PDA

Zobacz pełną wersję : Środa popielcowa

toxic
25-02-09, 06:52
bedziecie jedli mięso dziś? :/

mrozikhg
25-02-09, 07:01
oczywiscie ze tak :) to ze jest post nie znaczy ze mam glodowac pol dnia..;/ jestem katolikiem ale post mnie nie obowiazuje.. mozna sobie zrobic jakies postanowienie ake to ze nie bede jadl miesa ... wykluczone

Smug
25-02-09, 09:04
Niech Cie piekło pochłonie niewierny !

Tez będę wcinał normalnie ;)

Vegeto86
25-02-09, 10:11
ryba,kura juz czeka a na post klade wilkiego hooja:]

sts
25-02-09, 11:03
jem to na co mam ochotę przestałem już w takie rzeczy wierzyć a co to nakaz żeby mięsa nie jeść ...dzień jak dzień .

007
25-02-09, 11:19
Prawie samo mięso dzisiaj w menu bo jestem na zrzutce %-)

michal_f
25-02-09, 12:32
a ja nie bede jadł:smile: dzisiaj tylko nabial wcinam :lol: a miedzy posilkami aby nie umrzec z glodu Ostrowia WPC:lol:

michal_f
25-02-09, 15:22
dobez to ująłes dinozaur ... ale ja i tak dzisiaj mięska nie zjem :smile:

pimols
25-02-09, 15:22
nie jestem katolikiem wiec mam na to wyjebane;p

Luka
25-02-09, 15:27
A ja uszanuję tradycję, ale masy nie buduję więc mi wolno :razz:

Marcinek
25-02-09, 16:26
dzis jak w piatek :P zero miesa wolowego wieprzowego tylko ryby.. jajek z majonezem sie nawpierdalalem na sniadanie i dobrze zaczął post ;D

grochos
25-02-09, 17:59
sałatka

ryż
ananas
papryka zółta
kukurydza
majonez light

szpinak ale juz nie w salatce

fasolka szparagowa ilości przemysłowe :)

o to co znaczy post:)

PS jestem na redukcji:D

Damian st-ce
25-02-09, 19:05
Od trzech tygodni poszczę bo nie pije piwa, ale mięcha nie odmówię, będę wpier....ł aż mi się będą uszy trzęsły xDD

Maryan
25-02-09, 23:41
dokładnie ja też jestem katolikiem ale nie praktykuje a w takie święta nie to że nie wierze bo to nie swięta w które się wierzy to dni bardziej tradycji i próby wykonania chociaż jednego dnia bez mięsa dla chociażby uczczenia tego co wydarzyło sie bardzo dawno temu ale jak to zostało już powiedziane "głodówki" więc to gówno nie głodówka jak ktoś wpier.... kilo ryby w tym dniu, o wiele bardziej mi wstyd przed dzieciakami z Azji co nie maja co do gęby wsadzić niż przed czczeniem czegoś co było wieki temu i każdy już ma serdecznie dość tej dziwnej wymierającej powoli, tradycji a co wyniosą nas tym samym pod niebiosa ? to dzieciaki z Azji wygłodzone, wychudzone pewnie już mają tytuły świętych bo one maja w dupie czy jes post czy nie ma po prostu kur.. nie mają wyjścia i poszczą stale, kogoś to obchodzi ? ... tak bokiem .... więc pozdrawiam wszystkich poszczących w ten piękny dzień kiedy to wciągnałem prawie pół kilo fileta :) a Ci co tego nie zrobili i poszczą w dniu dzisiejszym niech swoją rację mieska z dziś prześlą do Azji... to był post 40-to dniowy więc co to za symbolika 1 dzień do 40-tu....

Marcinek
26-02-09, 09:13
heretycy, poganie..

Sosna91
26-02-09, 11:43
ja tam jadlem na co miałem ochote ;) gdzies mam post.

