Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak dawkować

grzesiuk2
22-02-09, 14:49
Witam wszystkich,nie wiem czy dobrze dawkuje dla pewności spytam się na forum bo od tego jest.Obecnie biorę odżywkę białkową, kreatyne mono i glutaminę i tak kreatyne zawsze rano na pusty żołądek gdy ćwiczę ok 15 minut przed treningiem i ok 30 po,gdy nie ćwiczę to jeszcze na noc,zawsze dawka 5g.Glutamine po śniadaniu,przed obiadem,przed kolacja i przed snem i tak samo białko,tylko ze przed snem kreatyne i białko w odstępie 30 minut,prosze o opinie i komentarze,pozdrawiam.

dzbanekzwd
22-02-09, 14:58
kreta 5g rano i po treningu też 5g nie więcej !!.
czytałeś chociasz co na opakowaniach jest napisane ? bo to jak wzystko bierzesz niema rąk ani nóg heh
glutamine z rana, po treningu, przed snem.

Vegeto86
22-02-09, 15:23
Kreatyne w dt rano i po treningu w dn rano i za jakies 5-6h nigdy przed snem! dawka 5 g. Glutamine najlepiej rano na czczo przed i po treningu oraz na noc nie wiem ile gram ale to chyba od wagi zalezy musisz sobie obliczyc. Bialko wedlug brakow w diecie ale ja bym wiecej niz 2 razy dziennie nie bral.

Prezydent_1c
22-02-09, 16:25
Kreatyna 5g rano, 5gram po treningu LUB 5g przed treningiem, 5g po treningu
Glutamina(moim zdaniem zbędna tutaj) dawka rano i po treningu LUB po treningu i przed snem
Białko tutaj nie wiem ogólnie jakie masz braki ale uderzyłbym białko osobiście po treningu i przed snem LUB do przed treniingowego posiłku i przed snem
A glutamina jest średnia tutaj moim zdaniem bo w białku jest napewno glutamina i wolałbym kupić coś innego lub zaoszczędzić. Ewentualnie po skończeniu kretki wziaść zabezpieczająco.

grzesiuk2
22-02-09, 17:47
OK.białko uzupełnienie diety czyli wciągu dnia i na noc,kreatyne rano na pusty żołądek 5g.i przed treningiem 5g.w dni nietrenowania rano i np.30 minut przed obiadem,glutamine biorę bo wyczytałem ze glutamina działa tylko w połączenie z kreatyna,dawkowanie rano ale to razem z kreatyna na posty żołądek?przed treningiem,po i przed snem razem z białkiem,tak można,dobrze to wywnioskowałem.

dzbanekzwd
22-02-09, 17:56
źle źle źle :smile:
rano na czczo
5g mono + 2-3g glutaminy
po treningu
5g mono + 6-8g glutaminy
przed snem
2-3g glutaminy

w nietreningowe
rano
5g mono + 2-3 gluta
pora treningowa 5g mono 2-3 gluta
przed snem
2-3 gluta
co do białka to wsumie możesz brać kiedy chcesz rano/w ciągu dnia/ po treningu (minimum 30min po kreatynie)/przed snem.

grzesiuk2
22-02-09, 20:49
już kumam o co chodzi,jeszcze jedno pytanie,glutamine ta co kupiłem pisze na opakowaniu dzienna dawka 3-5g.Wy mi tu proponujecie 10-15 g dziennie czy to nie aby przedawkowanie
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=544279968

dzbanekzwd
23-02-09, 07:26
ja brałem z rana 2
po treningu 8
przed snem 2
i wszystko było w porządku.
3-5 moim zdaniem to za mało.
Może niech się wypowie jakiś spec bo coś nie chce mi sie wierzyć że 3-5g na dzien to dobra dawka.