Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Flavon - suplement diety

Pawko
19-02-09, 13:01
Witam,
Chcialbym Was, koledzy i kolezanki zainteresowac naturalnym produktem ze skorek i pestek owocow oraz warzyw, ktory spowoduje miedzy innymi dotlenienie krwi, a przez to zwiekszy wytrzymalosc i sile organizmu. Poza tym produkt posiada mnostwo pozytecznych dla zdrowia wlasciwosci. Polecam strone internetowa tego produktu: Flavonmax (http://www.Flavonmax.com)

W razie zainteresowania produktem a takze mozliwoscia zarobku prosze o kontakt z numerem telefonicznym: 502 24 87 28
numerem GG:8075980

Zapewniam iz produkt jest godny zainteresowania

Prezydent_1c
19-02-09, 13:31
Lipa na maxa nie polecam :)

Symu
19-02-09, 15:07
Pawko daj tu jakieś opisy składy, cokolwiek. Choć temat i tak raczej poleci do śmietnika.

Prezydent brałeś??? Ile to kosztuje i co niby am dawać/?

lovelas69
19-02-09, 15:20
Pawko ? jakiś mój fejk :D

Luka
19-02-09, 15:35
Antyutleniacze są bardzo potrzebne, ale cena tego suplementu powala na kolana.

Prezydent_1c
19-02-09, 16:12
Ceny itp. wystarczy poszukać bo jest wszedzie. A ten "środek" ma w sobie dużo przeciwutleniaczy tylko że jak kolega wyżej wspomniał "cenowo powala na kolana" i jest to racja w 100%, pozatym lepsze działanie zaobserowujecie (moja siotra podczas spalanie tłuszczu zaobserowowała) po zielonej herbacie- wyjdzie ona tez taniej :) Ogólnie teraz obserwuje się dużo "magicznych" produktów nowych firm z których niewiele działa tak jak powinno.

Symu
19-02-09, 16:37
no jest tego syfu trochę.

Dla mnie idealny zestaw przeciwutleniaczy to NAC + NAG + wit C + ewntualnie resweratrol jak gdzies znajde :)

Pawko
19-02-09, 17:21
Owszem preparat jest drogi, ale dlatego ze w malym sloiczku, ktory wystarcza na miesiac znajduje sie ekstrakt z 40kg owocow lub warzyw (w zakleznosci od rodzaju). Jest troche podobnych preparatow na rynku , ale zaden nie jest w zelu (to jest wlasnie najlepsza postac do wchlaniania przez organizm), nie ma takiego skladu jak Flavon i zaden nie daje mozliwosci zarobkowych.
Jesli chodzi o sklad to odsylam na stronke producenta flavon'u (http://www.flavonmax.com), bo tam bedzie najlatwiej sie zorientowac. Chyba nie ma sensu przepisywac tutaj tamtej stronki :) Napisze tylko o dramatycznym spadku ilosci substancji odzywczych, ktore wchodza w sklad warzyw i owocow albo lepiej bedzie jak przedstawie przykladowe dane (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fc748a375fd9f0b2.html) (zwroccie uwage na roznice pomiedzy 1985r. a 1996r.) Przeciez rolnikowi zalezy na kilogramie, a nie na jakosci. We Flavonie sa warzywa i owoce tylko z certyfikowanych upraw na terenie Wegier, ktore nie sa niczym pryskane i nienawozone chemia.
W tym produkcie znjaduje sie m.in. naturalny resweratrol pochodzacy ze skorek i pestek ciemnych winogron.

Jesli chodzi o cene, to w dosc prosty sposob mozna miec ten suplemenmt za darmo i jeszcze na tym zarobic.

Lipa na maxa nie polecam :)

Dlaczego tak uwazasz?? Masz jakies doswiadczenia z Flavonem?

Pawko ? jakiś mój fejk :D

fejk??

Pawko
19-02-09, 17:30
Ceny itp. wystarczy poszukać bo jest wszedzie. A ten "środek" ma w sobie dużo przeciwutleniaczy tylko że jak kolega wyżej wspomniał "cenowo powala na kolana" i jest to racja w 100%, pozatym lepsze działanie zaobserowujecie (moja siotra podczas spalanie tłuszczu zaobserowowała) po zielonej herbacie- wyjdzie ona tez taniej :) Ogólnie teraz obserwuje się dużo "magicznych" produktów nowych firm z których niewiele działa tak jak powinno.

