Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Redukcja przy nabieraniu masy? Czyli jak zacząć?

Rokr91
17-02-09, 19:43
Jeśli dobrze pójdzie już w marcu (w kwietniu już na 100%) będziemy mieć ze znajomym własną siłownię.
W końcu będę miał warunki na to by zacząć poprawiać swoją beznadziejną sylwetkę.

Jak już kiedyś tu pisałem mam problem z odłożeniem się ogromnych ilości "fatu" na brzuchu. I tutaj pytanie... czy opłaca mi się od razu wykonywać trening ogólnorozwojowy, a potem na masę?
Niektórzy z moich znajomych mówią mi abym przestał redukować, a w czasie harówy na siłowni z dłuższym czasem stracę dużo tłuszczu.

A ponadto chciałbym wiedzieć:

- Czy odżywianie się, które wpływa na lepsze wyniki w przyrostach może mnie jeszcze bardziej zatłuszczyć?

- Jeśli tak to czy stosowanie diety redukcyjnej przy treningu na masę nie mija się z celem?

Czekam na Wasze rady.

slim shady
17-02-09, 20:03
ile masz wzrostu i wagi ? az tak duzo nie spalisz tłuszczu na siłce, raczeej polecam Ci aeroby, zalezy od tego jak wygladasz jak nie jestes mocno gruby to mozesz masowac

Czy odżywianie się, które wpływa na lepsze wyniki w przyrostach może mnie jeszcze bardziej zatłuszczyć?
Przy błędach w diecie itp tak

Jeśli tak to czy stosowanie diety redukcyjnej przy treningu na masę nie mija się z celem?
mija sie z celem

Rokr91
17-02-09, 20:12
Wzrost: 176 centymetrów
Waga: 80 kilogramów

A więc sytuacja prezentuje się na prawdę poważnie. Tak na lepsze zobrazowanie podam iż w wieku 15 lat i kilku miesięcy przy identycznym wzroście moja waga wynosiła około 70 kilo.

Oczywiście w moim przypadku mogę połączyć siłownię z aerobami?

slim shady
17-02-09, 20:17
możesz, ale ćwicz ogólnorozwojowo narazie, jak pozbedziesz sie balastu to rób mase, aeroby 3-4 razy w tygodniu po minimum 30 minut (zaczynaj lajtowo od 15 minut i co trening zwiekszaj długość trwania)

Rokr91
18-02-09, 19:39
Jak odżywiać się przy ogólnorozwojowym? Po prostu próbować przechodzić na prawidłowe odżywianie, a później jak zrzucę trochę tłuszczu to mam się zabrać za szczegółowe komponowanie diety?

Aha, jeszcze co do treningu. Mam zaczynać lajtowo od 15 minut i co trening zwiększać jego długość? O jaką wartość?

Rokr91
20-02-09, 16:42
Już trochę czekam na odpowiedź i widzę że nikt nie kwapi się mi jej napisać. Sorry że pytam się o takie (jak dla Was) głupoty i błahostki, ale ja w końcu chcę coś efektywnie dla siebie zrobić, chcę jakoś wyglądać i mieć z tego satysfakcję. Niestety, przeszkodą jest moja niewiedza.

slim shady
20-02-09, 17:28
jak sie odchudzasz to dieta z ujemnym bilansem kcl na Twoje zapotrzebowanie dzienne, ogranicz węglowodany zwiększ spozycie białka

co do treningu to napisałem 15 minut bo jak wczesniej nie cwiczyłes to bedziesz miał zakwasy i Twoja motywacja siądzie, zaczynaj stopniowo co trening zwiekszac ilosc czasu (minut) po 30 minutach zaczyna spalac się tłuszcz, nie przekraczaj 60 minut

Rokr91
20-02-09, 18:16
Wiem iż przy odżywianiu się z ujemnym bilansem może być problem ze spadkiem siły mięśni (które i tak mam słabe). Do skompletowania siłowni trochę czasu nam zostało, a więc może być z tym problem. Jak poradzić sobie z tym problemem?

PS: Mam w domu TSE. Wiem że nie jest to silny specyfik, ale jak dla początkującego wydawał mi się w porządku. Kilka razy już go jadłem, aby zobaczyć jak będzie on na mnie oddziaływał (2 dziennie 1 kapsułka). Poczułem jedynie lekkie że tak powiem ocieplenie organizmu i nic poza tym. Myślałem że może on nieco pomóc w spalaniu, mimo tego że bez niego pocę się znacznie intensywniej i szybciej niż inni. Czy mogę próbować z dwoma kapsułkami dziennie?

slim shady
20-02-09, 18:32
nie pamietam dawkowania ale stosuj, tak jak jest na opakowaniu, nie zrozumiałem Twojego pierwszego pytania sformułuj je jasniej

Rokr91
20-02-09, 18:36
Otóż chodzi mi o to że przy diecie redukcyjnej normalną sprawą jest utrata siły mięśniowej, co mam robić aby utracić jej jak najmniej?

slim shady
20-02-09, 18:43
to jest nie uniknione, pozostaje Ci zdrowe odżywianie, witaminy, minerały w dziale dieta poczytaj podwieszone

Rokr91
20-02-09, 19:19
A więc pięć - sześć (odpowiednich) posiłków dziennie. Niezbyt wygodnie będzie mi przestrzegać tego w szkole.
A tak ogólnie to jako koszmar widzę wprowadzenie do swoich nawyków żywieniowych wszelkiego rodzaju mięsa (z wyjątkiem ryb). Do tej pory mój żołądek nie był w stanie go przyjąć, ale chyba będzie trzeba się jakoś przystosować.

Co do tego tematu:

http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=7922

...próbowałem w jego oparciu układać niedawno dietę. Dziwi mnie jednak "Przykladowa profesjonalna dieta redukcyjna zawierająca główne posiłki." Nie wiem jak można wytrzymać dzień z tak małą ilością wody.

slim shady
20-02-09, 19:23
o wode to sie nie bój pij ile wlezie