PDA

Zobacz pełną wersję : efedryna

pomeran
26-02-09, 22:13
Do jakich leków sprzedawanych w aptece bez recepty jest dodawana efedryna i czy ktoś juz stosował te leki ?

MhL
27-02-09, 00:14
Leki z chlorowodorkiem efydryny bez recepty:
TUSSIPECT - 100% bez recepty ale syrop.

Z recepta bylo by wiecej, ale musisz sie kierowac do astmatyka o prosbe.

Wiesz z czym sie bawisz ?

pomeran
27-02-09, 08:54
Jeśli chodzi o efedrynę to wiem, wiesz ile ten syrop ma % efedryny ?

lg team
27-02-09, 09:17
po co kombinowac, nie lepiej kupic efe na rynku,
sam biore od jakis 2tyg 2tbl przed treningiem w wiadomym celu,

ht
27-02-09, 09:18
tussi tablety. swego czasu jak sie pochodzilo to w zawsze jakas apteka sprzedala bez recepty. na dzien dzisiejszy nie wiem czy jeszcze mozna dostac na 'ladne oczy':smile:

pomeran
27-02-09, 09:20
Też tak bym chciał ale u mnie jest problem z efką czystą popytam się jeszcze może z innych źródeł coś dostanę

Russel
27-02-09, 09:26
Ja mam Zecapal niedawno mi przyszedł myślę to dobry wybór jeśli chodzi o efke.
,Co do jego z testowania narazie masuje wiec nie biorę

MhL
27-02-09, 12:12
Co do syropku : 15 mg, ale zaczerpnelem informacji, i nie bardzo go polecaja. Lepiej juz tabsy pod ta sama nazwa.

Jak chcesz miec dobry towar skorzystaj z innych zrodel, dostaniesz lepszy i czystrzy.

vold
27-02-09, 13:06
Nie ma co kombinować po tych aptekach z tymi wynalazkami bo nigdy nie zastąpią czystej efedryny.

Renifer
28-02-09, 14:48
Z tego co mi wiadomo w tusi jest jakaś pseudoefedryna, może się myle.

pomeran
28-02-09, 20:22
tusi to lek na astme z dodatkiem efedryny ale jest na receptę

jazdun
28-02-09, 21:17
Slyszalem, ze ten tussipect w tabletkach to dla niektorych ludkow jest(byl) tania namiastka amfetaminy.

pan.wiesiu
28-02-09, 22:58
tussipect jest na recepte. bylem niedawno w aptece. kupuje dla bratanicy (5 lat) vibowit, pytam o syropek, a tu pani na mnie dziwnie lypnela i mowi, ze tylko na recepte... zdziwilem sie nieco, podrapalem po lysinie i pytam: "od kiedy?", "dla czego?" - "bo studenci naduzywali" - uslyszalem w odpowiedzi i skonczylo sie na tym, ze kupilem herbapect, syropek, ktorego skutecznosc jest taka, jak moja gdy strzelam po pijaku, bez okularow ;)
wnioski:
1. efedryna i wszelkie pseudoefedryny sa zle - wujek wieslaw nie poleca! na rynku jest taka masa termogenikow i innych spuplementow pomocnych w odchudzaniu, ze nie ma sensu sie bawic w efedryne, szkoda zdrowia.
2. student potrafi
3. chcesz, niechcesz, zeby dostac porzadny syrop odkrztusny - idziesz do lekarza.

co do tematu: z tego co mi wiadomo w tej chwili nie ma juz srodka dost. bez recepty z pseudoefedryna, a przynajmniej o takim stezeniu, ze warto by sie bylo interesowac.

pozdrawiam;
wieslaw

Prezydent_1c
01-03-09, 11:35
Z tussipekiem cała afera była właśnie o nadużywanie przez studentow i młodzież :D W wiadomościach nawet o tym mowili z tego co pamietam :)