Zobacz pełn± wersję : Masa [zielony]
Witam :)
Jestem z tych zielonych ;p Wiece tak mam 172cm 60kg wiec nie za dużo regularnie ćwiczę. I pytanie moje takie co by zacz±ć brać na masę żeby przytyć bo z tej mojej masy to nic się nie wyrzeĽbi.. :) :neutral: Aaa i jem nie tak mało jak sobie kto¶ może wyobrazić.. po prostu nie umiem przytyć.. :/ Dzieki z góry za pomoc.
od ilosci pozywienia bardziej liczy sie tresc ;) sprobuj ulozyc sobie diete, z czasem zauwazysz efekty..
i nie zniechacaj sie jesli nie uda Ci sie jej ulozyc w 1-3 popoludnia.. nabywanie wiedzy w tym temacie moze trwac (trwa..) tygodniami, musisz duzo czytac, wprowadzac poprawki, obserowowac siebie.. co na Ciebie dziala lepiej, co gorzej.. takze nie bierz sie za suplementy, bo tylko sie zniechecisz, a producenci licza na takich "zdołowanych" jak ty ;) przyloz sie chlopie jesli Ci naprawde zalezy, w sumie to tyle, nikt Ci nie poda nazwy zlotego srodka, bo takiego nie ma! PZDR
dzbanekzwd
02-03-09, 13:30
jest jedno wyj¶cie jak (nie chcesz/nie umiesz/nie dasz rady jej trzymać) Diety
Możesz kupić Gainera.
Ok dieta swoj± droga a jaki¶ dodatek? :)
dzbanekzwd
02-03-09, 13:42
zakładam że masz mały starz to jedynie gainer/białko nic więcej nikt Ci nie poleci.
jakis gainer proponuje monstera albo mutanta ... do tego dorzuciłbym cos na szybszy metabolizm... dasz rade:P
jak pomogłem daj soga:P
pzdr
mutant to gówno i ponoć ma w sobie 2% m±ki. Tak mi powiedział gostek ze sklepu z odżywkami.
mutant to gówno i ponoć ma w sobie 2% m±ki. Tak mi powiedział gostek ze sklepu z odżywkami.
hehe oj raczej nie gówno, jeden z lepszych, i cena przyzwoita. ale jak go gainer wiec nie ma co przesadzać. doby dla patyczaków na takich najlepiej masa idzie z gainerów bo pozniej to bez diety ciężko