Zobacz pełną wersję : 5 Lata Cwiczen
Biceps (42cm)
http://s4.zapodaj.net/75615581.jpg.html
Klatka
http://s2.zapodaj.net/92845187.jpg.html
Cwicze od 11 roku zycia bardzo intensywnie i chciałbym podzielić sie z wami moimi fotkami .
Problem:Kiedy robie przysiady ze sztanga niemoge utrzymac rownowagi poprostu lece do tylu ;/.Dzieje sie tak kiedy robie przysiady na serie ;/
3-4 powtorzenie i lece do tylu.Da sie jakos nad tym popracowac ?
Rekordy z ktorych jestem Dumny :happy:
124 kg Na Klate
130 Przysiad (1 powtorzenie ):errf:
Suple Jakie Stosowalem :
Gainery:Magnum 6000 (przedewszystkim)
Bialko :Zaczynalem Od Ostrowi,Protein 80,Eltie Dynamize
Glutaminy :Bcca z Treca,HyperSternght,Dorian
HMB ;Syntrax,Hmbolon,HMBolic
dzbanekzwd
27-02-09, 21:24
Bardzo ładnie, masa i czysciutko utrzymana :smile:
równowage musisz sam se wyrobić. sprubuj przy ścianie jak będziesz leciał zaczepisz delikatnie dupą ale myśle że to pomoże.
Dzieki Sprubuje Sog :) Leci
Czytałem o podobnym przypadku w Men's Health-ie. Doradzili tam kolesiowi podłożenie pod pięty talerze. Ładna sylwetka tak apropo ;) SOG leci
pawelek616
27-02-09, 21:41
Sylwetka elegancka. Bicek zajebioza. Co do przysiadów to może spróbuj siadów do skrzyni lub ławki.
tak sie zastanawiam, czy to nie jest kolejny małolat co leczy kompleksy fotkami innych:D?? (to tylko podejrzenia)
slim shady
27-02-09, 21:59
bicek porządnie wyklepany :D podłóż pod pięty talrze, albo jakąś podpore,deske po próbuj
Bardzo fajnie :) jaki wymiar klatki ? jaka waga ? jaki wzrost ?
Wzrost-186
Waga-95 kG
Wiki nielubie jak ktos tak mowi.Tyle potu na siłowni przelałem zeby to osiągnąć i jeszcze mnie wkur*** to tylko polak polakowi tak potrafi -.-
przemek_yo
27-02-09, 22:28
to mowisz ze 16 lat??
piekny biceps
nie unos sie na Wiki, mozna tak pomyslec
ja nie wiem co myslec to nie rzucam sądów :)
oceniajac zdjecia mowie ze zajebiscie jest
pzdr
co do tych przysiadow to sa maszyny ktore trzymaja sztange miedzy dwoma rurami i za cholere ona Ci nie poleci ani do przodu ani do tyłu. sadze ze nie masz takiego sprzetu na silce takze radze rozejrzec sie za inna silka. A sposob mnie zaawansowany to niech dwoch kolegow trzyma lekko sztange - rownowaga zapewniona;) mega wyglad sog dla Ciebie za ciezko prace:)
hehe smiesznie to napisales ;d to sie nazywa suwnica smitha :D
człowiek uczy sie całe zycie :) sog a tak bo mam dobry humor:)
yoshimitsu
27-02-09, 23:06
sog za lata treningu
pozdro
elegancko... a to ze lecisz do tyłu to taka sama rada jak koledzy wyzej podłoz cos pod pięty np. talerze i nie ma bata zebys poleciał:smile:
Sog za wytrwałosc ;)xD
ciaastek91
28-02-09, 11:34
Cwicze od 11 roku zycia bardzo intensywnie
;o ;o ;o ;o ;o
Zajebiscie , jak na wiek i nie tylko , jakim planem jechales?;> no i rekordy ladneee<zajebistee>
dzbanekzwd
28-02-09, 12:15
co do tych przysiadow to sa maszyny ktore trzymaja sztange miedzy dwoma rurami i za cholere ona Ci nie poleci ani do przodu ani do tyłu. sadze ze nie masz takiego sprzetu na silce takze radze rozejrzec sie za inna silka. A sposob mnie zaawansowany to niech dwoch kolegow trzyma lekko sztange - rownowaga zapewniona;) mega wyglad sog dla Ciebie za ciezko prace:)
ale jak robisz na sównicy to stawy sie niszczą, przecież jak naturalnie podnowisz to sztange nie jest w takim samym (wzg. poziomu) położeniu
Jak robisz te siady z małym obciążeniem (albo w ogóle bez) to też lecisz do tyłu?
