PDA

Zobacz pełną wersję : bol kosci lokciowej

Aponax
25-02-09, 22:04
Witam , w trakcie trenningu na biceps poczułem bol przy odkladaniu gryfa na ziemie , w trakcie cwiczenia nic nie czułem (CWICZENIE UGINANIE RAMION ZE SZTANGĄ STOJAC PODCHWYTEM), moze za duzy ciezar po długiej przerwie , zwiekszylem troszke ciezar , poprzednim razem wydawał mi sie za lekki .rozgrzewka była odpowiednia.

pey
26-02-09, 18:40
Różne powody mogą być takiego bólu, zazwyczaj ciężar lub chwilowe nadwyrężenie. Ogrzewaj łapę, opaska zaciskowa na łokieć podczas treningu tez pomoże. Na przyszłość piramiduj ciężar bo po przerwie walka z dużym ciężarem kończy się zazwyczaj takimi drobnymi urazami, które psują na długi czas treningi. Pozdrawiam.

hardworkOUT
26-02-09, 18:48
kosc lokciowa ?? hmmmm

wiem chyba ocb
tym bardziej jak robiles prostym gryfem
to jest bol jakby w polowe przedramienia nie ?

pey
26-02-09, 18:49
chodzi zapewne o staw łokciowy

hardworkOUT
26-02-09, 19:21
tez tak poymslalem ale nie slyzalem jeszcze zeby kogos bolal staw lokciowy przy odkladaniu sztangi na ziemie z uginania

za to to co napisalem jest dosc czesto spotykane

ale zobaczymy

Aponax
26-02-09, 20:11
hardworkOUT tak , bol mniejwiecej w polowie przedramienia :/

hardworkOUT
26-02-09, 20:26
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=15654

to samo co moj 1 post w tym temacie

Aponax
26-02-09, 20:49
wykonywać te cwiczenie codziennie ? przed trenningiem czy po treningu ?

hardworkOUT
26-02-09, 21:38
yyy na treningu

2x w tyg w sysyemie 30-20-10 powt

popatrz w relacji u Marcinka na ktorej z ostatnich stron jest wytlumaczone

Filip_ek
27-02-09, 07:32
Wykonuję w srody cwiczenia na biceps w których mam modlitewnik uginanie rąk w oparciu brame i sciaganie wyciągu do klaty .........i tu się zaczyna problem . Na modlitewniku cwicze 1 sztanga łamana ..............gdy podnosze cieżar wszystko jest ok ale jak spuszczam ręce na dół to tak mnie boli w prawej rece łokieć ze sie nie da wytrzymac to jest taki ból jakby miało mi zaraz coś wyskoczyć boje się ze w końcu stanie mi się coś poważnego także prosze was o OPINIE !!!!!

tm7
27-02-09, 13:19
od jak dawna tak masz ??

w którym miejscu cię boli, od zewnętrznej strony stawu łokciowego ??

może być to łokieć tenisisty

Filip_ek
27-02-09, 15:29
no mam to już od miesiąca i ból następuje w miejscu gdzie jest bezośrednio łokieć a inapisałes tam łokieć tenisisty jelsi o to ci chodzi to jestem graczem w tenis stołowego :D i graczem ceniony ms obie mam troche osiągnięc itp.......??

Filip_ek
28-02-09, 16:54
?????????????????????????????

wukio
28-02-09, 18:13
Nie przeprostowujesz ręki podczas tego modlitewnika? Ruch powinien sie kończyć po rozciągnieciu mięśnia, a nie stawu. To moze byc przyczyna.

Filip_ek
28-02-09, 18:31
Nie !! na początku robiłem do samego końca czyli tak jak się powinno to robic

technikę miałem dośc poprawą także wydaje misię ze to nie jest tego

rpzyczyna i to siędzieje tylko wprawej ręce czyli w tej w której gram !!! :(

!!!!!!!!!!!!! ???????????????????????????????

wukio
28-02-09, 18:34
Nie !! na początku robiłem do samego końca czyli tak jak się powinno to robic

No właśnie tak się nie powinno robić. Ruch powinien się konczyć jeszcze wtedy, gdy ręka jest lekko zgięta. Ale jezeli piszesz, ze to tylko prawa, to powodem moze byc tez tenis stolowy. Sam kiedys gralem w tenisa (ziemnego) i wiem, ze problemy z lokciami i barkami sa na porzadku dziennym, takze najlepiej by bylo, jakbys poszedl do lekarza i jego zapytal ;)