Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kiedy efekty?

AKRO
06-03-09, 14:02
Witam, od środy jem monohydrant kreatyny i carbo. Nie zauwazyłem żadnych efektów jeszcze ani nie przybyło mi siły. Kiedy będę czuł że mam powera i więcej siły?
I czy da sie samymi tymi moimi suplami przybrać masy? czy potrzebna jest taka lepsza dieta?

luo
06-03-09, 14:06
Napisz cos wiecej o sobie bo ciezko jest cokolwiek powiedziec, jaki masz staz,priorytet na masa czy rzezbe, warunki na silowni itp

AKRO
06-03-09, 14:10
20 lat, 180 wzrost, chudy, kudłaty, oczy zielone....
Kiedys chodzilem 5 miesiecy potem była przerwa pol roku i teraz chodze od grudnia czyli 3 miechy. Chodze w poniedzialek srode i piatek, na siłowni jest duzy wybor sprzetu. Najpierw chciałbym przybrac na masie, i to najlepiej jak najszybciej. Nie wiem moze jakiś gainer do tego.?

p_narozny
06-03-09, 14:12
Masz za krotki staz, marnujesz tylko potencjal mono. Widac, ze dieta kuleje albo jej nie ma - pomysl o tym i uloz ja. Zabierasz sie do sprawy od dupy strony, pocwicz najpierw rok dobrym treningiem, stosuj diete a efekty bedziesz mial lepsze niz po mono, bo dopiero zaczynasz. Gainera kup sobie jak juz cie pili, i uzupelniaj nim braki w diecie (jak masz jakis slaby posilek w stuly kanapka to zapij gainerem). Mono odstaw, bez diety i tak efekty byle jakie zmarnuja sie bez diety. Pozdrawiam

Fehu
06-03-09, 14:15
Najpierw na masie.. hmm a jak z dieta..? widze ze sie wspomagasz CARBO a ja bym wybrał gainera (chyba ze az tak Ci wegli brakuje) no ale jesli masa to trzymaj sie podstaw dieta +500kcal jeśli masz problem z dostarczeniem tej ilosci to ew. gainer, no i powiedzmy 2g białka na kg masy ciała..

AKRO
06-03-09, 14:17
no facet w sklepie polecił mi do tego carbo więc wziałem. Diety specjalnej nie stosuje ale staram sie jesc duzo szczególnie po siłowni. To czyli moge dokupić gainera do tych supli co mam?

toxic
06-03-09, 14:21
mozesz... i nigdy nie sluchaj faceta w sklepie .. on zawsze do zakupionego towaru da Ci kopa w dupe gratis... :/

luo
06-03-09, 14:40
p_narozny dobrze mowi. Dobra zbilansowana dieta to podstawa, mowisz ze jesz duzo ale nieliczy sie ile tylko co wkladasz do ust i o jakich porach. Pocwicz jeszcze z pol roku i wtedy mozesz juz zaczynac masowac bo bez techniki nic nieosiagniesz... Gainer zawsze sie przyda jak nietrzymasz diety, ale na poczatek pomysl o dobrym planie bo teraz suple typu kreatynka czy aminokwasy duzo ci niedadza, tylko bedziesz wyzucac hajs w bloto. Zreszta kreatyna bardziej zwieksza sile niz mase. Na forum jest duzo postow z dietami i treningiem na pewno cos dla siebie znajdziesz.

toxic
06-03-09, 14:46
' jak nie masz diety mozesz gainera - przytaczam :D
dieta musi być licha bo licha jak nie masz kasy lub chUy wie co.. gainerem mozesz sie wspomagac i łatać luki posiłkowe.. - takie moje zdanie. ;]

AKRO
06-03-09, 15:28
no bo na diete to ja nie mam czasu bo to trzeba punktualnie wszystko a nie zawsze mam kiedy, wiec myśle sobie tym gainerem pomóc.

toxic
06-03-09, 15:43
Jesli na diete nie masz czasu.. to bez sensu.. jak nie bedziesz jadł nie beda ci miesnia rosły... ;/ jak ty sobie to wyobrażasz? . BTW czas zawsze jest . ;]

AKRO
06-03-09, 15:53
No ale to nie znaczy że ja nic nie jem. Tak jak mowilem staram sie jesc duzo bialek i tluszczow tez,ale tym gainerem bym sobie pomogł. Ja nie chce duzej masy, tylko troche chce przybrac na wadze. Bo jako grubas to ciezko sie bedzie biegalo i cwiczyło na AWF-ie.

MaciekX
06-03-09, 21:36
Jeść musisz bez tego nie będzie żadnych efektów i żadne tam suple nie pomogą, a czas zawsze się znajdzie są różne produkty które da się zjeść w każdym miejscu ;]

luo
06-03-09, 22:41
wiesz gainer zawsze sie przyda, jesli mowisz ze niemasz czasu to po prostu jedz rano wegle+bialko np platki owsiane/musli na mleku +jajka, przed treningiem kolejna porcja wegli+bialka po treningu to samo+gainer, na kolacje jakies bialko np. bialy ser+oliwe z oliwek i na pewno zobaczysz rezultaty