Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Chory kulturysta

Dawid3635
25-02-09, 13:04
Temat zawarty w dziale "Dieta", bo pytanie następujące:
Co należy jeść podczas przeziębienia z towarzyszącą gorączką, żeby nie stracić na wadze?
Miałem świetne ostatnie dwa miesiące treningów, waga poszła szybko do przodu, dużo siły, a tu nagle niedziela, gorączka i ból gardła. Czuję się jak bym już stracił z dobre 3kg.
Nie wiem czy kontynuować normalną dietę bogatą w białko czy tylko napchać się czegoś tłustego żeby dostarczyć zwykłej energii.

A jak tam z waszymi doświadczeniami? Długo po tygodniowej chorobie odrabialiście straty?

michal_f
25-02-09, 13:06
mnie ostatnio w poniedzialek przed treningiem tez gardło zaczeło napiepszac ale treningu sobie nie odmowilem... białka dostarczylem naprawde odpowiednio, rutinoscrobin i polopiryna i przechodzi :smile: dzisiaj tez trening ktorego napewno tez sobie nie odmowie bo czuje sie juz naprawde dobrze:lol: a tobie radze sie dobrze odzywiac bo szkoda masy... jedz bialko jak i tłuszcze... i kuruj sie ...pzdr

Luka
25-02-09, 13:59
Podczas choroby nasila się katabolizm więc białko wypadało by trzymać na wysokim poziomie, aczkolwiek cała dieta powinna być lekkostrawna. Tłuste jedzonko odpada.

Damian st-ce
25-02-09, 19:07
I natka pietruszki wit.C - duuuuże dawki.

jaca666
25-02-09, 19:10
Dlatego najlepiej zapobiegać i codziennie przed snem brać 1g witaminy C.
A jak już dopadnie choroba to duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo wody!!!
Wiem ze nie ma się wtedy apetytu i trzeba przerwać ćwiczenia na 3-7 dni i sa na pewno spadki ale 2 tyg. i wraca się do formy!!!

pimols
25-02-09, 20:08
czosnek jest tez git ale potem z laska nie spotykaj sie