Aponax
26-02-09, 12:25
katolikiem jestem , lecz miesko jadłem :]

Prezydent_1c
26-02-09, 12:48
Post musi być panowie. Kulturyści i pękają z diety 1-dniowej ? <szok> :)

regan14
26-02-09, 14:44
1dzien na nabiale, nic mi sie nie stanie ;]

Pakierek
26-02-09, 17:42
najbardziej mnie smieszą takie wypowiedzi: 'jestem wierzącym ale itak bede jadł mieso(w srode popielcową)' ... otóz to paradoks! żaden wierzący nie je miesa w srode popielcowa ... a jesli ktos nie umie wytrzymac jednego dnia bez miesa to pogratulowac

pomeran
26-02-09, 18:06
Jestem ateistą mam wyjebane na jakieś posty, dla mnie to śmieszne żeby jakakolwiek religia zabraniała co kto ma jeść a czego ma nie jeść

Damian st-ce
26-02-09, 20:05
Ja jestem deistą i takie tematy jak post to mi lalalala xD

sts
26-02-09, 20:41
Jestem ateistą mam wyjebane na jakieś posty, dla mnie to śmieszne żeby jakakolwiek religia zabraniała co kto ma jeść a czego ma nie jeść

masz rację też tak myślę.

slim shady
26-02-09, 20:47
ten temat powinien zostac zamkniety bo nie powinno poruszac sie kwestii religijnych

Sosna91
26-02-09, 20:50
w sumie tak każdego sprawa. ja jestem praktykujący niewierzący :)

Pakierek
26-02-09, 23:12
ten temat powinien zostac zamkniety bo nie powinno poruszac sie kwestii religijnych

hydepark

Maryan
26-02-09, 23:16
najbardziej mnie smieszą takie wypowiedzi: 'jestem wierzącym ale itak bede jadł mieso(w srode popielcową)' ... otóz to paradoks! żaden wierzący nie je miesa w srode popielcowa ... a jesli ktos nie umie wytrzymac jednego dnia bez miesa to pogratulowac

To nie chodzi o to czy ktoś jest wierzącym czy nie każdy wierzy na swój własny sposób natomiast to nie sprawa tego że mam wytrzymać jeden dzień bez mięsa bo co to za wyczyn wytrzymaj 40 dni a bedziesz gość a co nam udowodnisz twoim 1 -dniowym postem ? za 10 lat zadaj sobie to pytanie....

Pakierek
26-02-09, 23:24
wytrzymać jeden dzień bez mięsa bo co to za wyczyn
dla mnie żaden wiec mozna sie powstrzymac ten jeden dzien

a co nam udowodnisz twoim 1 -dniowym postem ?
tobie nie mam zamiaru nic udawadniac

Maryan
26-02-09, 23:27
ale tyko grzecznie mi wytłumacz po co ta szopka...

slim shady
26-02-09, 23:48
a co nam udowodnisz twoim 1 -dniowym postem ? za 10 lat zadaj sobie to pytanie.... Tu chodzi tylko o zjednoczenie,symbolike,utożsamianie,

Maryan
26-02-09, 23:53
utożsamianie się, symbolikę i zjenoczenie mam wewnątrz....

slim shady
26-02-09, 23:57
utożsamianie się, symbolikę i zjenoczenie mam wewnątrz....
no i dobrze, każdy obchodzi to na swój sposób i trzeba to uszanować

Pozdro

Maryan
27-02-09, 00:09
zgadzam sie :)

Marcinek
27-02-09, 11:14
na dobra sprawe w wigilie tez mozna np wpierdolic tego schabowego.. Polska jest krajem ktory opiera sie na tradycjach przedewszystkim.. dzisiaj swiat jest jednak odwrocony o 180* zboczenia sa czyms normalnym, wiec sie nie dziwie, ze nawet takiej tradycji jak brak miesa w srode popielcowa sie nie obchodzi.. wszystkich ciagnie na zachod oh ahh, gdzie Bog nic nie znaczy, a koscioly stoja w sasiedztwie burdeli i dyskotek dla pedałow o. pzdr.

