Zobacz pełną wersję : trening na rzezbe
zacznę od tego że warze 80 kg i mam 1,81 cm wzrostu przybrałem na masie dzięki waszym dietą z tymi białkami sprawdziły się przytyłem 10 kg i chce to teraz wyrzezbić ale jest problem bo jestem ciemny w tym całym sprzęcie zapisałem się na siłownie gdzie jest bardzo dużo sprzętu bieżnie nie bieżnie
ławki
chciałem żeby ktoś z was zrobił rozpise mi jak mam trenować itd itp i czy jakąś dietę mam stosować podczas rzezbienia czy jeść normalnie kupywać jakieś suplementy typu Kreatyna czy inne chciałbym wyrzezbić najbardziej klatę przypomianam że dopiero zaczynam moją przygodę z siłownią mam 17 lat jak coś
dzbanekzwd
27-02-09, 21:32
planu nikt nie będzie układać za ciebie zapewne.
-pierwsza rzecz krótkie przerwy między seriami (ok.45sek)
-serie po 12 ruchów myślę będą dobre
-ciężar żebyś spokojnie dał rade dokończyć każdą serię
-stosuj wyciągi
-aeroby
-dieta na redukcje
można też robić 2x w tygodniu te same partie ale nie jestem pewien czy to dobry pomysł niech ktoś inny się wypowie.
jeszcze można dodać glutamine na antykata.
Pamietaj ze przy rzezbieniu nieprostuj rak do konca bo wtedy miesnie odpoczywaja i mniejszy efekt ;]
up: co do twojej wypowiedzi masz racje :) tak samo mi powiedział trener na siłowni ale on niby za ułożenie treningu bierzę kasę co dlamnie jest śmieszne :) skoro mam was co to znaczy dieta na redukcję ??
przemek_yo
27-02-09, 22:33
dieta jest bezapelacyjnie najwazniejsza przy trenignu na rzezbe, tak ogolnie to bilans na minus, lub zero
ale ostatnio pojawil sie plan gdzie bilans byl zalezny od trenignu w danym dniu
bez dopietej diety nie ma co zaczynac rzezby
a sowja droga, mozesz sie jeszcze wstrzymac z ta rzezba, domasowac jeszcze
pzdr
slim shady
27-02-09, 22:35
jak dla mnie za mało ważysz mógłbys jeszcze z 10 kg dorzucic i zrobic porzadna rzeźbe
hhehehe nie chcę se nadwagi robić :) 80 kg mi starczy ja już nie mam siły jeść tych jajek :P
A kto ci karze na okrągło jeść jajka:D
Co do treningu to robi się przynajmniej 20 intensywnych powtórzeń z małym ciężarem tak abyś mógł wykonać całą serię. Co do diety to pomyśl sam ja tylko dodam że musisz odstawić słodycze tłuste potrawy i trochę ograniczyć węgle.Na kolacje jedz jak najwięcej białka 0 tłuszczy i węgli.
ja tłustego nie jadłem jak mase nabierałem jadłem po tych 5 jajek dzienie(masakra) płatki owsiane na śniadanie 100 g do tego mleko 0.5 % 300 ml i oliwa 10 g a jajka jadłem na kolacje 3 h przed snem i jakoś godzine przed snem jadłem twaróg chudy 100 g :) bo do szkoły jajka to raczej bym nie wziął :P do tego doszły ćwiczenia pompki 10 po 3 serie bieganie rano po 15 minut do 20 brzuszki na skośnej ławce \ no i to wszystko :) mięśni nabrałem ale tłuszczyku też :) no i oczywiście obiad jadłem taki jak był :) zjadłem kilka razy te piersi z kurczaka ale jakbym miał jeść to codzienie to bym zbankrutował :P aha i jeszcze ostatnie pytanko czy to prawda że chleb ma bardzo dużo węgli ?? i czy lepiej go niespożywać jak ćwicze na mase czy zostać przy płatkach bo nawet mi posmakowały ;) a chleb zjadłem raz jak zaczołem ćwiczyć na mase :)
u góry w moim poscie się walnąłem miało być czy moge jeść chleb przy diecie na rzezbe bo słyszałem że ma dużo węglowodanów czy zostać przy płatkach owsianych ??
pare kanapek z chleba (ciemnego) kazdy powinien zjesc dziennie. Jest on niczym gabka dla naszych jelit. A przy jedzeniu rzeczy typu twarogi, jajka i inne "agresywne" produkty typu odzywki, dla naszych wnetrznosci solidne oczyszczenie jest niezbedne do dobrego samopoczucia :)
czyli 2 kromki razowca na śniadanie mi nie zaszkodzą :) z szynką z drobiu :)
chciałem się jeszcze spytać czy przy ćwiczeniach na rzezbę używać bieżni elektrycznych :) ??
