Zobacz pełną wersję : Kreatyna... :(
kamilz1994
23-02-09, 20:32
Witam wszystkich :) Mam 15 lat i chce sobie kupic kreatyne.
Co o tym myslicie? Czy w tym wieku moze miec na mnie to jakies skutki uboczne?
Bede bral ja z bialkiem. Prosze o pomoc.
Oto ta kreatyna:http://allegro.pl/item556509922_kreatyna_najsilniejsza_seria_vip_tre c_60_kap.html
I tylko jedno opakowanie???
kamilz1994
23-02-09, 20:38
Nie no jak mam juz kupowac to pewnie z 4 kupie albo i 5. I dlatego chcialem sie upewnic czy nie bedzie to dla mnie szkodliwe w tym wieku :(
Ja bym nie brał na twoim miejscu kreatyny jeszcze jestes młody.. ja wziałem kreatyne w wieku 16 lat po ponad pół roku cwiczeń monohydrat i jestem z tego powodu bardzo zły na siebie ,mysle ze mogłem osiagnac o wiele wiecej na suchara , a po roku czasu np wziac nastepnu.. a oczywiście po roku juz tez brałem nastepną.. :/ . Wiec moje zdanie jest takie poczekaj , a teraz ewentulanie wez jedz to białeczko... Pozdrawiam :)
Ja bym nie brał na Twoim miejscu.Wykorzystaj potencjał swojego organizmu!!!
Jeszcze chciałem dodać co myślisz , ze ile urośniesz odrazu na tej kreatynie? . Tez kiedyś myślałem podobnie jak Ty... ' wezmę kreatyn będę koks jak cHU*... urośnie mi łapa ogromna i będę miał masy.. gówno prawda.. najważniejsza jest dieta i dobrze wykonywany trening eve możesz dodać jakieś odzywki białkowe na wspomaganie dietki. Pamiętaj na siłce najważniejsza wytrwałość , wszystko przyjdzie z czasem!. :] . Pozdrawiam.
kamilz1994
23-02-09, 20:52
To co proponujecie poza ta kreatyna zeby nabrac masy? Zastanawialem sie takze nad tym :
http://allegro.pl/item554751677_najtaniej_gainer_737_3kg_megabol_bia lko_wegle.html
Gainer 737 słyszałem o nim złe wieści.. ale to tylko moja opinia.. ja bym sprobował jak bym miał teraz kasek : Mutant Mass. :D - nie brałem , może ktos jadł?
kamilz1994
23-02-09, 20:59
Jesli ktos bral jakis dobry gainer ktory mu pomogl nabrac masy to podajcie nazwe :D
Najlepszy sposób na nabranie masy to dobra dieta, a nie gainer.
Gainera możesz użyć jako uzupełnienie swojej diety... zajrzyj na dział dieta i ułuż sobie coś :).
kamilz1994
23-02-09, 21:12
No wiem wiem ale to trzeba miec po pierwsze kasy na diete a po drugie trzeba miec czas zeby jej przestrzegac. Moze jednak podacie jakis gainerek?
Gainerek ? bardzo prosze tylko nie ten syf z megabolu ;/
Jeden z najlepszych
PVL-Mutant Mass
według braków w diecie,a potem bierz sie za kreatyne ;)
Jaka kurwa kreatyne??? Dzieciak ma 15 lat a kreatyne mu polecacie? Powinniscie go bronic od tego, a nie polecac. W pale sie nie miesci, jak bedzie mial 17 lat to dostanie tutaj cykle na mecie, jesli tylko poprosi? ;/
p_narożny dobrze gada.... Ja też szedłem takim myśleniem jak ty i miałem ochotę na kretke bo myślałem że co ja to nie będe po niej ale gdy tylko zapytałem na foruma dostałem zrype żebym tego narazie nie brał.
Mówie ci dobra dieta i jak chcesz mozesz kupić tego gainera. POlecam mutant mass chociarz jeszcze nie spróbowałem ale w tym tygodniu powinien juz dojśc:/
Kretke weź jak bedzie zastój bo naprawde na pożądnej diecie widać pożądne efekty ... wiem po sobie:P
Ziomka czeka ostre czekanie na ten zastoj, 15 lat.. Minimum 3 lata dobrego zarcia, nieduzych ciezarow i samodyscypliny, potem cokolwiek wiecej...
