Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Masa , masa , masa

Nyczek
02-03-09, 17:39
Witam
Ostatnio miałem przerwe 2-miesieczna spowodowana byla ona urazem reki , teraz cwicze juz ponad miesiac wrocielm do normalnych ciezarow ale co najgorsze spadla mi masa i to o 3 kg , poprostu jestem zdruzgotany. Chciałem kupic jakies suplementy ktore naprawde mocno kopia.
Cwicze 12 miesiecy dotychcasz bralem hard mass , mass xxl , creatine micronized i to chyba wszystko , jesli chodzi o diete to staram sie jej trzymac choc nie zawsze sie udaje z powodu braku czasu.Jestem ekomorfikiem i odkad pamietam przybranie na masie szlo mi bardzo ciezko.
Ma oku mam pare suplementow : MUSCLE ASYLUM Creadex , BSN Volumaize , UNIVERSAL SHOCK 1008g + STORM 835g , Animal Pump , BSN NITRIX

co myslicie o tych suplach ? ktory wybrac a moze znacie lepsze ? Zalezy mi na duzej masie a pozniej sile.
Wzrost 180cm
Waga 70kg

Z góry dziekuje ciekawe i pomocne wypowiedzi beda nagradzane SOG'iem

Pozdrawiam

Kamil18
02-03-09, 18:24
UNIVERSAL SHOCK 1008g + STORM 835g
Mutant Mass
jakie¶ białko
i powinno być dobrze

koko
02-03-09, 18:45
http://allegro.pl/item560684979_najtansza_serwatka_bialko_whey_po_10 _kg_1grats.html sory ze sie tak wbijam ale co otym sadzicie?? takie bialko serwatkowe warto kupic?? troche tego jest wiec jak by nie bylo trzeba cos od tegfo przytyc

Punisher
02-03-09, 18:54
http://allegro.pl/item560684979_najtansza_serwatka_bialko_whey_po_10 _kg_1grats.html sory ze sie tak wbijam ale co otym sadzicie?? takie bialko serwatkowe warto kupic?? troche tego jest wiec jak by nie bylo trzeba cos od tegfo przytyc
Czytaj regulamin.

Nyczek
02-03-09, 22:56
moze ma ktos jeszcze inne pomysly?

a co do tego mutant to 2 kg wystarczy?:>

mały huba
02-03-09, 23:02
No xplode + monohydrat dowolnej firmy i jaki¶ porz±dny Gainer(Mutant mass,Upp your mass, incredible bulk), witaminy + przydałoby się zma lub chociaż sam magnez w dużej dawce.

gunc2
02-03-09, 23:07
No ty chyba zartujesz na pozadny cykl potrzeba ci duze opakowani i male to starczy ci na okolo 7tyg

Nyczek
02-03-09, 23:35
No xplode + monohydrat dowolnej firmy i jaki¶ porz±dny Gainer(Mutant mass,Upp your mass, incredible bulk), witaminy + przydałoby się zma lub chociaż sam magnez w dużej dawce.
wydaje sie fajne te polaczenie teraz mam pytanie bo z kasa umnie krucho wiec tych wiekszych paczek brac nie bede i czy wystraczy takie cos:
-BSN No-Xplode 820g
-Vitalmax Creatin 500g
-PVL MUTANT MASS 2,3kg ( tu nie wiem jak z kaska jak by starczylo to bym kupil 2x , bo 2.3kg na taki cykl to malo? )
-OLIMP ZMA 60kaps
-TREC Multi Pack 36(120 tab.) witaminy i minerały

tak moze byc? czego wiecej czy czegos mniej?
Mam jeszcze pytanie mam hard mass okolo 2kg ale stoij on otwarty juz jakis rok:D mozna to jeszcze brac? i zostalo mi jeszcze cratine micronized z ostatniego cyklu jakies 80 tabs poniewaz mialem uraz reki.
Ze umnie z dieta troszke na bakier :/ mam pytanie(wiem wiem ze glupie bo nikt nie jest jasnowidzem i na kazdym inaczej dzialaja suple) jakiego przyrostu moge sie spodziewac?

pozdrawiam Nyczek

mały huba
03-03-09, 10:41
Wszystko sii, ale jak masz mniej kasy to gainera zamień(na np. monster mass i kup ,żeby było minimu, te 4,5-5 kg) albo przeznacz to na żarcie.
SprawdĽ datę tego gainera, spokojnie można je¶ć nawet jak jest parę miechów po terminie. Jak tak zjadłem sporo i nic mi ni było.

Nyczek
03-03-09, 17:18
hm a jak to brac znaczy wszystko razem jak najlepiej ? bo z tego co wiem to na opakowaniach czesto pisza bzdury

niewula
03-03-09, 20:25
hmmm a nie lepiej wziasc tylko duzego xploda i duzego masa?

Nyczek
03-03-09, 22:06
wlasnie ja nie wiem dlatego pytam , czekam jeszcze na inne opinie zaawansowanych userow , zalezy mi na masie poniewaz strasznie umnie sucho a diete staram sie utrzymac w miare mozliwosci , raz bylem tak zdesperowany poszedlem do lekaza czy nie mam jakiegos tasiemca :D on mi powiedzial ze ekomorfik jeszcze zalezy od organizmu to przybieranie na masie jest bardzo ciezkie , mowilem mu o diecie.

mały huba
04-03-09, 01:59
-Mono rano 5g
-po treningu 5g wraz z gainerem(ok 100g) ,w dni nietreningowe w podobnej porze
-Xplode przed treningiem (jedna miarka)

Duży xplode nie styka bo tam w porcji jaki¶ gram z małył okładem kreatyny, a to za mało.

Nyczek
04-03-09, 17:36
to co jeden xpload nie starczy ? ;|

mały huba
04-03-09, 20:06
Na cykl jeden 820g styka. Byle była do niej kreatyna ;)

Nyczek
04-03-09, 20:08
hm to moze lepiej kupic wiecej tego mono?

Prezydent_1c
04-03-09, 21:22
Kurwa ale co¶ nie możecie mu doradzić ....
Po pierwsze kolego to o masie zapomnij jak nie masz czasu na diete.
Po drugie odżywki dla Ciebie dobre jak nie masz funduszu dużo to moim zdaniem:
Mono 500g na cykl napewno starczy przy twojej wadze nawet na czę¶c następnego...
Gainer: Gain Bolic taki tańszy.
Glutamina lub BCAA - ale bierz w mniejszych dawkach troche.
Reszte haisu sobie zostaw i zbieraj na następny cykl.
Jak diete masz b. słab± i waga nie będzie chciała i¶ć to możesz dokupić carbo (tanie sa zazwyczaj) i popijać w trakcie treningu i np. do ¶niadania.

Nyczek
04-03-09, 21:28
carbo pije zawsze na treningu , nie chodzi oto ze nie trzymam diety bo czasu nie ma, mam ulozona diete ale poprostu czasem tak wychodzi ze poprostu niektore posilki mnie omijaja

dlaczego myslisz ze tamten cykl jest zly dlamnie?

Prezydent_1c
04-03-09, 21:34
Nie jest zły ale przeczytałem ze nie masz haisu za dużo a xplode nie jest tani a niezbędny nie jest na 2 cykl i lepiej co innego wzi±¶ć i poprostu mieć więcej na kolejne cykle ... Wybierz sobie co Ci będzie odpowiadało ja tylko doradziłem co bym wybrał na twoim miejscu.