Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : osłona do metki

pippo91
24-02-09, 15:46
czy podczas kuracji metanabolu trzeba brać jakies osłonki na wątrobe??
ja do metki biore sylimarol (do jednej tabletki mety - jedna tabletka sylimarolu) czy taka osłona jest dobra czy mam coś zmienić?

Biernaczek
24-02-09, 16:14
czy podczas kuracji metanabolu trzeba brać jakies osłonki na wątrobe??
ja do metki biore sylimarol (do jednej tabletki mety - jedna tabletka sylimarolu) czy taka osłona jest dobra czy mam coś zmienić?

Powiem tak.
Czy trzeba czy nie trzeba to jest chyba twoja indywidualna sprawa,lepiej pewnie,żeby wziaść a co brać to odsyłam do artu,który jest na górze.
Ja osobiście nic nie brałem i żyję i nie odczuwam żadnych skutków ubocznych.

Russel
24-02-09, 16:18
pierwsza rzecz jaka musisz zapomniec gdy chcesz robic oslonki to sylimarol a druga to hepatil

tylko essentiale forte albo esseliv

ile masz tej mety i czy to jedyny oral jaki bieresz?
ile jesz supli ?

damianox89
24-02-09, 16:56
ja tam ani podczas ani po cyklu nie brałem nic na osłone/regeneracje :)

vold
24-02-09, 19:09
No mało kto jako osłonke do metki zastosuje esseliwe czy coś w podobnej cenie, bo zwiększyło by to koszt mety o conajmniej 3 razy, myśle że sylimarol stanowczo wystarcza.

Smug
24-02-09, 19:12
Panowie pytanie z innej beczki - czy może mnie bolec wątroba od esselivu ?:D Powaznie, jak zarzucam 2X dziennie po 2 kapsy to boli mnie, czuje ją. Jak dam 4X dziennie po jednym to samo. Dopiero jak zejde do 2 dziennie jest ok. Trochę dziwne.

vold
24-02-09, 19:25
No nie bardzo realne , wydaje mi sie że nie jest to powodem tylko tak ci sie wydaje, ja przy dużych skomplikowanych cyklach jechalem na syli i po czasie wątroba zaczeła nawalać , zapodałem esseliw i jak ręką odjoł i jechałem na tym do konca i było ok a stosowałem 3 razy dziennie po 1 kaps.

ht
24-02-09, 19:40
ja slyszalem o teorii zeby brac leki na watrobe po cyklu. przyspiesza regeneracje watroby. ja nigdy nei stosowalem oslonek i wszystko gra:smile:

andrul
25-02-09, 08:31
zgadzam sie ja jechałem na bioreaktorze 6 tyg po 8 tabs ed i tez nic sie nie dział zawsze robie w połowie cyklona i pod koniec próbe watrobowa koszt 10-15zł ale wiadomo co jest po takich dawkach mety to sa podwyzszone enzymy watrobowe ale jeszcze nie do tego stopnia zeby panikowac lekarz powiedział ze jak po dłuzszej kuracji antybiotykami , pocyklu oczywiscie ze trzeba troszke watrobie pomódz dojsci do siebie oczywiscie essentiale forte + l-ornityna do tego witaminki b complex i po 2 tyg takiej kuracji po najcięzszych cyklonach wątroba jak nowa

NIKOLIS 168
01-03-09, 16:53
Osłonki nie sa konieczne, ale jezeli ktos dba o swoje zdrowie to radziłbym.
Wg mnie podczas cyklu odpowiedni bedzie Sylimarol
po cyklu przydałoby sie cos na przyspieszenie regenaracji watroby np. Hepatil.
Tez słyszałem opinie ze osłonki osłabiaja działanie środka, ale ile w tym prawdy niewiem musi ktos na to odpowiedz kto próbował tak i tak...

oyster
01-03-09, 23:55
Heh, też robiłem cykl na mecie bez osłony, niedawno przebadałem wątrobę i wszystko gra, z tym że to jest indywidualna sprawa - każdy organizm reaguje w końcu inaczej :]