Pisze, ze na diete nie ma kasy, a na odzywki ma... Czasu na diete tez nie ma? Rozumiem, ze kolega w delegacjach przez 14 godzin na dobe, dzien w dzien? Czy pare godzin w szkole robi takie przeszkody?! Widac tutaj cholerna chec pojscia na latwizne... Guzik dadza wszelkie odzywki i suplementy bez diety..! Zainwestuj lepiej ta kase z gainera na piersi z kurczaka i ryz..
od kreatyny w tym wieku maleje prądnica :) choć i tak pewnie mała już jest :P
lovelas myślę że takim argumentem to myślę że sobie odpuści :D
a tak na serio to owszem zgadzam się z wami że za wcześnie tylko tak jest niestety ze jak juz sobie ubzdura ze po niej bedzie wiekszy to i tak po nia siegnie, a moze jak siegnie i mu nic nie da to zobaczy ze mielismy racje i wezmie sie za zarcie.
masz 15 lat i rozglądasz sie za odzywkami? smiech na sali!!! a co na to twoja mama?
kamilz1994
24-02-09, 07:13
A moja mama o niczym nie wie... :( Mial mi kolega zalatwic z allegro. Szczerze mowiac rezygnuje z tej kreatyny bo mi troche wytlumaczyliscie co i jak :) Kupie sobie megabola i zajrzę do dzialu dieta i sobie ja uloze. A za jakis czas zglosze sie w sprawie jakichs odzywek :D
To dzieki za odpowiedzi.
Pozdro... :)
Tutaj dziekuje się sogami. na dole po prawiej stronie znaczek 'SOG' ;D rozdajesz kazdemu kto pomógł. Pozdro.
Ja właśnie stosowałem ta kreatynę i ja mogę ci powiedzieć ze na mnie podziałała i to ponad 10 kg więcej na wyciskaniu. Jeśli chodzi ci o sile to polecam ja, a co do masy to przytyłem tylko 2 Kg na tej kreatynie. Dietę miąłem ale kompletnie nie dopracowana.
zostaw tego megabola Lol człowieku.
Ja właśnie stosowałem ta kreatynę i ja mogę ci powiedzieć ze na mnie podziałała i to ponad 10 kg więcej na wyciskaniu. Jeśli chodzi ci o sile to polecam ja, a co do masy to przytyłem tylko 2 Kg na tej kreatynie. Dietę miąłem ale kompletnie nie dopracowana.
na mnie pierwsze mono z olimpu dalo 15kg na plaskiej. 3kg w masie na trwalego.
Na pierwszy cykl polecam zwykły monohydrat Olimpu 300caps dobra dieta oraz trening i jakiś gainer na uzupełnienie diety ale przy twoim wieku wstrzymałbym się jeszcze ja zaczynałem w wieku 18 lat.
Autor tematu powiedzial, ze wstrzymuje sie z kreatyna, nie wciskajcie na nowo tego watku... Ma czas jeszcze i to duzo..
Za młody jest na kreatyne!!!Jak juz w tym wieku zacznie od kreatyny to w wieku 30 lat zeby mieć przyrosty bedzie potrzebował hormonu wzrostu!!!
Dajcie spokój.Niech jedzie normalnie bez suplementów a i tak dobrze mu będzie szło!!!
kamilz1994
24-02-09, 16:18
Chyba ze tylko bede jechal na bialku serwatkowym co?
jak biało to jakies dobre, nie kupuj tego badziewa taniego z allegro.
kamilz1994
24-02-09, 16:29
O to chodzi ze zrobilem blad i kupilem juz dwa worki tego :(
http://allegro.pl/item529814650_szok_cenowy_serwatka_bialko_2250g_ma sa_sila.html
zycze powodzenia z przerabianiem tego gówna.
tobie w ogole nie jest potrzebne zadne bialko, chyba ze mama ci nie gotuje...
było najpierw spytać zanim kupiłeś. jak chcesz to jedz to gówno ale lepiej albo sie wycofaj z aukcji albo już kup i sprzedaj kumplom ;p
kamilz1994
24-02-09, 20:04
No ja juz wzialem kolo 2 kg tego gowna tak jak Wy to nazywacie. Zosatlo mi jeszcze z 3 kg. Zjesc je czy sprzedac? Bo mam okazje bo mam kupca :D
sprzedaj, albo daj krową ;p
Ma takie same wartości jak MLEKOPAN czyli odzywka dla młodych byków-buhajów.To Twoja decyzja ale ja bym nie brał tego.Za mało ma białka i pewnie nie jest czyste i badane.
mam taka propozycje dla Ciebie... kup mete 500tabletek, omki kilkanasie strzalow a po i jak bedzie Ci sie konczylo to dokupuj caly czas a za 5 lat kup sobie po jakims z cyklow trumienke debowa albo sosnowa. Chlopaku masz 15 lat biegaj graj w pilke i kosza, chyba ze jestes naprawde bardzo zafascynowany silownia to zamiast wydawac na gowna kup sobie karnet i popros instruktora zeby ulozyl Ci lajtowy trening. po kilku latach bedziesz mial dobre podstawy aby uderzyc pozadnie i wtedy wez suple. Ale zdaje mi sie ostro ze poprostu naogladales sie obrazkow i myslisz ze zjesz krete i bedzie ok. sorki nie mile rozczarowanie TAK NIE BEDZIE. nie bierz nic to co masz sprzedaj i zrob tak jak mowilem.
Zgadzam sie z przedmowca! Kreatyna nie spowoduje ze sie zmeznieje! Latka musza minac, to wszystko.