Tak wlasnie dziwne to jest
No to w takim razie musisz źle stać. Spróbuj zrobić to mnie więcej tak jak na tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=Jxhgfwm98q8&feature=related . I taka rada mała: stój na całych stopach, nie przechylaj się ani za bardzo w stronę pięt ani w stronę palców.
No rzeczywiscie zablisko siebie nogi .Kazdy mi mowil ze tak ma byc do hoya -.-
Dzieki Sog Dla Ciebie :)
trochę mnie to dziwi że trenujesz 5 lat a nie wiesz co zrobić żeby utrzymać stabilną postawę przy przysiadach :O jesteś bardzo nie wiarygodny.
Nigdy nieprzykladalem wagi do nog kiedy zauważyłem ze odruzniaja sie od reszty ciala chce zaczac je trenowac niewiem co w tym dziwnego
To w tym dziwnego, że jak na ten staż powinienieś wiedzieć że należy trenować wszystkie partie mięśni i umieć wykonywać poprawnie technicznie ćwiczenia.
Mając 11 lat nie koniecznie trzeba to wiedzieć. A jak ktoś Ci tego nie powie, to sam nie będziesz wiedział dopóki nie zauważysz dysproporcji tak jak kolega Abram15 ;)
hmm 16 lat i taka sylwetka... nie bede bawic sie w detektywa i dochodzic czy to Ty czy nie. Jesli to naprawde Twoje zdjecia to wielki szacun. Co do przysiadow to j/w. Podstaw talerze pod nogi, ustaw nogi szerzej i sie pochyl bardziej do przodu. Mi to pomoglo wiec Tobie tez powinno. Powodzenia, dalszych sukcesow zycze :)
ile razy w tyg lecisz na bicka abram???????/
Abram wez dla wszystkich niedowiarków zrób sobie jeszcze jedno zdjecie swojej sylwetki np z dzisiejsza gazeta lub na tle komputera z odpalona strona forum kulturystycznego i bedziesz mial spokoj, a pozatym sadze ze wtedy posypie sie masa sogow dla Ciebie...
Crazy_King
28-02-09, 22:44
:O Jesli cwiczysz od 11 roku zycia to sie nie dziwie. Tylko potem moze byc kicha co ? :P Ja osobiscie (12 lat) robie tylko ACT i widze ze tylko biceps mi rosnie :P Fajnie to wyglada. Szczerze o niechce wygladac jak ty :P Wiem ze to kulturystyka ale jakos mi to nie podchodzi :P Ale sog i Pozdrawiam :P
W końcu ktoś normalny. A nie np. "5 miech. jak wyglądam " Sylwtka bardzo ładna, co do przysiadów to chyba już wiesz ;) Sog leci
Hans1237: w Poniedzialek i w Piątek ale to cisne na maxa ;]
od suwnicy zdaleka.. tylko kontuzji sie nabawisz.. trenuij technike na wolnych ciezarach (przysiad tylko ze sztanga!!) bardzo ładnie wygladasz..
Hard :
Jakbys mogl to ocen moj Biceps ;]
Chce wysluchac opini od specjalisty
Szacunek kolego!!!
Fajnie wyglądasz.Mam nadzieję że bez koksu.Jak tak to super Ci idzie a jak nie to odwołuje soga!!!
Ja obecnie mam 43 i mi wraca bo kiedyś miałem 47.
Troche do tego wyglądu masz nie za rewelacyjne wyniki na sile ale nadrobisz!!!
Pozdro i jeszcze raz szacunek!!!
napisz trening na biceps abram,lecisz max i w pon i w piat?po ile cwiczen ?i jakie
Hans1234:
Staram się robić pełne wyprosty i pełne napinanie mięśni, stosując tak duże obciążenie, z jakim jestem sobie w stanie poradzić w 6-8 powtórzeniach podczas ćwiczeń na budowanie masy, a 8-12 w ruchach na kształtowanie definicji. Mięsień powinien czuć obciążenie w pełnym zakresie ruchu, tak aby wszystkie części były stymulowane. Robię 5-7 serii danego ćwiczenia. Ogólnie jest po 10 serii na masę i po 10 na definicję.
