Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : pomoc w suplementacji

NeverLetGo
20-02-09, 13:41
Witam,

mam kilka pytań do osób znających się na temacie.

Jakiś czase temu zakupiłem No Xplode (820g), ale nie miałem okazji użyć, a mam zamiar zrobić to w najbliższym czasie. Zastanawiam się z czym go najlepiej połączyć jako staka przedtreningowego? Myślałem o Cell Mass (BSN) i Halo (Muscle Tech), ale opinie są raczej przeciętne na ich temat. Podobno dobrze działa SizeOn (Gaspari Nutrition)? Przede wszystkim ma być to stak potreningowy, no i myśle że do porannego picia na czczo.

Co polecacie? I jak brać ww zestaw w dni nietreningowe?

Mam już na składzie Animal Paka (44 szt.), którego mam zamir brać tylko w dni treningowe (na pozostałe dni inne multi ze względu na oszczędność) i tu kolejne pytanie, czy AP nie koliduje z No Xplodem przed treningiem?

Poza tym mam zamiar kupić Universal BCAA stack, czyli aminokwasy z glutamina i tu również chodzi trochę o oszczędność (chyba że ewentualnie możecie polecić coś innego). Pytanie: dni treningowe raz rano i raz po treningu, a nietreningowe tylko rano?

Na lepszy sen ZMA Dymatize Z-force po treningu i przed snem. Ewentualnie melatonina jakby nie działało pożądnie.

Standardowo oprócz odpowiedniej diety do tego białeczko po treningu (w moim przypadku prawdopodobnie Inkospor X-treme muscle) i jakieś carbo.
Pyatnie: czy białko po treningu nie będzie kolidować z kreatyną?

Ćwicze 4 razy w tygodniu (pon., wt., czw., pt.) a w dni wolne staram się wrzucać mniej lub bardziej intensywne cardio.

Z góry dzięki za pomoc!!!

Pozdrawiam,

NLG

DonMajster
20-02-09, 14:36
Prosze o szybka odp i wiarygodna odpowiedz:nie wiem na jaka odzywke sie zdeycydowac mam do przeznaczenia na to jakies 120zl .Chce miec jak najlepszy efekt odnosnie przyrstu masy zastaawiam sie miedzy stakiem kretynowym(xpnad czy storm doradzcie!) czy moze lepiej gainera albo same białko POMOZCIE prosze o dosc szybka odpowiedz;)

Symu
20-02-09, 15:47
JUa bym dokupił do tego dobre mono. Niepotrzebnie wydałeś duzo kasy na A. paka.

NeverLetGo
20-02-09, 16:35
Paka sprowadziłem dość tanio ze stanów jakiś czas temu razem z Xplodem dlatego zastanawiam się nad suplami wokół tego. Wiem juz że jako BCAA wezme jednak Xtend bo zdecydowanie bardziej się opłaca.

Jeśli chodzi o kreatyne też właśnie ktoś doradza mi mono. Tylko jakie? Warto mieszać to z dekstrozą? No i jak brać (myśle że nie warto bawić się w nasycenie itd)???

Nie dodałem że ćwicze już pare lat na sucho (białko, bcaa) i to mój pierwszy cykl.

Dzięki za pomoc.

NLG

michal_f
20-02-09, 16:37
warto mieszac z dekstroza... kretka jak kretka ... byle creapure z fitmaxa polecam ...pzdr

NeverLetGo
20-02-09, 20:41
Kolejne pytanie czy warto brać Xplode w dni nietreningowe? Mono rano jak najbardziej.

Poza tym Animal Paka brać rano razem z mono i bcaa czy przed treningiem ?

Plan mam taki:
- rano: mono (z dekstrozą czy bez?) + bcaa z glutaminą + ewentualnie A.Pak
- po śniadaniu: Omega 3
- przed treningiem: No Xplode
- po treningu: mono + dekstroza + białko prawdopodobnie już z bcaa
- przed snem: bcca z glutaminą + ZMA

Z góry dzięki za opinie.

