Zobacz pełną wersję : pomuzcie
W tym roku będę miał 15 lat...na siłownie zacząłem chodzić w tamtym roku w marcu i od razu podnosiłem 60kg na płasko..później miałem przerwę w wakacje a później cały miesiąc przed Bożym Narodzeniem nie ćwiczyłem...teraz ważę 70kg i mam 170cm wzrostu a na płasko wezmę 96kg na martwy ciąg podniosłem 130kg...Mam pytanie czy w mojej stacji mogę zacząć ćwiczyć martwy ciąg i przysiady czy lepiej jeszcze nie....Czytałem http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=13731 i po tym nabrałem chęci do tego ćwiczenia..jeszcze raz pytam czy mogę to ćwiczyć...
według mnei to za młody jesteś i takie ciężary w tym wieku na pewno dobrze na CIebie nie wpłynął,
lepiej jak na razie zajmij się szkołą ortografią bo pisać temat " pomuzcie" z takim błędem to masakra "pomórzcie" tak na przyszłość.
feelthekick
17-02-09, 16:38
według mnei to za młody jesteś i takie ciężary w tym wieku na pewno dobrze na CIebie nie wpłynął,
lepiej jak na razie zajmij się szkołą ortografią bo pisać temat " pomuzcie" z takim błędem to masakra "pomórzcie" tak na przyszłość.
Z deszczu pod rynne
Dla ciekawskich, POMÓŻCIE, mozna wywnioskować np. z wyrazu "pomagać"
potwierzenie: http://www.sjp.pl/co/pom%F3c
to pomoże mi ktoś czy nie????
Zrobisz jak uważasz ale zgadzam się z przedmówcą , za młody jesteś na takie ciężary , w dodatku nie za wysoki. Moja rada ćwicz dużo w domu pompki itp. , na siłce raczej małe ciężary i tez 1-2 razy w tygodniu.Za dwa - trzy lata będziesz mógł już podejść do ćwiczeń na masę , rzeźbę czy czego tam będziesz chciał.Pozdrawiam
i tak was nie poslucha i nie zejdzie z ciezarami, wiec odpowiem na jego pytanie. Skoro czujesz sie na silach mozesz zaczac robic mc i przysiady tyle ze z malymi ciezarami, wyrobisz technike przejdziesz na wieksze obciazenia :)
btw : sosna rozjebales mi system :D !
slim shady
17-02-09, 20:07
pocwicz technike na gryfie, potem rób na małych ciężarach
DonMajster
17-02-09, 20:48
Jakie staki kreatynowe(przynosza najlepsze efekty w przyroscie masy) ?Chodzi mi o firme jaki rodzaj tego specyfiku bo np xpand sa 2 rodzaje zwykły i XPand Energized.HELP