Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czyzby przpuklina ?

IceMan
25-02-09, 14:03
Witam.
Od okolo dwoch tygodni zauwazylem, ze dzieje sie cos zlego. Okolo 2cm nad czlonkiem, po lewej stronie pojawilo sie takie jakby napeczniale zgrubienie, takie wybrzuszenie :/. Gdy to nacisne to czuje jakby cos sie przestawialo. Boli glownie po dluzszym spacerze, biegu i cwiczeniach na silowni. Oprocz tego,gdy najem sie do syta to za pare godzin czuje, ze to miejsce mnie boli, a po "zalatwieniu sie" przestaje. Odszukalem w internecie ,ze moze to byc przepuklina pachwinowa, jutro mam zamiar isc z tym do lekarza.

Mial ktos z was moze podobny przypadek, albo moze cos doradzic w tej sprawie ?

HONDA_
25-02-09, 15:18
Ja robiąc martwy ciąg z pasem doznałem tego. No i przepuklina tylke ze ja mam taki ze tak powiem walek idacy wlasnie ok 2 cm na czlonkiem po mojej prawej po skosie do gory. Przepuklina pachwniowa skosna. Lepiej idz do chirurga. i nie cwicz. ja tam olalem to i gralem w siatke i sie powiekszylo. Ale nie boli mnie wiec nie wiem czy Ty tez to masz. Mnie czeka zabieg w polowie marca :) najpierw szczepionki musialem wziasc ;) uwazaj zeby nie doszlo to uwięźniecia jelita. Tak mi chirurg powiedzial czyli zadnego wysilku;)

IceMan
25-02-09, 15:36
Ech, czyli juz raczej po silowni na najblizsze lata,bo nie sadze ,zeby rodzice mi pozwolili dalej cwiczyc... Bez operacji sie nie obedzie raczej nie ? Cwiczylem na sucho teraz jakies 3,5 miesiaca, ale i tak mi pewnie wszystko opadnie w jakims stopniu nie ? z gory dzieki za odpowiedzi

michal_f
25-02-09, 15:38
to cos ty takiego robił ze masz przepukline z silki ?? zakladales za duzy ciezar czy co ??

IceMan
25-02-09, 15:42
w 2006 roku, w czerwcu mialem wypadek na skuterze, polamana noga i w ogole. Od tamtego czasu nie robilem martwego ciagu. Gdzies od poczatku stycznia zaczelem go znow robic, ale tak lajtowo - 60kg ze sztanga. ALE nie mam PASA do martwego ciagu. Pierwszy raz mnie to zabolalo na wf`ie (mamy 2 godziny pod rzad) jak gralismy w pilke. Normalnie gralem, biegalem itd... Nie wiem skad to sie wzielo.

IceMan
25-02-09, 15:46
Heh, dzieki wielkie :) Pozdro

hardworkOUT
25-02-09, 16:55
"Ja robiąc martwy ciąg z pasem doznałem tego." ......

"co do pasa to istotnie zgodze sie z tym ze moze on spowodowac przepukline Sam kiedys prawie złapałem"

itd

pas ciezarowy [a taki ma wiekszosc cwiczacych] zwieksza ryzyko przepukliny

przeciw przepuklinie sa inne pasy