Nie wydaje mi sie, ze na herbatce wyjdzie sie lepiej (z reszta rowniez znajduje sie w skladzie), przede wszystkim dlatego, ze Flavon ma zdecydowanie wiecej skladnikow i chociazby jest bogaty w szereg witamin. A cena 5pln dziennie chyba nie powala na kolana, bo wydajemy tyle codziennie na rozne glupstwa...

lovelas69
19-02-09, 18:13
"We Flavonie sa warzywa i owoce tylko z certyfikowanych upraw na terenie Wegier, ktore nie sa niczym pryskane i nienawozone chemia"
hehehe takie stwierdzenie to można między palce włożyć :) podam głupi przykład...
w reklamie proszku do prania "Dosia" oszczędzasz i pierzesz do czysta i w ogóle wszystko jest fajne , wszystkie panie domu go polecają :) a jak się później to ma do rzeczywistości to każdy już wie :) i tak jest na każdym kroku czy to chemia gospodarcza czy produkty spożywcze czy produkty z firmy flavon itp. itd. to jest jeden wielki pic na wodę :)

Prezydent_1c
19-02-09, 18:47
To jest też dobre: "lepiej bedzie jak przedstawie przykladowe dane (zwroccie uwage na roznice pomiedzy 1985r. a 1996r.)"- tabele powiem Ci łatwo zrobić i napewno żadna z tabeli w które bym uwierzył nie dotyczyłaby kulturystów lub ludzi chcących zbudować fajną sylwetkę mających DIETY bo w niej nie brakuje niczego i napewno jest ZDROWA i tutaj już odsyłam do WIELU badań naukowych w które akurat uwierze :) Więc niestety mnie nie przekonasz że picie zielonej herbaty jest gorsze bo miałem testera w domu i widze/widziałem rezultaty :)

Pawko
19-02-09, 20:55
nie chcecie sie tym zainteresowac, to nie. Wasza sprawa. Ja Was do niczego nie namawiam. Poza tym zeby o tym produkcie opowiedziec to trzeba troche czasu poswiecic i na pewno nie nadaje sie to na forum.

Jesli ktos ma ochote posluchac o Flavonie to zapraszam na spotkanie w czwartek o 18.30 w hotelu Reymont przy ul. Legionow 81 w Lodzi. Bedziecie mogli pozadawac pytania itd. itp.

Luka
19-02-09, 21:59
Symu to ja Cie zapraszam na wino jeśli potrzebujesz resweratrolu troche :surprised:

Symu
19-02-09, 23:23
Prezydent to że dieta kulturystyczna jest zdrowa i niczego w niej nie brakuje to niestety nieprawda.

5zl dziennie za suplementacje samymi antyoksydantami to duzo. Podstawowy chwyt marketingowy producentow ktorzy chca namowic stado naiwnych barankow na ich produkt to niepodawanie ilosci subst aktywnych w produkcie (patrz bio cla). Ja odpadam.

Luka akurat kieliszka wina sobie nie odmawiam czasem do kolacji :) choć nie ze względu na resweratrol :P

Pawko
21-02-09, 23:04
Z tymze to nie sa jedynie antyutleniacze, ale rowniez witaminy w odpowiednich proporcjach. A jesli chodzi o zapotrzebowanie organizmu na bioflawonoidy, czyli to co najwazniejsze w tym produkcie, to czlowiek powinien otrzymywac przynajmniej 1mg. dziennie, a jedzac Flavon dostarczamy 2mg floawonoidow.
Zainteresujcie sie sami dla siebie tym dzemikiem. Wiem, ze mozecie krzywo patrzec na kolesia, ktory probuje Wam wcisnac jakies badziewie, ale nic Was nie kosztuje poczytanie o tym.

Pawko
23-02-09, 09:00
Znalazlem stronke na, ktorej uzytkownik Doris opisuje flawonoidy troszke dokladniej. Polecam lekture 10 i 11 strony forum z linka ponizej:

zdrowie.flink.pl (http://zdrowie.flink.pl/forum/1_8_9.html)

Luka
23-02-09, 16:04
Zrozum gościu, że nikt nie neguje flawonoidów bo znamy ich wartość. A artykuł jest pisany przecież pod ten produkt więc ...

Moge Cie prosić o dokładny skład jakie antyutleniacze wchodzą w skład preparatu i w jakich proporcjach ?

Pawko
23-02-09, 18:24
"zrozum gosciu" to chyba nienajgrzeczniejsza forma zwracania sie do innych...?

Nie znam dokladnie wszystkich antyutleniaczy, poniewaz jest ich ponad 1000. Moge podac grupy, do ktorych naleza te flawonoidy:

antocyjaniny
antocyjanidyny
proantocyjanidyny
leukoantocyjanidyny
flawony
flawonole
flawonolole
izoflawony
kalkony
dwuhydrokalkony
aurony
katechiny

Luka
23-02-09, 19:56
Wybacz, poniosło mnie troszkę :smile: Więc jak z tym składem ? Jeśli tam nie ma wyszczególnionego ile np. mg wit. E, ile mg beta-karotenu i in. to ja nie chce takiego czegoś brać.

Pawko
23-02-09, 20:07
na sloiczku owocowym wyszczegolnione jest co nastepuje (w 100g):
bialko 0.88g
weglowodany 73,1g, w tym fruktoza 58g
tluszcz 0,8g
wit. C 900mg
wit. E 70.8mg
polifenole 2940mg

jesli chodzi o beta-karoten to znajduje sie on w sloiczku warzywnym, ktorego niestety aktualnie nie posiadam.

