Zobacz pełną wersję : hormon wzrostu
chciałbym się dowiedzieć ile to kosztuje i który jest dobry????Bo ma taki problem..mam 14 lat i 169-170 cm (wzrostu zależy kiedy mierze)..chciałbym urosnąć ze 180 a mój tata ma tylko 177...czytałem ostatnio ze hormon wzrostu powoduje wzrost kości długich..Zauważyłem ostatnio ze mam stosunkowo krótkie nogi jak na ten wzrost i by mi się przydało urosnąć...Bardzo p[rosze o mądre odpowiedzi i rady..
horman wzrostu chcsz brac i masz 14 lat?? hahahaha dobry jestes
chlopie jeszcze urosniesz daj spokoj...
14 latek, masz prawo byc niski.
Jeszcze urośniesz, organizm mężczyzny kształtuję się do 21 roku życia więc spokojnie, poza tym z hormonem wzrostu to nie jest tak hop siup jak z kreatyną ...
Urośniesz nie martw się ;)
np. mój ojciec ma 173cm , matka 161cm a ja 183cm w wieku 16 lat , więc to raczej nie jest żadna zasada ;)
spokojnie urosniesz , nie potrzebny Ci hormon wzrostu (jakbys mial 110-120 to bylo by gozej). Pociesze Cię ze moj ojciec ma 168 , mama 164 a ja 198 wzrostu :] (za dziadkiem lecz tez nie byl az tak wysoki :]) wiec mozesz urosnac nawet do 180 spokojnie :]
btw .nie obciazaj kregoslupa , nie rob mc mysle ze pomoglem :]
chłopie jeszcze cie moze wyciagnąc ze hoho mój kumpel w wieku 16 lat miał ze 160-165 cm a tera ma 26 i ma ponad 190 u mnie matula ma z 155 ojciec był wyzszy a ja mam 185 wiec to nie ma regóły a i nie cwicz za intensywnie ciezarów bo za młody jetes daj organizmowi spokojnie rosnac
Z tego co slyszalem hormon wzrostu mozna brac tylko do 15roku zycia. Potem wystepuja efekty uboczne...
Nie szukajcie genów tylko w rodzicach.
14 lat i 170 to duzo
sadze ze chlopaczek w wieku 18 lat bedzie mial z 185cm bo teraz juz jets wysoki podobny wzrost ja mialem w jego wieku i teraz mam 184 i jeszcze pewnie urosne ze 3 cm