Zobacz pełną wersję : nasilający się ból u nasady kciuka
Proszę o pomoc jakiś miesiąc temu zaczęło mnie boleć u nasady kciuka w nadgarstku ,jakiś 1 cm od kości nadgarstka.
Kiedyś jak np. ustawiając kciuk pokazując OK coś mi przeskakiwało i wracało towarzyszył temu ból jakby chrząstka .
Teraz już nie przeskakuje ale np. jak wkładam rękę do kieszeni i zachacze kciukiem albo przy ćwiczeniu na bica chanklami ,wyciskanie sztangi leżąc na trica to pojawia się straszny ból wręcz pieczenie co robić ??
Biernaczek
21-02-09, 12:14
Miałem to samo tylko z palcem wskazującym, co się okazało wybity z kości obręczy czy coś takiego już nie pamiętam. Chodziłem w szynie 2tygodnie.
do lekarza... i nie chantla tylko hantla :smile:
jako pielęgniarz powiem Ci jedno idź do przychodni do lekarza rodzinnego, wypisze Ci skierowanie na prześwietlenie RTG :) i wtedy wszystko będzie jasne
Prezydent_1c
21-02-09, 15:31
Łooo to jest na Wołowie internet ? :D:D Jak zrobiłeś sobie taką kontuzje czy samo z siebie zaczęło boleć ?
Sama z siebie zaczęło najpierw przeskakiwać i boleć.
Byłem u lekarza i dał mi skierowanie go chirurga który posłał mnie na prześwietlenie ale ze urazu na nim nie było widać więc nic mi nie poradził kazał przejść za 1,5 miesiąca na prześwietlenie bo dopatrzył się niby cysty Bekera - tylko ze to nie pewne.
A ból się nasila szczególnie po np. graniu w piłkę ,kiedy śpię nad ranem aż mnie "rwie". :(
Co mam robić nie wytrzymam aż 1,5 miesiąca moze wy mnieliście podobne urazy nadgarstka ?
Może to jest zespół cieśni nadgarstka (choć nie koniecznie). Ja właśnie miałem zespół cieśni nadgarstka który leczy się operacyjnie. W nadgarstku występuje silne zapalenie ścięgna co powoduje ból. W szpitalu odbywa się zabieg który trwa kilka minut. Polega on na tym że znieczulają rękę przecinają ścięgno i ponownie zaszywają. No i oczywiście gips. Ścięgno to potem samo się zrasta tyle że jest już luźniejsze i ból mija.
Dokładniejsze info. http://www.poradnikmedyczny.pl/mod.php3/archiwum/306
Może to jest to samo.