Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : podejrzenie cukrzycy??

rgolanski
15-02-09, 22:58
Witam. Od jakiegoś czasu zaobserwowałem u siebie dziwną rzecz, a mianowicie
każdego ranka budzę się o godzinie 5 albo 6 z uczuciem silnego pragnienia. Zawsze mam przy łóżku wodę. Wypijam ok 250ml i kładę dalej się spać. Wcześniej tak nie miałem. Poza tym mimo że wypijam mało płynów dziennie (1-1.5l nie czystej wody ale łącznie licząc herbate i inne płyny) oddaje mocz bardzo często ( 5 -7 razy dziennie) w dni nietreningowe. Poza tym bardzo ciężko mi przybrać na wadze ćwicząc i stosując dietę. Wystarczą 2 tygodnie nie trzymania diety ( mało jem) i tracę na masie 2 kg! Poza tym bardzo szybko się męczę i czuję ból w płucach( nie pale) - najbardziej gry przyjdzie mi biegać. Jeden kilometr biegu i czuje się jakbym zaraz miał umrzeć. I jeszcze częste uczucie senności.

Ostatnio czytałem coś na temat cukrzycy. Niektóre objawy się pokrywają. Czy może wyolbrzymiam.

pozdrawiam

rgolanski
15-02-09, 23:09
Może z tym że w 2 tygodnie tracę 2kg to trochę przesadziłem ale faktem jest że jak wypracuje przez kilka miesięcy 3kg masy to po zaprzestaniu ćwiczeń i diety w ciągu miesiąca tracę prawie wszystko co wypracowałem......

Nie mogłem już edytować

FitSport
16-02-09, 10:26
Co do częstego pragnienia to fakt,to objaw cukrzycy.Idź do lekarza.

007
16-02-09, 11:43
Może tasiemiec he he :)

ja też się czasami budze głodny i po ostrym treningu tlenowym mam uczucie gniecenia w klacie. Przeważnie wtedy jak mam niedobory węglowodanów w dietce.Rosną mięśnie to automatycznie rośnie zapotrzebowanie na energię,tak jest w moim przypadku. Lekarz powinien rozwiać wątpliwości w moim przypadku wyszło w normie.

sts
16-02-09, 13:08
Co do częstego pragnienia to fakt,to objaw cukrzycy.. też tak mam wstaje ano strasznie pić misię che i w dzień też tak hm

Sosna91
16-02-09, 14:20
może to być objaw cukrzycy więc ja bym się lepiej udał do lekarza.

Fehu
16-02-09, 15:02
Nie no panowie mnie nie straszcie z piciem mam tak samo budzę się w nocy i pije (zawsze butelka wody koło łóżka) kiedys jak mialem wolne weekend czy cos i tak wstawałem o 7 a teraz 10-11, czesto po szkole tez ide na godzinke spac

P.S
ale co do wagi tak nie mam wręcz odwrotnie musze sie pilnowac łatwo mi fat idzie, ale od kad cwicze wzielem sie za siebie i jest nie tylko silowania ale i aeroby

Fehu
16-02-09, 16:49
mialem rok temu bylo ok

FitSport
16-02-09, 17:10
Ja nie mówię,że to reguła jak ma się duże pragnienie i od razu cukrzyca ale warto to skontrolować bo to taki znak to charakteryzuję cukrzycę.

rgolanski
20-02-09, 09:08
no coż cukier wyszedł w normie 75,70mg/dl. (74-106 norma)

Tylko w morfologii w pozycji inne (Eo,Bazo,Mono)# wyszło mi 0.4 ( powinno od 0.6 do 1.1). Dodam że w tej samej pozycji tylko ze znakiem % jest w normie.

Co może być przyczyną

rgolanski
20-02-09, 13:10
Dziękuje

Prezydent_1c
20-02-09, 15:34
Ja ostatni mam podobnie że odczuwam dużą suchość w ustach kiedy śpie i czasami nawet budzi mnie to ze snu ale woda jest w pogotowiu :)