Ćwiczenie:
1. Uginanie ramion ze sztanga * od 5 do 8 serii / powtórzeń 12
2. Uginanie ramion ze sztangielkami w skosie ** od 5 do 8 serii / powtórzeń od 8 do 12
3. Uginanie pojedynczego ramienia w podporze*** 5 serii / powtórzeń 10
4. Naprzemienne uginanie ramion ze sztangielkami stojąc 5 serii / powtórzeń 10
* - Zmieniaj okresowo na uginanie ramion na modlitewniku
** - Ustaw oparcie ławki pod kątem 45 stopni
*** - Wykonuj je stojąco ale w opadzie tułowia
oooo powiem ci ze jazda na maxa jesli to dwa razy w tyg jest,ale spróbuje bo chyba malo robiłem do tej pory,zrobie w pon masowo a w piatek modlitewnik i definicje wole to rozdzielic jednak,ale dzieki
tric tez robisz dwa razy w tygodniu???????
Ładnie katujesz łapkę!!!!
Hans : Triceps
1) Prostowanie rąk przy poziomym drążku na wysokości pasa 3 x 15 - 20
2) Prostowanie przedramion na wyciągu 6 x 10 - 20
3) Wyciskanie francuskie siedząc 5 x 12
4) Wytciskanie francuskie jednorącz ze sztangielką 5 x 12
5) Pompki na tricepsy z nogami uniesionymi i opartymi o ławeczkę z przodu 5 x 20 - 30
Takie Moje Uwagi (Dziecko Poucza Starszych hehe xd ):yawn:
1) Żeby uzyskać właściwą izolacje i odpowiednie wyniki, nie można używać zbyt dużych ciężarów przy treningu tricepsów, zwłaszcza przy wyciskaniu francuskim, gdyż wówczas włączają się do pracy mięsnie barków, klatki i przedramion, a w rezultacie tricepsy wykonują wtedy dużo mniejszą prace, niż powinny
2) Granica między dużym a zbyt dużym ciężarem jest delikatna, ale wyraźnie określona i i powinno się tak trenować, by się do niej zbliżyć, lecz jej nie przekroczyć
3) Moje tricepsy potrzebują do rozrostu dużo więcej powtórzeń niż bicepsy, od 10 do 20
4) Nie można właściwie rozwinąć wszystkich trzech głów tricepsów robiąc 1-2 ćwiczenia - by uzyskać ich całkowity rozwój, konieczne jest wykonywanie szeregu ćwiczeń separujących
5) Do treningu tricepsów wykorzystuje dużo większą ilość ćwiczeń niż w przypadku bicepsów, na jedną sesję wybieram z tych ćwiczeń 5, które chcę wykonać i robię po 6 serii każdego z nich
6) Najlepsze rezultaty osiągałem nie blokując ramion przy wyciskaniach, prostowaniach i pompkach
7) Ostatnie moje ćwiczenie, pompki na tricepsy robione do załamania mięsni, dawało mi fantastyczne napompowanie i pieczenie. Czasami wykonywałem to ćwiczenie z ciężarem na udach, który był ściągany w momencie, gdy nie mogłem już zrobić następnego powtórzenia, a wówczas wykonywałem jeszcze kilka pompek
konkret ale katowanie nieziemskie,strasznie duzo ale widac efekty!gratuluje łapy
slim shady
04-03-09, 19:34
chyba az za bardzo katujesz te partie
dzbanekzwd
04-03-09, 20:19
24 serie o holera ... ja to bym wymiękł heh
Takie MOrdobicie az sie czasami niechce .Jak wracam do domu to potem spie do rana od 18 godziny .
takie katowanie jest OK ale przy odpowiedniej regeneracji :D a skoro Ty spisz od 18 do rana to jest mega zajebiscie :D ale i tak 24 serie robia wrazenie ... :) GJ !
