Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : mleko

vegochomik
19-02-09, 15:03
Kto wypowie się na temat mleka czy jest zdrowe i czy warto pić go dziennie czy są po mleku jakieś korzyści dla nas ćwiczących jak jest przyswajalne białko mleka przez organizm

michal_f
19-02-09, 15:07
ja pije i nie narzekam ... ale slyszalem ze ono cos spowalnia przyswajanie skladnikow odrzywczych czy cos... ale tego nie jestem pewien i nie dobieram sobie tego do glowy i co dzien wypijam jakies 0,5 L :lol:

michal_f
19-02-09, 15:11
Pozatym mam grupe krwi zero wiec dla mnie wskazane jest tylko mieso i tego sie trzymam

Tez mam grupe krwi 0 i co z tego >?? jakies specjalne odzywianie mam prowadzic ??
I co to jest CANDIDA ??:lol:

Andr3w
19-02-09, 15:22
Wedlog mnie mleko jest zdrowe , ale podobno w duzych ilosciach juz takie zdrowe nie jest ! Mam pytanie ! Czy mozna spozywac mleko w czasie cyklu na kreatynie? Wiem ze nie wolno laczyc w 1 porcji mleka z kreta, a czy wogole odradzane jest mleko przy braniu kreciwa? Czy spokojnie moge sobie pic mleczko ?

jaca666
19-02-09, 16:25
Ja tam też nie słucham tych kocopołów i pije mleko.Dokładnie litr dziennie ale tylko do odzywek.Tak do posiłków to w ogóle.
Znam kolesi dla których mleko jest głównym składnikiem w diecie i wypijają po 5 litrów dziennie i tez nic nie narzekają ale ja tam nie przesadzam i litr mi styka.
A tez mam grupę krwi 0 i mięso stanowi moje jakieś 30% białka które dostarczam i jakoś rosnę reszta to odzywki i twarogi,jaja itp.

Rynju
19-02-09, 17:29
Tez mam grupe krwi 0 i co z tego >?? jakies specjalne odzywianie mam prowadzic ??

Tak grupy krwi roznie reaguja na pokarmy

Damian st-ce
19-02-09, 20:27
W pewnym wieku przyswajalność białka mleka (kazeiny) zmniejsza się (specjaliści szacują to mniej więcej na wiek ok. 26 - 28 lat). Wcześniej można pić. Osobiście jestem zwolennikiem mleka. No właśnie i mamy dobre pytanie: ile jest mleka w mleku?? xD

rash1
19-02-09, 20:39
watro też pamiętać że jak się nie pije mleka to enzymy trawiące białko mleka po prostu przestają pracować i jak się później napijemy to mamy jedną wielką kichę w kiblu więc dobrze jest wypić chociaż szklankę dziennie albo jak koledzy wyżej napisali mieszać suple z mlekiem, no i jest to też pewne źródło składników mineralnych

ht
19-02-09, 21:48
mleko w diecie kulturystycznej jest zbedne. co do diet do grup krwi staram sie w miare stosowac ale bez fanatyzmu.:smile: