Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pomoc znawców prawdziwych

adidas
24-02-09, 14:43
witam proszę o pomoc wiek 21 w kwietniu wzrost 165 waga 67 co robić masować czy redukować dane niżej
biceps 33/34 ogólnie cieżko mi złapać masy i nie tylko a teraz nie wiem czy masować czy co źeźbić jaki trening najlepiej staż od sierpnia 2007ale słabo bardzo co kolwiek mi idzie prosze o konkretne porady co teraz robić bo zmarnowałem czas ;/
sztanga/sztangielki ławki itd
http://img502.imageshack.us/my.php?image=dsc00001.jpg
http://img514.imageshack.us/my.php?image=dsc00002.jpg
http://img514.imageshack.us/my.php?image=dsc00003l.jpg
http://img3.imageshack.us/my.php?image=dsc00004q.jpg

jaca666
24-02-09, 14:49
Tylko i wyłącznie masa!!!Poczytaj w dziale dieta o odżywianiu na masę a w dziale trening o treningu masowym.

adidas
24-02-09, 14:51
a ten brzuch i masę mi radzisz? dokładniej proszę co i jak teraz robić od roku nic nie przytyłem jakoś po tym jak po 1 kreatynie woda zeszła wiem to był błąd a brzuch maiłem od urodzenia taki nie wiem co robić jakie plany jak nic sie nie zmieniam.

007
24-02-09, 15:08
chudo,zacznij jeść :)

adidas
24-02-09, 15:12
a brzuch? nie chce by był wielki tylko wszystkie inne części :0

007
24-02-09, 15:14
dietta musi być

michal_f
24-02-09, 15:16
aby zbić brzuch rob abs, biegaj itp... a ogolnie cwicz na mase :smile:

wukio
24-02-09, 15:22
Może podaj nam co do tej pory robiłeś, jaką masz dietę itd, na pewno będzie łatwiej doradzić. Bo napiszemy, żebyś więcej jadł, nie wiedząc, że pożerasz 6kg jedzenia dziennie. Albo żebyś zaczął biegać, a się okaże, że jesteś zawodowym maratończykiem ;>

adidas
24-02-09, 15:45
robiłem zwykłe fbw robiłem też zwykłe splity dieta opiera się na ryżu bananach piersiach z kurczaka ,szynki z piersi kurczaka, piersi indyka , tuńczyk w wodzie makarony czasem ziemniaki

007
24-02-09, 16:06
No to rozpisz ostatnią dietę i trening

wukio
24-02-09, 16:33
robiłem zwykłe fbw robiłem też zwykłe splity dieta opiera się na ryżu bananach piersiach z kurczaka ,szynki z piersi kurczaka, piersi indyka , tuńczyk w wodzie makarony czasem ziemniaki

Jeżeli twierdzisz, że jesz te wszystkie rzeczy i ćwiczysz i nic nie przytyłeś to znaczy:
a) kłamiesz
b) jesz za mało
c) jesz w złych porach złe produkty
d) źle ćwiczysz

Sam wybierz prawidłową odpowiedź, a później to zmień ;)

adidas
24-02-09, 16:55
Jeżeli twierdzisz, że jesz te wszystkie rzeczy i ćwiczysz i nic nie przytyłeś to znaczy:
a) kłamiesz
b) jesz za mało
c) jesz w złych porach złe produkty
d) źle ćwiczysz

Sam wybierz prawidłową odpowiedź, a później to zmień ;)

a dla czego miałbym kłamać mam problem
b możliwe
c staram sie co 3 godziny
d nie sądzę

wukio
24-02-09, 16:58
Ile razy w tygodniu ćwiczysz? jakim planem? Jakie potrawy jesz w jakich porach i w jakich ilościach?

p_narozny
24-02-09, 17:04
Nie ma cudow, jest dieta, jest trening - masa wzrasta. Zycia nie oszukasz;pp

adidas
24-02-09, 17:10
Nie ma cudow, jest dieta, jest trening - masa wzrasta. Zycia nie oszukasz;pp

do tej pory było 3 razy fbw był taki a przed tym normalny split

A
Klatka piersiowa:
- Wyciskanie hantli na skosie 3s
Barki:
- Wyciskanie hantli 2s
Tricepsy:
- Pompki na poręczach 2s
Plecy:
- Martwy ciąg 2s
- Podciąganie na drążku 2s
Nogi:
- Prostowanie nóg w siadzie 2s
- Uginanie nóg w leżeniu 2s
Bicepsy:
- Uginanie ramion ze sztanga 2s

