrobi diete jako taka i pobiega troche, potem niech cos pomysli...

carbon
06-03-09, 20:12
witam
mam 33lata , trenuje z przerwami , teraz chcialbym trenowac bardziej efektywnie po to by spalic tluszcz i zeby byc wysportowanym czyli miec dobra kondycje do sportow letnich ,a przedewszystkim czuc sie slniejszym i sprawniejszym

pozdrawiam

Sosna91
06-03-09, 20:14
no to na razie kreatyna Ci nie potrzebna tylko dużo ruchu i odpowiednia dieta. Kreatyna cię jeszcze bardziej zaleje. ale mozesz brać np, tauryne troche da Ci siły moze więcej przebiegniesz.

carbon
06-03-09, 20:21
Pomyslalem o kreatynie i L-glutaminie bo boje sie ze podczas odchudzania strace rowniez miesnie , czego bym niechcial - czy kreatyna i L-glutamina temu zapobiegnie ?

pozdrowka

p_narozny
06-03-09, 20:23
Obetnij z diety weglowodany a zwieksz bialko ktore bedziesz spozywal, wtedy nie bedziesz palil miesni... Antykatabolik jakis ewentualnie - glutamina albo BCAA...

regan14
06-03-09, 21:53
dieta-podstawa
dobry plan treningowy i systematycznosc
jezeli suple(dla poczatkujacego nie polecam) to jak poprzednik BCAA

slim shady
06-03-09, 22:50
glutamine sobie odpusc nie opłaca się, lepiej zainwestowac w bcaa, nie tyle co Cie kreatyna zaleje tylko sie nawodnisz potem to zejdzie ale nie widze potrzeby akiego rozwiazania, poczytaj o diecie w dziale dieta i skomponuj cos co bedzie Ci odpowiadało, i dorzuć do tego aeroby 3-4 razy w tygodniu najleoiej robic po minimum 30 minut (dopiero po tym czasie tłuszcz sie spala)

p_narozny
06-03-09, 23:11
Czemu glutaminy nie? Ja mam bardzo dobre zdanie:)

slim shady
07-03-09, 10:12
badania wykazują o nie skuteczności tego suplementu

007
08-03-09, 08:53
Możesz stosować kreatyne na redukcji 2-3g po treningu.Zastosuj dietę low carb.Chyba że masz sporo kasy i zapodasz większe ilości wołowiny w diecie to kretka będzie zbędna.

Dzarek
19-03-09, 22:16
weź większą uwagę na aerobach i dietce a puźniej zapodaj sobie spalacz np.Animal cut czy jakoś tak sie to pisze!pozdro

carbon
20-03-09, 02:21
Hi

Dzieki wszystkim .

Oczywiscie ciwiczyc zaczynalem ooo dawno w piwnicy byly hatle lawka i sztanga mialem moze z 16 lat tylko jeszcze zeby byla systematycznosc no ale zabraklo .

Jednak zawsze jakies sporty uprawialem a jesli tylko przestalem odrazu waga sporo w gore i wlasnie od dzieciaka mam bardzo slaby metabolizm i to chyba u mnie najwiekszy klopot , jak myslicie jaka dieta czy moze jakies suple pomogly by przyspieszyc metabolizm , oczywiscie wiem ze sport , silownia napewno.

Co do spalaczy tluszczu to raczej nie chce brac bo bardzo sie zle po nich czuje - lep mnie napiernicza , niemoge spac itp wiec nie jestem zwolennikiem spalaczy co zawieraja efedryny , kofeiny , turyny i jakies tam wynalazki termogenne .

Co sadzicie o chromie lub cla czy przyjmowanie ich przysipieszy metabolizm.

Pozdrowka

Seba87
20-03-09, 21:23
Pewnie większosc twoich miesni to woda jak zapodasz mono to bedziesz miał tej wody jeszcze wiecej. Kup sobie karnitynke i na razie powinna wystarczyc, ewent jeszcze pasik neoprenowy powinien byc dobry efekt.

slim shady
20-03-09, 21:24
Jednak zawsze jakies sporty uprawialem a jesli tylko przestalem odrazu waga sporo w gore i wlasnie od dzieciaka mam bardzo slaby metabolizm i to chyba u mnie najwiekszy klopot , jak myslicie jaka dieta czy moze jakies suple pomogly by przyspieszyc metabolizm , oczywiscie wiem ze sport , silownia napewno.

dieta low carb + aeroby

Co do spalaczy tluszczu to raczej nie chce brac bo bardzo sie zle po nich czuje - lep mnie napiernicza , niemoge spac itp wiec nie jestem zwolennikiem spalaczy co zawieraja efedryny , kofeiny , turyny i jakies tam wynalazki termogenne .
nie ma juz spalaczy na efedrynie :) bez spalaczy tez dasz rade pozbyc sie nadwagi

Co sadzicie o chromie lub cla czy przyjmowanie ich przysipieszy metabolizm.

Nie opłaca sie, kup sobie lepiej omega 3 i zieloną herbate