Czy taki trening na rzezbe byłby skuteczny ??
DZIEŃ 1
Poniedziałek
Klatka:
1. Wyciskanie sztangielek na ławce skośnej lub płaskiej 4 x 12-15
2. Rozpiętki na ławce skośnej lub płaskiej 3 x 12-15
3. Wyciskanie na maszynie siedząc 3 x 12-15
Barki:
4. Unoszenie sztangielek bokiem stojąc 4 x 12-15
5. Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia 3 x 12-15
6. Unoszenie sztangielek przodem stojąc 3 x 12-15
7. Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 3 x 12-15
Brzuch:
8. Spinanie brzucha leżąc 5 x 25
9. Unoszenie nóg leżąc na ławce lub w zwisie 5 x 25
DZIEŃ 2
Wtorek
Plecy:
1. Ściąganie wyciągu górnego do klatki 4 x 12-15
2. Przyciąganie wyciągu dolnego w wąskim uchwycie 3 x 12-15
3. Ściaganie wyciągu górnego do klatki 3 x 12-15
Biceps:
4. Uginanie przedramion ze sztangą łamaną 4 x 12-15
5. Uginanie przedramion na dolnym wyciągu 3 x 15-20
Triceps:
6. Prostowanie ramion na wyciągu górnym 3 x 12-15
7. Pompki w podporze 4 x 15-20
DZIEŃ 3
Środa
Uda:
1. Wypychanie nogami na suwnicy 4 x 15-25
2. Prostowanie nóg 3 x 15-25
3. Uginanie nóg 3 x 15-25
Łydki:
4. Wspięcia na palce stojąc 2 x 20-30
5. Wspięcia na palce siedząc 2 x 20-30
Brzuch:
jak w poniedziałek
Czwartek - WOLNE
Piątek - jak w poniedziałek
Sobota i niedziela - WOLNE
Poniedziałek - jak we wtorek itd.
MOje Rady
-Dieta Wysokibalkowa na czas rzezbienia
-HMB (Przyspieszy proces rzezbienia ,nie na kazdego to dziala )
-Spalacz (Jak jestes troszke zatłusczony to zastosuj jakis slaby spalacz ,kiedy zobaczysz ze niemasz juz tluszczyku tylko miesko odloz spalacz i juz tylko hmb .
Powodzenia
Przy dobrej diecie samo HMB winno starczyc, albo spalacz tylko. Ewentualnie HMB i kawa przed treningiem. Wiele wlasciwosci HMB i spalaczy sie pokrywa.
ile takie hmb kosztuje ?? i przed siłownią najlepiej obiad zjeść tak 40 minut przed ? i jak stosować te HMB i czy brać je tylko wtedy kiedy mam siłownie czy w dni regenracji mięśni też ??(w te w które nie ćwicze)
Damian st-ce
28-02-09, 14:11
Hmb odpada (może zadziała, może nie, odrazu napewno nie) jedz mało węgli, Trening raczej zły, staraj się każdą partię ćwiczyć dwa razy w tygodniu, możesz ćwiczyć nawet 5 - 6 dni w tygodniu po jakieś 60 - 70 minut i zaraz po treningu z ciężarami aeroby - 30 - 40 minut.
a może zamiast tych aerobów pobiegał bym jakiegoś interwała z 25 minut ?? na bieżni i jeszcze jedno zawsze na masówie sporzywałem oliwe z oliwek mieszkałem ją z twarogiem zawsze ale nie wiem co ona daje :P to są węgle czy co ?? czy jakieś chlorofily
Oliwa z oliwek to tluszcz roslinny, ktory spowalnia wchlanianie bialek, czyli cos jakby racjonowalo go miesniom przez cala noc.
czy do płatek owsianych moge dodać 1 łyżkę od herbaty cukru ?? dla smaku bo coś mi przestają smakować ;P
poszedłem 1 raz na siłownie było ok poszedłem 2 raz z rozpiską zrobiłem kilka razy to i owo i mam takie bóle w okolicach łokci nie mogę rąk wyprostować dobrze czy to normalne że będe mieć takie bule ?? to są bardziej bule mięśni
Damian st-ce
03-03-09, 10:52
Jeśli to są bóle mięśni to znaczy że masz zakwasy, oznaka dobrego treningu ;-)
chciałem się zapytać jeszcze jak się wykonuje te ćwiczenia
2. Prostowanie nóg 3 x 15-25
3. Uginanie nóg 3 x 15-25
Łydki:
4. Wspięcia na palce stojąc 2 x 20-30
5. Wspięcia na palce siedząc 2 x 20-30
i jeszcze jak się wykonuje te spinanie brzucha ??