Zobacz pełną wersję : poczatkowe pytania
zaczne od tego ze kiedys troche cwiczylem byla to jednak bardziej zabawa niz cwiczenia i myslalem ze polega to tylko na klatce. przy moim wzroscie czyli jakims 171 cm wazylem wtedy 56 kg wiem troche malo :) jednak teraz siedzacy tryb zycia i dobre jedzonko zrobilo swoje. mam fazy ze raz wracam do wagi ok 64 kg a po paru miesiacach nagle na wadze widze 80... zabralem sie ostro teraz za cwiczenia i zapisalem sie na silownie pare dni temu. wiem ze nie powinno sie niby chodzic codziennie ja jednak odczuwam taka wewnetrzna potrzebe... poprostu musze i nie chodzi tye o wyglad co wyzycie sie ale to inna historia. i tu pojawia sie pytanie jaki trening by waga trzymala sie wlasnie ok tych 65 kg i jaka dieta. na chwile obecna wcinam glownie warzywa i siedze po ok 2 h dziennie na silowni i po paru dniach juz widze efekt ze jestem jakby mniejszy. trener na silowni kazal mi na razie robic wszystko by zaznajomic sie ze sprzetem jednak trening ktory mi przypisal nie do konca mi pasuje a jest czlowiekiem z ktorym ciezko porozmawiac... gdyz kaze mi robic trening silowy i na mase a efekt ktory chce osiagnac to szczupla sylwetka i rzezba. prosze o dokladne opisanie jaki trening powinienem stosowac badz podac linka do takowego oraz do diety. jezeli moglbym prosic to tak dla laika bo czasem jak widze te okreslenia niektore to malo rozumiem ;) pozdrawiam was
slim shady
03-03-09, 23:22
to zapisz się na fitness a nie na siłownie i po problemie, dorzuć aeroby i bedziesz trzymał wage
dodam jeszcze do tego ze ten trener mi tylko mowil na jakich sprzetach mam niby cwiczyc opisujac je tylko a nie pokazujac nawet jakie a na pytania nie byl jakos skory do odpowiedzi z silowni tej jednak nie chcialbym rezygnowac bo sam widze ze jest bardzo dobrze wyposazona i blisko mojego domu. z cwiczeniami na laweczce oraz barki jak rowniez na atlasie zawsze sobie jakos radzilem. problemem zawsze byly dla mnie hantle i wyciskanie ich w ten sposob podnoszac rece z hantlami do gory wiec jezeli by bylo jakies zamienne cwiczenie ktore wzmocni mnie na tyle by moc to pozniej wykonywac rowniez bylbym wdzieczny. poza tym widze ze po 5 dniach treningu idzie mi jakos tak slabiej ale teraz robie sobie odpoczynek 3-4 dniowy i nie z tego powodu ze nie chce mi sie isc na silownie tylko dlatego ze zmuszaja mnie do tego obowiazki sluzbowe po czym znowu zamierzam chodzic codziennie lub prawie codziennie :P
to zapisz się na fitness a nie na siłownie i po problemie, dorzuć aeroby i bedziesz trzymał wage
miesnie przy okazji tez chce troche wyrobic :P bo nie jest z nimi w tym momencie az tak najgorzej przynajmniej sprawiaja takie wrazenie :)
slim shady
03-03-09, 23:47
na fitnesie wyrobisz mięśnie, na sztukach walkii basenie, niestety ale musisz zaczac od masy bo Ty nawet nie masz co utrzymywać, spytaj tego trenera jak sie robi dane cwiczenie i Ci pokaze, zacznij od treningu ogólnorozwojowego,
tu masz filmiki jak robi sie cwiczenia http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=3733
a tu gify http://www.kulturystyka.pl/atlas/
a co z odpowiednia dieta do cwiczen ktore mam robic?