Zobacz pełną wersję : Twaróg
Witam, chcialbym zapytać czy zjedzenie zaraz przed snem jakies 30 min, 250g, Twarogó póltlustego jest dobrym rozwiązaniem?? czy to zly pomysl??
No raczej ci nie nic nie stanie ale lepiej jesc kolo 1 godz przed snem!
Też mnie to ciekawi, czasami jem jeszcze później 125 g twarogu, jakies 15 min przed snem, ale rano od razu goni mnie do kibla i czuje sie w brzuchu jakos dziwnie :D Ostatnio więc staram się jesc najpozniej godzine przed snem. Zobaczymy co inni napiszą.
ja jadłem nawet 10 min przed snem i nie narzekałem pzdr.
Lepiej chudy twarog, oraz ze 2 lyzki oliwy z olivek;) Pozdro
Możesz jeść śmiało. A oliwa jest paskudna :/
Ja też jem twaróg ale chudy jakieś 30 min przed snem.Nie mam raczej rano problemów ze sraczem!!!
niechodzilo mi tu bynajmniej o jakieś problemy rzolądkowe, bo jem nawet czasem 300g niedlugo przed snem i jest ok, zazwyczaj mieszam go z kakaem 2l yzkami cukru i troche smietany, lepszy smak :) Tylko chodzi mi o to czy jest to wystarczająca ilosc bialka przed snem :)
Pewnie że tak.
Wystarczy Ci 40g białka czyli 200g twarogu.
100g twarogu to jakies 19g bialka, 200g czyli przecietna kostka wystarcza przed snem
200g to max. - 250g nie przyjmiesz tyle na raz.
Półtlusty tez jest dobry na noc.
Damian st-ce
19-02-09, 20:22
Albo półtłusty , albo chudy z oliwą z oliwek. Potrzebny tłuszcz...
Jednak lepsze dla nas (pakierow/kulturystow) sa te oliwkowe tluszcze:)
Na noc twarog jak najbardziej nawet 1 min przed snem mozna wszamac. Najlepiej nawet w nocy wstanac i wypic odzywke bialkowa ale wiadomo nikt nie jest lunatykiem:)
Ta, czytalem ze zawodowcy tak robia - PARANOJA;D
Ta, czytalem ze zawodowcy tak robia - PARANOJA;D
hehe mi se tez z 2 razy zdarzylo ale to jak zasnac nie moglem:D