Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : krosty

xxmłodyxx
23-02-09, 11:35
mam problem z krostami które wyskakują mi na twarzy klacie i plecach oraz barkach..te syfy już mnie wkurzają...wiecie może co jest dobre żeby zginęły??

p_narozny
23-02-09, 11:39
Sa etapy dzialania ziomus:
1) Kremy, toniki, zele - dostepne w sklepach/aptekach
2) Antybiotyki przypisywane po wizycie u lekarza (jesli masz dostep skocz do dermatologa - moze skasowac za wizyte, u mnie w miescie np tylko prywatnie moge sie dostac)
3) Zabiegi roznymi kwasami (bolesne w chooj, oraz bardzo drogie, ok 300zl za jeden - prywatnie, ale pomagaja mocno..), rowniez po wizycie u dermatologa

Zacznij od konsultacji z lekarzem... Moze byc tak ze po prostu bedziesz to mial, bo taki wiek, u mnie tak bylo do ~22-23lat:) Powodzenia, pozdrawiam

Sosna91
23-02-09, 12:26
w tym wieku to normalne. ale jak juz za duzo to zacznij dzialac wczesniej bo pozniej ciezko zlikwidowac, u mnie co dziwne zaczely sie pojawiac jak na silke zaczalem chodzic :)

michal_f
23-02-09, 13:13
bierz srodek benzacne 5% bralem to kiedys i mi duzo krost zniwelowało zaprzestalem brac i znowu mam tego dziadostwa troche ale teraz probuje srodek ACNE-DERM :smile:

44mt
23-02-09, 18:57
idz do zwykłego lekarza rodzinnego, powiedz mu, że masz z tym problem i żeby przepisał Ci lek: Metranidazol Gel i Neomycyne w spreju. Wszystko zejdzie.

xxmłodyxx
24-02-09, 19:43
u dermatologa byłem dał mi antybiotyki jakieś mocne po których sobie mało wątroby nie zwaliłem...brałem ich 3miechy i gówno dały miałem jeszcze jakąś maść i tonik ale nie pamiętam nazwy..

xxmłodyxx
24-02-09, 19:47
idz do zwykłego lekarza rodzinnego, powiedz mu, że masz z tym problem i żeby przepisał Ci lek: Metranidazol Gel i Neomycyne w spreju. Wszystko zejdzie.

warte to zachodu???

Aponax
24-02-09, 19:51
tez mialem problem z krostami w wieku 15-16 lat , bylem u dermatologa zapisał mi maseczki na twarz na noc (xD) po miesiacu zeszlo a miałem napewde duzo :] pozniej tylko profilaktycznie zlecił mi przemywanie tonikiem (Benzacne tonik) i masc abym stosował po szkole tez z Benzacne (taka niebieska tubk)a

toxic
24-02-09, 20:02
zacznie ci rosnać broda to nie będziesz miał krostek... idz do lekarza jak tak tragizujesz :P ja tez miałem w wieku 14-15 lat takie :P i teraz praktycznie nic.. czasami wyskoczy gdzies jakis piksel... pozdrawiam.

Aponax
24-02-09, 20:07
hmm toxic mylisz sie , ja w wieku 16 lat mialem "twardy" zarost i nadal mialem krosty itp , wiec to roznicy nie robi czy masz zarost czy nie , wrecz ciezej sie goli gdy ma sie krosty , ja sie wprawilem po 2-3 miesiacach codziennego golenia sie :]

toxic
24-02-09, 20:18
to jakas masakra xD za wczesnie sie zaczales golic i dlatego ci sie zrobil twardy... :P masz skutki

xxmłodyxx
24-02-09, 20:23
też się gole raz na jakiś czas żeby nie wyglądać jak jakiś łach co o siebie nie dba

Aponax
24-02-09, 20:37
xD juz jak mialem 13-14 lat mialem lekki zarost "taki dzieciecy" w wieku 16 lat zrobil sie twardy i nie jest to zaden skutek (a przeciez nie chodziłbym "zarosniety" do szkoly , wiec sie goliłem ) poprostu moj ojciec brat tez tak mieli wczesnie twardy zarost :].

Fehu
24-02-09, 21:41
xD juz jak mialem 13-14 lat mialem lekki zarost "taki dzieciecy" w wieku 16 lat zrobil sie twardy i nie jest to zaden skutek (a przeciez nie chodziłbym "zarosniety" do szkoly , wiec sie goliłem ) poprostu moj ojciec brat tez tak mieli wczesnie twardy zarost :].
i ja tak miałem więc uwazam ze to nic nad zwyczajnego xD ogolnie mam bujne owlosienie na ciele:) ale krostek nie mam prawie żadnych..
A moze masz nie odpowiednia diete?

Aponax
25-02-09, 17:04
laik nie twierdze ze to cos nadzwyczajnego , tylko odpowiadałem na odpowiedzi toxic-a :] .

pey
25-02-09, 20:36
Cynk - duży jest wybór w aptekach

xxmłodyxx
26-02-09, 14:48
ja mam właśnie dużo tych czarnych pod skórą i ich dzióbie jak siedzę bez bluzki i później mi się dopiero robią białe z tamtych podzióbanych