Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : straszny ból w nadgarstku:(

emil1623
01-03-09, 23:06
straszny ból w nadgarstku:( boli po tej stonie hmmm jak by to wytłumaczyc.. od strony małego placa od nadgarstka na jakies powierzchni 10 cm:( myslicie ze opaska podziała a moze znacie jakies dobre sposoby? moze jakasa maść????

jazdun
01-03-09, 23:53
Heh ja z nadgarstkami mialem jazdeczki. Pierwszy raz to ze 4 lata temu podczas coniedzielnego meczu na wypocenie kaca, rozgrywalem na bramce mecz zycia. Ale niestety jeden strzal byl tak mocny, a ja go zle przyjelem, ze mi reke wygielo, bramka wpadla my zremisowalismy 10:10. A mi lapa spuchla 3 krotnie. Nie lubie lekarzy, ale wtedy polecialem, przeswietlili mi. Nic nie znalezli, powiedzieli ze opaska usztywniajaca styknie. Nie pomogla. Przez miesiac praktycznie nic ta reka nie moglem robic. Na szczescie wtedy nie cwiczylem. Pozniej przez dwa lata mi sie przypominala!! Takie bole, nie mocne, ale jednak. Gdy zaczelem cwiczyc, jakos one przeminyly. Moze sie cos tam nastawilo?? Nie wiem. Druga to juz spowodowana za duza iloscia wodki. Kontuzja trwala ze 3 miesiace. Co jakis czas probowalem ciezarow, ale nadgarstek po prostu nie pozwalal. Jedynie na basenie sie nie sprzeciwial to plywalem, zeby nie zastygnac.

A od czego masz ten bol?

skrobi
02-03-09, 00:29
ból pewnie po treningu na siłce;] trzeba sie rozgrzewać i technicznie robic...

Kamil18
02-03-09, 19:04
przed treningiem dokładnie rozgrzej nadgarstki.Możesz użyć również maśćcie rozgrzewające

Mlody19211
02-03-09, 19:51
Ja miałem podobny problem tylko że u mnie ból strasznie sie nasilał przy odkładaniu ciżęaru, mam tu na mysli głównie biceps. Polecam zrobić przerwe w ćwiczeniach na jakieś 3-4 tyg. kupić rękawiczki z ochraniaczami na nadgarstki i przed ćwiczeniami porządnie je rozgrzewać. Jeśli ćwiczysz biceps gryfem prostym zmień go na łamany!!!

Cielu7
02-03-09, 20:38
mam właśnie to samo ketoprom żel, arkalen i za 3-4 tyg przejdzie ja bym przerwał trening bo może być gorzej i jeszcze kupić usztywniacze

Abram15
02-03-09, 21:26
Taka Rada .Warto cwiczyc nadgarstki jest wiele cwiczen na nie wystarczy poszukac.Przy wiekszych ciezarach mozna nabawic sie kontuzji ;p
Biceps to tylko czesc reki ;p

sts
03-03-09, 16:53
ja używałem opasek i pomogło teraz znowu bez tak miesiąc z opaską ćwiczyłem i przeszło.