Luka
23-02-09, 20:29
Szczerze to szału nie ma, szczególnie jeśli idzie o witaminy.

Pawko
23-02-09, 20:37
Dopisze jeszcze to co jest na stronie producenta, niestety nie jest podana dokaldna ilosc kazdego ze skladnikow:

Granat zawiera polifenole, witaminę C, flawonoidy i fruktozę.

Czarny bez jest bardzo bogaty w barwniki. Zawiera wiele witamin, najważniejsze z nich to B1, B2, B6 oraz C. Posiada dużą ilość elementów mineralnych (potas, wapń, magnez) oraz mikroelementów. Można w nim znaleźć także prawie wszystkie niezbędne aminokwasy.

Ciemne Winogrono Najważniejszym składnikiem czynnym winogrona jest resweratrol.

Czarna porzeczka Zawiera znacznie więcej witaminy C niż owoce cytrusowe lub papryka zielona. Jest bogata w witaminę B i żelazo.

Czarna jagoda wyjątkowo bogata w potas. Jest również cennym źródłem wapnia, żelaza, magnezu, manganu, cynku, siarki, fosforu i witaminy C.

Burak ćwikłowy Zawiera wyjątkowo dużo betaniny, znaczne ilości witaminy B1, B3, C, P oraz potasu, wapnia, fosforu, krzemu, jodu i żelaza.

Acerola (Wiśnia Z Barbadosu) Wartość aceroli polega na wysokiej zawartości witaminy C. Owoc ten zawiera wszystkie flawonoidy roślinne, które są potrzebne do całkowitego wykorzystania tej witaminy przez organizm.
Poza tym, zawiera dużo potasu, magnezu i witaminy A.

Rokitnik Pospolity Zawiera składniki czynne o wyjątkowych właściwościach antyoksydacyjnych. Owoce rokitnika są bogate w węglowodany, białko, kwasy organiczne, aminokwasy i witaminy.
Zawiera 10 razy więcej witaminy C niż pomarańcz oraz więcej witaminy E niż kukurydza czy soja. Znakomite źródło ß-karotyny, potasu, fosforu, magnezu, żelaza i przeciwutleniaczy.

Luka
23-02-09, 20:49
Z tego co kojarzę to chyba zalecają jakieś 1-2 łyżeczki dziennie Flavonu. Więc jeśli przykładowo tej wit. C jest 900mg w 100g, to w 1 łyżeczce jest ok. 45-50mg czyli 1 cytryna, tudzież 1 tab. Rutinacei, a wit. E tyle tam co w 1 łyżce stołowej oleju rzepakowego. Natomiast antyutleniaczy ~147mg (tyle co w 1,5tab. Gold C Olimpu). Jest sens dawać za to 5zł dziennie, gdzie olej czy też oliwę i tak spożywamy w ciągu dnia, do tego jakieś warzywo/owoc z wit. C się również znajdzie a i inne antyutleniacze jakieś zawiera ?

Popraw mnie, jeśli się mylę :smile:

Pawko
23-02-09, 21:13
skoro przeprowadziles obliczenia, to pewnie sie zgadza. Mam tylko male zastrzezenie. Dziennie 1 cytryne to raczej malo kto zjada. O tabletkach lepiej w ogole nie wspominac, bo przyswajalnosc jest co najmniej mierna, a dodatkowe wypelniacze itp wiecej szkod robia niz przynosza pozytku. Poza tym, aby dana witamina zostala przyswojona niezbedna jest obecnosc np. cynku, chromu, manganu itd.
Oczywiscie zgadzam sie z Toba ze najlepiej byloby jesc surowe warzywa i owoce ze skorka, ale niestety nie wszyscy to robia, a raczej malo kto to robi w ilosciach wystarczajacych.
Jesli uwazasz, ze Twoja dieta jest bogata we wszytsko to w co powinna byc, to ten produkt jest ci niepotrzebny. Jednak wiekszosc osob nie ma pojecia o zdrowej diecie, co z czym nalezy laczyc i dlatego uwazam ten produkt za bardzo dobry, bo nie trzeba sie martwic, ktorych substancji brakuje tylko lykac lyzke Flavonu.
Ja chetnie zjadam Flavon, poniewaz niestety dosc zadko siegam po owoce, czy warzywa w surowej postaci.

Nadal wiec uwazam, ze 5pln dziennie to nieduzo, biorac pod uwage wydatki w dzisiejszych czasach.

lovelas69
23-02-09, 22:27
Nadal wiec uwazam, ze 5pln dziennie to nieduzo, biorac pod uwage wydatki w dzisiejszych czasach.
i tu się mylisz :) biorąc pod uwagę wydatki w dzisiejszych czasach to każdy patrzy jak zaoszczędzić niż wydawać dodatkowe 5 zł dziennie :)

Pawko
24-02-09, 10:49
jak tam chcecie. Nie bede Was bardziej przekonywal/namawial. Kazdy zrobi jak uwaza

Pozdrawiam