swoja droga jest to b. ciekawy temat ;] mozna by go przeniesc do hydepark`u ;p

Maryan
27-02-09, 18:07
na dobra sprawe w wigilie tez mozna np wpierdolic tego schabowego.. Polska jest krajem ktory opiera sie na tradycjach przedewszystkim.. dzisiaj swiat jest jednak odwrocony o 180* zboczenia sa czyms normalnym, wiec sie nie dziwie, ze nawet takiej tradycji jak brak miesa w srode popielcowa sie nie obchodzi.. wszystkich ciagnie na zachod oh ahh, gdzie Bog nic nie znaczy, a koscioly stoja w sasiedztwie burdeli i dyskotek dla pedałow o. pzdr.

swoja droga jest to b. ciekawy temat ;] mozna by go przeniesc do hydepark`u ;p

racja.... cała tradycja idzie w łeb... to się daje zauważyć... każde dosłownie święto już nie jest obchodzone tak hucznie jak to było kiedyś .... nowoczesna epoka nastała :)

slim shady
27-02-09, 19:09
hehe haloween stało się świętem Polskim jeszcze wprowadza święto dziękczynienia

michal_f
27-02-09, 19:20
wprowadza swieto dziekczynienia i babcie beda tłumaczyc wnuczkom ze to staropolskie swieto :lol:

Maryan
27-02-09, 20:26
A haloween prawdopodobnie zastąpi obecne święto zmarłych jak to jest za granicą tutaj nikt nie obchodzi święta zmarłych o nich się po prostu pamięta u nas tylko stawia się pomniki i odwiedza groby jakby tam można było jakieś ukojenie znaleźć mój ojciec nie żyje od 13 lat a mnie na cmentarz jakoś nie ciągnie, wspomnienia ma się w sobie i całą resztę a cmentarz nic nam nie daje jak tylko wkórwienie że znów zajebali kwiatki z grobu....

magic_key
27-02-09, 21:00
cholera jasna praktykujacy ale nie wierzacy... no rozpierdziela mnie to zdanie.
rozumiem przez nie 'wiem ze jest Bog ale mam to w dupie'.
widze ze niektorzy z was to tacy jak ci pseudokibice. nie mowie o hools'ach tylko o takich co sie nazywaja wielkimi kibicami, a nawet na 3 meczach nie byli i nie znaja 3 zawodnikow, a o hymnie swego klubu juz nie wspomne.
naprawde biceps by wam nie spadl gdybyscie miesa przez 1 dzien nie jedli. Niektorzy przez caly dzien nic nie jedza, a nawet wiecej niz dzien i jakos zyja. zreszta mozna jesc mieso biale(ryby) i nie chodzi o to ze kosciol nakazuje co masz jesc a co nie. Ten dzien cos upamietnia i tyle. To tak jak Swieta Wielkanocne czy Boze Narodzenie. Czemu niby wystawiasz choinke i wpierdzielasz te wszystkie dania na Boze Narodzenie skoro Wielki Post masz w dupie?
po prostu albo utozsamiasz sie z Chrzescijanstwem, albo nie i tyle.
aha dodam, ze nie jestem ksiedzem ani sluchaczem Radia Maryja

grochos
27-02-09, 22:38
Ludzie, o czym wy rozmawiacie? ktos nazucil fajny temat "czy zjesc gdy jest post?" a przy okazji pare fajnych przepisow mozna sie dowiedziec a wy tu wielkie wyznania wkurzania pertraktacje emocje i Bóg wie co jeszcze uprawiacie. to jest forum kulturystyczno sportowe a nagłówek brzmi diety. sa inne fora czy to katolickie czy jakies i tam pogadajcie o zachodzie wschodzie wierze nie wierze i całej reszcie. Wiara to kazdego sprawa osobista tak jak upodobania polityczne itd. wiec jesli chce ktos podac madry przepis to poprosze zreszta sroda byla 2 dni temu czy ktos zjadl to miecho czy nie to i tak juz teraz jest bez znaczenia...

Maryan
27-02-09, 23:36
Ano widzisz wiele Cię widać jeszcze na tym świecie zaskoczy widocznie da się wierzyć ale nie praktykować... grochos ma racje temat trzeba skończyć bo robi sie poje...y. Każdy robi to na co ma ochotę i czy drugi tego chce czy nie ten pierwszy bedzie drugiego i tak miał w dupie... amen

sts
28-02-09, 08:40
zamknąć temat już środy niema popielcowej nic pisać nic pod tym.