Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Mój typ budowy ciała?

Rokr91
14-02-09, 22:21
Chciałbym dowiedzieć się jaki jest mój typ budowy ciała.
Bardzo trudno zakwalifikować mnie do jakiejkolwiek z grup.

Moje cechy:

- bardzo duża tendencja do łapania masy tłuszczowej (na brzuchu)
- dosyć chude kości (nogi, ręce)
- mała siła mięśniowa
- wąskość klatce piersiowej i plecach
- łatwość męczenia się

Z jeden strony pasuje mi tutaj ektomorfik (tutaj budowa kości i mało męska sylwetka), ale z drugiej strony mam bardzo dużą tendencję do łapania "fatu" z dużym zaznaczeniem na brzuch, co cechuje endomorfika.
Jakieś opinie? :errf:

Sosna91
14-02-09, 22:25
tak jesteś mezomorfik :)

jaca666
14-02-09, 22:37
Czemu mezomorfik?

Rokr91
14-02-09, 22:39
Mezomorfik? Raczej nie. Moja siła mięśni, ich budowa znacznie odbiegają od typu mezomorfika.

007
15-02-09, 00:00
typ budowy : LEŃ nic nie robi cały dzień ;)

Damian st-ce
15-02-09, 09:39
Ani endo ani ekto ani mezo. Jakieś połączenie...

007
15-02-09, 10:03
Napisz jaką masz grupę krwi ,wiek,współczynnik aktywności i sposób odżywiania na codzień to będzie można odpowiedzieć konkretniej :)

michal_f
15-02-09, 11:22
jestes jakims miksem tych rodzajow:smile:

Filip_ek
15-02-09, 11:59
- łatwość męczenia się

:errf:

ahahhah to mi sie chce smiac to jest tzw kondycja popraw ją bieganie rower itp

Symu
15-02-09, 15:50
Z tego co wiem to spokojnie moga występowac cechy wszystkich grup w twoim wypadku najprawdopodobniej ekto-endo , do dokładnego wyliczenia służy chyba metoda Cartera - nie mam pojęcia jk to się robi.

Rokr91
15-02-09, 17:45
Kondycję do wyrobienia mam bardzo trudną. W czasie wakacji codziennie pokonywałem około 8 kilometrów rowerem (wiem, dużo to nie jest), do tego jeszcze dwa razy dziennie mecze piłki nożnej i siatkówki. Mimo tego kondycję mam znacznie słabszą niż rówieśnicy, który spędzają ponad 12 godzin dziennie przed komputerem. Zimą moja aktywność jest znacznie słabsza, wiadomo iż dochodzi jeszcze szkoła: co tydzień jakiś meczyk w piłkę (a tak to tylko WF).

A więc z tego wnioskuję moją słabość.

Indiana
15-02-09, 18:03
Hmmm ja również ćwicze na w-fach i co tydzień jakiś meczyk + SKS i nie powiem kondycje mam niezłą , więc z tobą musi być coś nie tak ... może wybierz się do lekarza ...

YoDa
20-02-09, 19:50
witam wszystkich

Trochę ćwiczyłem, czytałem co mogłem (na tym forum też), nie żarłem żadnych odżywek i chemicznych dopalaczy, a że kształce się na kucharza to już coś o gotowaniu takich białkowych i węglowodanowych potraw no i tak:

mam 16 lat

163 cm wzrostu (czyli kudruplowaty jestem)

ok. 60 kg wagi (nie wiem dokładnie bo ostatni raz stałem na wadze w październiku i było 58,5 kg)- to duzo czy mało w stosunku do wzrostu?

jestem szczupły, zaczyna mi się pojawiać "kaloryfer"

raczej nie wyglądam że "pakuje"

ostatnio mi się troche łapy poszerzyły tak ze widać bez napinania śladowe ilości mięśni

Możecie na podstawie tego określić jaką mam budowe i przy okazji wytłumaczyć na czym to polega i do czego mam tendencje?

Pozdrawiam wszystkich Zielonych jak ja :)

YoDa
21-02-09, 17:32
Popisałem wyżej rzeczy które nie mają z tym wcale związku :P Zielony jestem :P
ale znalazłem to wszystko w necie i jesz wiem ze jestem mieszanką ektomorfika z mezomorfikiem a przynajmniej tam mi się wydaje... pzdr.