Pozdrawiam,

NLG

michal_f
20-02-09, 20:46
a jaki masz plan treningowy tak z ciekawosci ??
a Xplode chyba w DNT sie nie stosuje ... tak brał moj kumpel tylko w DT ...pzdr

NeverLetGo
20-02-09, 21:00
Plan treningowy:
- pon: klatka (sam skos) + przedramie + brzuch
- wt: barki + nogi + brzuch
- czw: klatka (prosta + ujemna) + triceps + brzuch
- pt: plecy + biceps + brzuch

Jak widać testuje trening na klatke i jak narazie sie rusza. Zastanawiam się czy nie rozbić bicepsu bo dziś było ciężko no ale zobaczymy po suplach jak będzie.

W dni nietreningowe bieganie 2 razy w tygodniu, po cyklu zmniejszam siłke do 3 dni, a zwiększam aeroby (ewent basen + kajak).

michal_f
20-02-09, 21:03
a dokaldnie mozesz opisac ten plan... jakie cwiczenia itp ? i jaki masz staz? bo nie doczytalem ;/

NeverLetGo
20-02-09, 21:24
Sugerowałem się tym treningiem: http://bigpaker.net/trening-klatki-ramion.htm
, ale standardowo zmodyfikowałem po swojemu.

Braki z klatką to porażka nie musze wyjaśniać czemu dlatego zamieniłem dni, teraz zastanawiam się czy nie połączyć nóg z klatką bo pierwszy dzień na klatke jest krótki a barki zajmują mi dużo czasu.

Pon:
- klatka skos: ławka skos 12, 10, 8, 6
ławka skos hantle: 10, 8, 6
butterfly: 10, 10, 8
rozpiętki: 10, 10 , 10

- przedramie: i tu problem z wyjaśnieniem, robie 3 ćwiczenia po 3 serie na wewnętrzna częśc przedramienia (spinainie ze sztangą), zewnętrzną (zwykły ciężarek 2,5 do 5 kg) i boczna (metalowa ciężka rurka i wznosy).

- brzuch: brzuszki pochylnia + unoszenie nóg + swoje kombo na ziemi:)

Wt:
- barki: wyciskanie sztangi zza karku: 12, 10 , 8 , 6
wyciskanie hantli (barki przód): 10, 8, 6-8
unoszenie bok: stojąc 10,10,8 i odrazu potem siedząc na prostych
rękach min. ciężarek 3x 8-10
przyciągnie do brody: 12, 10 ,8
kaptury

- nogi: po kontuzji więc bardzo oszczędzam kolano, ale trzeba pobudzić

brzuch

Czw:

- klatka: ławka płaska: 12, 10 ,8 , 6, ew. 4
ławka płaska hantle" 10,8,6-8
ławka ujemna: 10,8,6-8
brama linki: 10, 10, 8

- triceps: pompki na poręczach 12,10,10
ściaganie linki do dołu: 12,10,8,6
linki zza głowy: 10,8,8

brzuch

Pt:

- plecy: podciągnie do brody 3 x max
ściąganie do przepony szeroko: 10,8,6
ściąganie do karku: 10,8,6
przyciągnie wąsko: 10,8,6
ściągnie do przepony wąsko: 8,8,8
wyprosty 10,10,10
martwy ciąg 10,8,6 (jak jest siła)

Wiem że plecy to przegięcie musze coś wyrzucić.

- biceps: sztanga łamana stojąc: 12,10,8,6
sztanga prosta modlitewnik: 10,8,8
hantelki siedząc tyłem do modlitewnika łokcie z blokowane uchwyt
młotek: 10,8,6-8 (na ręke)
brama linki ściąganie do głowy: 3x10

brzuch

Bez rewelacji ale ciągle nad nim pracuje.

Pozdrawiam i czekam na ewentualne sugestie.

michal_f
20-02-09, 21:27
a jaki staz bo znow nie doczytalem ?

NeverLetGo
20-02-09, 21:57
Zacząłem jakieś 10 lat temu, ale za dużo przerw w tym wszystkim żeby mówić o takim czasie. Regularnie od września przedtem 8 miesięcy przerwy po 2 latach regulara, bo troche się namieszało po drodze.

Tak naprawde dopiero zaczynam, ale na szczęście mięśnie nie zapominają.

Pozdrawiam