PDA

Zobacz pełną wersję : Duży problem

PiOOtReKk
14-02-09, 12:02
Witam
A więc tak,nigdy nie przywiązywałem specjalnie uwagi do swojego wyglądu i pasowało mi tak jak wyglądałęm,niestety do czasu,kilka miesięcy temu wróciłem z Wielkiej Brytanii,pracowałem tam fizycznie,byłem w dobrej kondycji,ciągle praca i dużo jedzenia jakoś sie trzymałem,akurat mam to do siebie że moge bardzo dużo zjesć i wcale tego po mnie nie widać,dlatego jestem bardzo chudy,po powrocie do domu zaczeły sie problemy,zapotrzebowanie na jedzenie spadło i do tej pory jem bardzo mało i wcale mi się nie chce,domyślam się ze jest to spowodowane trybem życia jaki prowadze,większośc dnia spędzam przy komputerze,rzadko kiedy sie gdziekolwiek ruszam,odczułem to bardzo,po wejściu na wagę zauważyłem że schudłem 9kg w 3 miesiące.Teraz tak.czytam te forum już jakiś czas i niestety za bardzo tego nieogarniam,tych treningów itd.Bardzo chciałbym zmienić swój tryb życia i zacząć normalnie funkcjonować,bo jak narazie jest ciężko,czy ktoś mógłby mi napisać jakąś nieskomplikowaną dietę,dzięki której zyskam parę kg,i do tego jakiś trening który pomoże i zdobyć lepszą sylwetkę,niestety siłownia odpada,mam w tej chwili za daleko,pozostaje tylko ćwiczenie w domu,mam kilka sprzętów więc myśle że da się na nich zrobić.Teraz trochę o mnie:
Wzrost:182 cm
Waga:64 kg
Jak widać moja waga jest tragiczna,daltego bardzo mi zależy na tym aby zacząć ćwiczyć,za wszelkie porady i pomoc będe bardzo wdzięczny,pozdrawiam wszystkich.

michal_f
14-02-09, 12:10
pozostaje ci jedynie trening domatora:

http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.asp

A diete na mase masz w dziale dieta... dopasuj cos do siebie a w razie brakow gainerek lub bialko i przytyjesz:smile:

PiOOtReKk
14-02-09, 12:20
Tak się właśnie zastanawiałem,warto by było kupić sobie jakąs odżywkę do takiego treningu domatora?

KUBCYK
14-02-09, 14:39
powiem ci to co ci każdy pewnie by powiedział....
Trzymaj dietę a dopiero po kilku miesiącach weź jakieś odżywki np gainer lub coś w tym stylu. Bez dobrego stażu to nie ma co zaczynać ....

michal_f
14-02-09, 14:43
gainera i bialko moze brac odrazu nawet gdy jego dieta kuleje... nie widze przeciwskazan:smile:

Damian st-ce
14-02-09, 14:53
A z innymi suplami poczekaj.

PiOOtReKk
14-02-09, 15:58
Czyli rozumiem że gainera i białko mogę dorzucić do mojej diety tak?

michal_f
14-02-09, 17:13
jak masz braki w diecie to tak

PiOOtReKk
14-02-09, 17:25
No raczej to jest pewne że braki w diecie będą,w takim razie co dokładnie polecacie,skąd najlepiej zamawiać i jakiego producenta?

michal_f
14-02-09, 17:32
zalezy ile kasy mozesz na to przeznaczyc ? i na co stawiasz ... na bialko czy gainera ? tanie i ekonomiczne bialko to ostrowia a porzadny gainer to Mutant Mass :smile:

bld
14-02-09, 17:33
Sklepy internetowe badz jak masz gdzies blisko to sklep z suplementami i odzywkami.
Lista z gainerami wartymi uwagi jest w podwieszonych tematach. Ja osobiscie polecam mutant mass-a 6.8kg za ok 180zl

PiOOtReKk
14-02-09, 17:38
W takim razie czy takie coś:http://www.allegro.pl/item546873843_pvl_mutant_mass_2_3kg_shaker_carbo_g ratis.html
wystarczy na początek,oczywiście z dietą? Widać że jest to mała porcja ale na początek nie chcem przesadzać z wydatkami,jak sie sprawdzi kupie większą porcję.

michal_f
14-02-09, 17:41
takie cos to w razie brakow w diecie... czego dokladnie ci brakuje ?? bialka czy weglowodanow ? jak wegli to ten Mutant Mass jest ok...

PiOOtReKk
14-02-09, 19:59
Szerze to sam nie wiem czego dokładnie mi brakuje,jestem kompletnie zielony w temacie i chodzi mi o jakąś odżywkę która pomoże mi razem z dietą uzyskać jakiś przyrost masy.

pazdzioch099
14-02-09, 22:01
Wez moze Piotrek sprobuj na poczatek serwatke sobie kupic i sobie pij. Ja tak sobie pijem i nie narzekam ponad 1,5 -2 cm w bicepsie w miesiac to chyba nie najgorszy wynik... Ale jak uwazasz... Napewno sa koledzy ktorzy doradza Ci lepiej niz ja...

PiOOtReKk
15-02-09, 11:25
Rozumiem,poczekam jeszcze może ktoś mi doradzi w sprawie tych odżywek,tak jak pisałem wcześniej w gre wchodzi tylko trening domatora,i teraz mam małe pytanie,jakie dla mnie będą najważniejsze ćwiczenia które zacząc wykonywać?chodzi mi o takie które jak najlepiej pomogą mi przy wzroscie masy,pytam dlatego że jest tam tego sporo i sam nie wiem co najlepiej wybrac,pozdrawiam.

michal_f
15-02-09, 11:36
Trening domatora wyglada tak :

1.Pompki płasko(dowolna z podanych wersji)-4-5 serii x do zmęczenia-ze zmiennym rozstawem dłoni.
2.Pompki głową w dół(nogi na podwyższeniu-rys.5)-4-5 serii x do zmęczenia- ze zmiennym rozstawem dłoni.
3.Pompki na taborecie(F)-3-4 serie x do zmęczenia
4.Pompki boczne(rys.7)2-3serie x do zm.
5.Pompki przy ścianie(rys.2)2-4serii x do zm.
6.Pompki w podporze tyłem(G)2-4serii x do zm.
7.Przysiady(na jednej lub obu nogach)4-6 serii x do zm.
8.Wspiecia na palce(na jednej lub obu nogach)4-6 serii x do zm.
9.i 10.-dwa wybrane ćwiczenia(C-F)na mięsnie brzucha po 4-5 serii x do zm.
11.Unoszenie tułowia z leżenia przodem-4-5 serii x do zm.
12.Uginanie ramion w ciężarem stojąc(ciężar zamiast ekspandera)-4-5serii x do zm.

Jak nie wiesz jak wyglada dane cwiczenie odwiedz ta strone :
http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.asp

Nikt ci nie powie jaka masz kupic odzywke jak nie wiesz jakie masz braki w diecie... musisz to obliczyc i wtedy ci cos doradzimy ...pzdr

PiOOtReKk
15-02-09, 11:53
I ile razy w tygodniu taki trening stosować?oczywiście postaram sie jak najszybciej obliczyć wszystko i napewno napisze,wielkie dzięki za pomoc.