nie dziwie się że tak długo śpisz po takiej harówie!gratuluje ci że masz chęci do takiego treningu:D a jak u ciebie z pleckami??weź wystaw jeszcze fote z pleców!zaje..ta sylwetka sog leci
yoshimitsu
05-03-09, 10:27
ile ty godzin sipisz ? ,biezesz jakies leki na migrene ,pamietam kiedys cos brali na mase jakis antagonista serotoniny nie pamietam nazwy spalo sie po tym 10-12 godzin :) ale masa i apetyt szly hehe
pozdro
yoshimitsu
05-03-09, 10:32
przypomnialem sobie nazwe polomigran :)
Next Fotki będą za jakiś czas Musze Wygrac Konkurs ;p
Yoshi:
Niebiore nic poprostu ten trening jest meczacy ledwo czasem sie doczolgam do domu ;p
yoshimitsu
05-03-09, 20:32
ladnie :) oby tak dalej
pozdro
Teraz wszystko stoi w miejscu .;/
Czas na Kreatyne jeszcze nigdy niebrałem.Nienotuje juz zadnych wzrostow wienc musze ja wzionść ;p
no elegancko:) ... a to ty tylko na łapy robisz tak duuzo seri czy na wszystkie miesnie robisz wiecej niz "powinno sie robic"(według fachowców) jakbys mogl pokazac trening na klatke i barki byłbym wdzieczny
pzdr
Klata
-wyciskanie na poziomie 4x Progresywnie (czyli seria po 10,9,8,7,)
-wyciskanie skos (tak samo )
-rozpiętki 3x sztangielkami po 10
-pompki na poręczach 2x po 10
i jakieś dowolne ćwiczenie na cycki jak tam chcesz czy to maszyna czy przeciąganie hantla zza głowy na leżąco
- wyciskanie sztangi zza głowy -4 serie
- wyciskanie hantli siedząc -2 serie
- wyciskanie sztangi z przodu -4 serie
- unoszenie hantli bokiem stojąc lub siedząc -4 serie
- unoszenie hantli bokiem w pochyle (tył barków) -4 serie
- unoszenie hantli do tyłu w pochyle (tył barków) -2 serie
slim shady
05-03-09, 21:37
zaduzo ćwiczen !
zdecydowanie dużo za dużo... coś tu śmierdzi kupą :D
niestety zgadzam sie z przedmówcami... strasznie meczysz te miesnie... nie wiem czy starczy im czasu na regeneracje.
na klate i ramiona mam identyczny trenig w moim przypadku 3 serie to lipa nie działaja,pompa jest dopiero przy 4 , 5 cwiczeniu
Niemam problemu z regeneracja .Bardzo duzo spie ;p.I Chyba oczywsite jest ze jakbym niewidzial zadnych rezultatow to bym niestosowal tego treningu
piszesz jak ten TycuKoks15 :D dużo błędów :P
Kto ?
Lovelas -ludzie ucza sie na bledach ;p
A to ze wiekszosc czasu spedzam na silce a nie w ksiazkach to z tego to wynika
czasami warto też spędzić troche czasu w książkach... ;)
abram jestes oszust i zrobiłes plagiat wklajajac trening arnolda na bicepsa
http://bigpaker.net/arnold-bicepsy.htm
straciłes szacunek jak dla mnie i twoje zdjecia tez mnie zastanawiają,ps.SZCZE na plagiat
bo stosuje ten trening ...
no to podpisz trening wg ARNOLD a nie ze to twój trening który opracowałes
abram jestes oszust i zrobiłes plagiat wklajajac trening arnolda na bicepsa
http://bigpaker.net/arnold-bicepsy.htm
straciłes szacunek jak dla mnie i twoje zdjecia tez mnie zastanawiają,ps.SZCZE na plagiat
zgadzam sie z hansem ... za taki plagiat powinien dostac bana ... bo robi z forumowiczów debili.
no i powiem wiecej trenig ciezki do wykonania w całosci i mało kto go da rade zrobic jak trzeba,wiec tobie abram tez nie wierze ze dajesz rade,sory ale wiarygodnośc straciłes
slim shady
06-03-09, 23:17
Abram nie napisał ze sam opatentował ten plan tylko nim cwiczy, co do fotek to kazdy moze ukrasc, ale raczej wydaje mi sie ze są to zdjęcia Abrama
jest wyraznie napisane w kontekscie ''ja''tak robie i opisane jak dokładnie cwiczy w swojej osobie,jest skopiowane z innej strony!!o to mi chodzi
to jest TycuKoks15 :D nie ma bata :)
dzbanekzwd
07-03-09, 08:11
heh zaraz powie że ćwiczy 4 miesiące :lol:
Slim ma racje niepowiedziałem że to ja ułożyłem ten trening,niepytales sie z jakiego zrodla on jest .Prawda ciezki jest ale juz troche dygam ciezary .
Lovelas :Denerwujesz mnie, to jak jezdzisz po wszystkich ,patrz na siebie jak wygladasz bo niewygladasz wcale najlepiej .Lepiej wygladalem ,kiedy niewiedzialem znaczenia slowa silownia.I twoje postepy sa znikome zero muskulatury z twoich relacji ktore zamiesciles w dziale "Nasze Relacje"i filmów zdjeć.
Dlatych wszystkich ktorzy uważają ze jestem oszustem dobra.Prosze was o niekomentowanie tego tematu .