B
Klatka piersiowa:
- Wyciskanie sztangi płasko 3s
Barki:
- Military press 2s
Tricepsy:
- Prostowanie ramion na wyciągu 2s
Plecy:
- Wiosłowanie sztanga 2s
- Unoszenie z opadu 2s
Nogi:
- Przysiady ze sztanga 2s
- Uginanie nóg w leżeniu 2s
Bicepsy:
- Uginanie ramion ze sztangielkami w chwycie młotkowym 2s

co do jedzenia to dokładnie nie mierze codziennie ile czego jem jem regularnie jak mi czas pozwala praca 12 godz bywa i 14 w tym 2 albo 3 przerwy 20 i 15 min oprócz tego inne obowiązki rodzina itd (jakie potrawy kiedy tak jak pisałem jem to co podane ale w różnych porach co 3 godz sie staram bo nie mogę siedzieć z zegarkiem w ręku i o teraz kolej na 20 gram tego potem tego zawodowcem nie chcę być tylko poprawić wygląd pozdrawiam.

wukio
24-02-09, 17:12
To co podałeś to jest fbw. Nie podałeś reszty.

adidas
24-02-09, 17:25
To co podałeś to jest fbw. Nie podałeś reszty.

no wiem że fbw przecież napisałem dałem fbw który miałem a split wiadomo jak wygląda

co jem no to tak godz 8 rano powiedzmy 3 jaja byłka grahamka 2 banany herbata
11 ryż +tuńczyk albo pierś z kurczaka
14 albo 15 2 banany + tuńczyk +wafle ryżowe z 3 albo 4

17 2 bułki grahamki z szynką zpiersi + warzywa pom ogór i coś tam jeszcze się znajdzie

20 albo 21 albo pierś albo tuńczyk

wukio
24-02-09, 17:30
No to tak jak napisał p narozny- nie ma cudów. Jakbyś tak jadł i tak ćwiczył to by były efekty na pewno ;) Tak dieta jak i trening nie są idealne, ale nie są na tyle złe, żeby nie przynosić rezultatów.

adidas
24-02-09, 17:31
to co jest ze mną ja nawet zakwasów nigdy nie mam coś nie wiem już co robić niby wzrost niewieli a tu nic żadnej poprawy wagi od tyle czasu starać się i nic.

wukio
24-02-09, 17:33
to co jest ze mną ja nawet zakwasów nigdy nie mam coś nie wiem już co robić niby wzrost niewieli a tu nic żadnej poprawy wagi od tyle czasu starać się i nic.

Może za słabo ćwiczysz, pomyśl, przy dobrej diecie i dobrym treningu MUSZĄ być efekty widoczne, a nie są. Weź tak sobie sam szczerze odpowiedz na te wcześniejsze pytania moje.

michal_f
24-02-09, 17:36
zrob sobie fbw Hardworka i efekty bede napewno :smile:

http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=14506

adidas
24-02-09, 17:40
zrob sobie fbw Hardworka i efekty bede napewno :smile:

http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=14506

zrobiłbym ale skrzyni nie mam na przysiady chyba ze zwykłe mogą być i tam są takie dziwne nazwy np barki; push press co to jest?

michal_f
24-02-09, 17:47
te nazwy wpisz na youtube i wszystko jest pokazane jak wykonywac ;) jak nie masz skrzyni to rob siady do czegos innego ... kombinuj...

.Smile
24-02-09, 18:04
moze dziwnie zabrzmi, ale... idz do lekarza i popros o badania na wykrycie tasiemca

sts
24-02-09, 18:35
moze dziwnie zabrzmi, ale... idz do lekarza i popros o badania na wykrycie tasiemca
hm a co to ma wspólnego

Symu
24-02-09, 19:07
Patrząc na dietę to zarayzykuje stwierdzenie że nei ma tam odpowiedniej ilości kalorii. Jednak musiałbyś rozpisać nam gramature, ale na 90% to tu tkwi błąd. Organizm nie ma z czego rosnąc.

adidas
24-02-09, 19:32
Patrząc na dietę to zarayzykuje stwierdzenie że nei ma tam odpowiedniej ilości kalorii. Jednak musiałbyś rozpisać nam gramature, ale na 90% to tu tkwi błąd. Organizm nie ma z czego rosnąc.

pewnie tak bo czasem nie daję rady ale postaram się bo strata czasu a trening jaki masa i dieta masa czy redkcja bo chciałbym poprawić brzuch a resztę powiększyć .

Symu
24-02-09, 19:41
Moim zdaniem masa bo niby brzuch masz ale coś przydałoby się zrobić z łapami i całą górą-dlatego masa.

Policz sobie zapotrzebowanie kalroyczne i zobacz ile jadles dotychczas. Tobie się mogło wydawac ze jadles duzo ale jednak moze to byc za amlo zeby rozbudowac miesnie.

sts
25-02-09, 11:05
no trochę chudo tylko brzuch niezbyt

Cielu7
25-02-09, 13:22
dieta dieta tylko pamietaj nie wystarczy jesc tydzien dwa tylko cały czas ja trzymac nie tyjesz w brzuch zwiększ białko i tłuszcze bo wegle to tylko paliwko