Zobacz pełną wersję : Ginekomastia?
Witam,
W chwili obecnej jestem na cyklu z omką (1x 250mg tyg.). I mam pewien problem bo chyba zaczyna wyskakiwać u mnie ginekomastia. Sutki są jakby trochę powiększone i czasami lekko pieką, ale nie bolą przy dotyku. Mam pod ręką 1 opakowanie Tamoksifenu i nie wiem czy zacząć go teraz brać? W ubiegły poniedziałek miałem pierwszą iniekcję, a planuję jeszcze conajmniej 4.
Proszę o rady.
Pozdrawiam
po pierwsze to 5amp omki to conajmniej o 3 za malo na cykl,
cykl zrob 8-10 tyg po 1amp week
jak cos juz sie pojawia (przemysl kwestie czy aby zes sie nie przewrazliwil na tym punkcie) to doloz nolve 10mg ed i obserwuj co sie dzieje, jak dalej bedzie sie poglebiac wejsdz na 20mg ed i to juz powinno sprawe zalatwic,
nolve ciagnij do konca pct wlacznie z pct,
No nie wiem, odczuwam taki dziwny dyskomfort. One są jakby lekko przypuchnięte i odnoszę wrażenie że pieką, ale nie są twarde i nie bolą.
Od jutra zacznę brać tamo w dawce 40mg dziennie - lepiej dmuchać na zimne.
nietety mozliwe,
znam przypadki takie, jak rowniez po kilku dniach stosowania mety,
tyle tylko ze wlasnie problem w tym ze na odleglosc trudno stwierdzic czy gosc sie przewraziwil i psycha plata mu figle, czy rzeczywiscie jesta az tak podatny / wrazliwy ze krotki estr juz dal o sobie znac,
i daj se spokoj z ta dawka 40mg,
zrob jak ci napisalem i nie panikuj chlopie!
zawsze możesz zaprzestać stosowania dopingu i odsprzedać komuś resztę :)
Dziwne, jak brałem metę to nic takiego nie odczuwałem, ale co tu porównywać metę do omki. ;)
A tamoksifen to to samo co nolva, czyli jak coś to 1 tabs dziennie wystarczy.
masz problemy z czytaniem?
Nie, ale po tym artykule stwierdziłem że tamoksifen ma więcej zalet niż nolva, mimo że działają tak samo: http://www.kulturystyka.pl/artykul58/ ;)
chlopie tamoxifen to to samo co nolva,
to tak jak prolka to to samo co enan,
wez zrob jak ci napisalem i skoncz juz bo az w oczy razi twoja wiedza,
i taka rada - odpusc juz saa sobie na przyszlosc,
nolvadex i tamosifen. sa to nazwy handlowe substancji czynnej 'tamoksyfen'. czyli nolva jak i tamox to dokladnie to samo
Czyli mówię - 1 tabs dziennie wystarczy.
dla mnie idiotyzmem jest branie Nolvy/tamoxu do 250omo tyg nic Ci nie bedzie zadnego gino od takiej ilosci sie nie dostanie chyba ze jestes arcy wrazliwy nolva spowoduje ze przyrosty beda minimalne , jak juz chcesz cos anty estrogenne to proviron dozuc, przy 750mg ew omo moze sie gino pojawiac ale tez nie u kazdego gdyby kazdy tak panikował to mało kto odwazył by sie na taki hardcore jak 500mg omo ew, chyba ze by szamał 40mg nolvy lub 1mg arimidexu ed za mocno panikujesz
Czyli mówię - 1 tabs dziennie wystarczy.
pewnie masz 20mg/tabs wiec pol, bo nie sadze zebys mial wersje 10mg,
co do wypowiedzi kolegi wyzej - dokladnie o tym samym pisalem, ale na odlegosc nie da sie stwierdzic czy gosc rzeczywiscie ma poczatki gino bo jest wrazliwy czy sobie wkrecil i poprostu psycha widzi / czuje to gino,
ale skoro bedzie mu lepiej wziac ta nolve niech bierze, dawka 10mg ed nie spowoduje wiekszego bloku w przyrostach, poza tym to niezbyt wiarygodna wersja ze nolva ogranicza przyrosty, chyba ze moza o mniejszej retencji i lapaniu fatu co i tak nie jest potrzebne zawodnikowi,
a dawka 10mg nie bedzie w stanie tak bardzo obnizyc poziomu estrogenu a co za tym idzie wytwarzania hormonu insulinogennego, a jedynie wyzej wspomniane mniejsza retencja & mniejszy fat jesli juz,
Już sam nie wiem czy to gino... Na treningu czułem coś a'la mrowienie w mięśniach klatki piersiowej, postanowiłem więc że jak przyjdę do domu to wezmę 1 tabsa tamoksifenu i wziąłem. Jak na razie jest ok, ale zobaczymy co będzie dalej.
dziecko na ch... te koksy :) ? wszystko jest dla ludzi lecz jak już się ktoś bierze za saa to musi mieć jeszcze o tym pojęcie bo później będziecie płakać... więc warto zastanowić się 3 razy
z tego co sie orjetuje to cyklach typowo masowych odrobina estro jest nawet wskazana co innego tyczy sie robienia wcinki, estro prócz tych niechcianych cech maja jedna dobra - obnizanie poziomu złego cholesterolu i trójgliucerydów , ja jechałem kiedys 250 omo e2d + arimidex 0,25 tabl e2d potem ed , i musze przyznac ze przyrostów nie było tak wielkich jak bym jechał bez ari ale zyłka piekna wyszła moim zdaniem kolezko se wkrecasz to gino i tyle gino nie pojawia sie w ciagu 2-3 tyg cycki az tak szybko nie rosna ale dla swietego spokoju i czystsci sumienia jak kolega Ig napisał 10mg nolvy