Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : prawda o dextro :)

jarzo
04-03-09, 21:40
powiedzcie mi czy do pierwszego cyklu na monohydrancie opłaca kupowac sie dextroze ??? ... aha i jeszcze jedno ... jest jakas roznica miedzy mono w kapsułkach a w proszku ??

slim shady
04-03-09, 21:44
nie opłaca się dextro,
w kapsułkach jest przeważnie drożej, niby w proszku lepiej się przyswaja, dla mnie to jest to samo

p_narozny
04-03-09, 21:49
A tam bzdura ze sie lepiej przyswaja, przeciez zelowe kapsulki rozpuszczaja sie w kilka minut w zoladku:) Latwiej sie odmierza w kapsulkach przede wszystkim, ale w srodku musi byc to samo:)

Sosna91
04-03-09, 21:50
ja kupuje w kapsulkach ale wsypuje sam proszek do pyska od razu :) dizeki temu odmierzone i nie musze zjadac capa :)

Dextroze nie kupuj jak cos to tauryne np.

Rickey
04-03-09, 21:53
Dokładnie!!! Nie ma różnicy w rozpuszczalności czy to kapsy czy proch. A dextro nawet nie kupuj bo to stata kasy. Już lepiej zainwestuj w glute, BCAA itp.
Pozdro!!

kastorius
04-03-09, 22:07
przy cyklu kreatynowym dzieki dekstrozie przyswajalnosc kreatyny wzrasta

Rickey
04-03-09, 22:13
Taaaa??? I gdzie to przeczytałeś??? Pewnie na opakowaniu z dekstrozy:D
Niestety to tylko teoria... w praktyce jest inaczej..
Pozdro!!

slim shady
04-03-09, 22:20
jak ktos musi tą kase przetracic to lepie carbo wziasc, i tak jak pisałem przyswajalnosc ta sama :)

bld
04-03-09, 22:22
Ja tam nie wiem jak to jest z ta dextroza ;p jedni pisza ze dziala inni ze to gowno :P ja sam sobie kupilem dextro juice za 18zl ;p duzo to nie jest wiec sam sobie zobacze jak to jest ;d chociaz nawet jak bedzie dzialac watpie ze to odczuje :D

pomeran
05-03-09, 00:51
dekstroza to stara nazwa glukozy czyli cukier gronowy, cukier skrobiowy, należący do cukrów prostych
Glukoza jest podstawowym związkiem energetycznym dla większości organizmów
Nie poprawia wchłaniania kreatyny tylko daje więcej energii "większego kopa" ja kiedyś wsypywałem sobie glukozę do wody na trening i naprawdę pomagało miałem "większego powera"