Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co dodać do diety?

BASSCREW
26-02-09, 23:36
Hej,
jako że mam już trening i dietę:
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=16631&page=2
chciałem poradzić się was co do odżywek i suplementów.
Kupiłem już CARBO i w sumie nie wiem czy nie było to bez sensu, bo mogłem od razu kupić GAINERA żeby uzupełnić białko.

Moja praca polega na ciągłych wyjazdach i nie zawsze mam czas by przygotować sobie wszystkie posiłki, poradźcie mi więc co zrobić. Czy zostać przy carbo i jeść np. więcej białego sera ;) czy wywalić carbo (chociaż szkoda pieniędzy :-/) i kupić gainera.

Dopiero zaczynam przygodę z siłownią, jak myślicie czy za 6 miesięcy mogę zacząć 1 cykl z kreatyną - czy będzie to jeszcze bez sensu ??
A może mam po prostu ocenić sytuację po obserwacji przyrostu masy mięśniowej ??

Z góry dzięki.
Pzdr.

slim shady
27-02-09, 00:01
nie wyrzucaj carbo, pij podczas treningu albo po, skoro masz diete to powinienes wiedziec czego Ci w niej brakuje, w podróży mozesz sobie pic gainera

myst0
27-02-09, 01:30
Skoro już kupiłeś to po co wyrzucać zrób sobie drina najlepiej bezpośrednio po treningu,a kiedy nie możesz zjeść sobie normalnego posiłku to wtedy gainer.Kreatynę po pół roku jasne ;)

BASSCREW
27-02-09, 20:51
Kreatynę po pół roku jasne ;)
To ironia :P czy to naprawdę wystarczający czas ??

A czy mógłby mi ktoś polecić jakiegoś GAINERA, może używał ktoś MASS XXL,Vitalmax – Gainer 2 lub któryś z Olimpu ??

Pozdrawiam

Wiechu
28-02-09, 08:23
Ja brałem mass xxl i moge polecić bo smak jest dobry i drogi bardzo nie jest a na pewno po nim coś przytyjesz.

mlody1144
28-02-09, 09:21
nie brałem ale kumpel stosował mega mass i bardzo polecał :)

damianox89
28-02-09, 11:40
mutant mass , nitroprogen a jak brak kasy to białeczko z ostrowii :yawn:

Andr3w
28-02-09, 11:49
Krete po pol roku hmm no zraczej mozesz , a gainer jak nie masz kasy to Gain bolic!

Sosna91
28-02-09, 12:17
co do kreatyny to właśnie oceń sytuacje im póżniej zaczniesz tym lepiej, jak będą przyrosty cały czas w masie i w sile to bez sensu.

BASSCREW
01-03-09, 01:03
Dzięki za sugestie, zdecyduje się na MASS XXL. A co do kreatyny to faktycznie Sosna - masz racje.