Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co "na opał" do biegania?

jazdun
13-02-09, 22:27
Dobry wieczor.

Moj tydzien na sportowo wyglada tak:
Cwiczenia na silowni: niedziela, wtorek i piatek
Bieganie: Sobota ok. 9:00 (przed sniadaniem).

Suplementacja:
W dni treningowe (czyt. silowniowe) do diety wlaczam Cyclone`a (w 100 g produktu: 50g bialka, 35g Wegli, 8g Tluszczu oraz 8.5g Glutamina, 8.5g MonoKretka, 2.5g HMB + Potas, Sod, Beta-Ektydestryna, Bioperyna.
Biore go chwile przed treningiem i bezposrednio po. Podejrzewam, iz tak jest dobrze.

W dni nie treningowe, 3 razy dziennie HMB Revolution.

W soboty przed bieganiem zazywam Yorkowego Weight Gainera (na 100g: 10 bialko, 75 wegiel, 7 tluszcz + witaminy). Po bieganiu bezposrednio Weight Gainer znowu, prysznic i po pol godziny sniadanie.

Wzrost: 180
Waga: 86
Dystans biegany: ok. 10km

Pytanie brzmi czy te trzy suple sa dobrane odpowiednio do zajec?
Chodzi oczywiscie o to by podczas biegania wytopic troche tluszczu uzbieranego przez caly tydzien, bez zjarania miesni.

Dziekuje za pomoc.

lg team
13-02-09, 22:56
dodaj efe,

jazdun
14-02-09, 00:51
A moge wiedziec co to jest efe? To mi kojarzy sie tylko z Efedryna... ale to chyba nie to.

lg team
14-02-09, 10:15
dokladnie - efedryna,

burn
14-02-09, 11:02
Toś mu doradził :D

lg team
14-02-09, 11:09
albo ja nie zrozumialem albo my sie nie rozumemy...

efe w celu dodatkowego bodzca przed / w czasie biegu, efektywniejszego co za tym idzie spalenia fatu,

o cos takiego ci chodzi czy jednak ja zle zrozumialem..?

jazdun
14-02-09, 12:13
Przeczytalem o Efedrynie, ze jest to dobry pomocnik przy spalaniu tluszczu, przy jednoczesnym chronieniu przed utrata miesa. czyli dokladnie to o co mi chodzi.

Sa jednak efekty uboczne i zagrozenia, takie jak:
* nieprawidłowości kardiowaskularne: tachykardia, arytmia serca, choroba wieńcowa, wazokonstrykcja, nadciśnienie;
* zmiany dermatologiczne: zaczerwienienie skóry, pocenie się, trądzik (wysypki skórne);
* rozstrój żołądkowy: nudności, utrata apetytu;
* układ moczowo-płciowy: zwiększone wydalanie moczu z powodu zwiększonego ciśnienia krwi;
* układ nerwowy: niepokój, chaotyczność (zmieszanie), bezsenność, umiarkowana euforia, manie i halucynacje (rzadko, pod warunkiem wcześniej występujących psychicznych zaburzeń), wrogość (drażliwość), mrowienie (nieudokumentowane), paranoja, pobudzenie psychomotoryczne (zwłaszcza kiedy przyjmowana z kofeiną);
* układ oddechowy: duszności, obrzęk płuc;
* inne: podniesiona średnio o 1°C temperatura ciała (działanie termogeniczne), zawroty głowy, ból głowy, drżenie (zwłaszcza rąk), hiperglikemia, suchość w ustach.

Troszku mnie to przeraza, zwlaszcza, ze kilka problemow ukladu nerwowego wymienionych powyzej mam juz obecnie :)

Masz moze cos jeszcze?

michal_f
14-02-09, 12:14
daj sobie siana z efa... nie radze

jazdun
14-02-09, 12:22
" Skutki uboczne najczęściej występują przy regularnym stosowaniu (iniekcje, bądź przyjmowanie doustne), rzadziej w przypadku okresowego korzystania z inhalatorów zawierających efedrynę (np. do nosa). "

Symu
14-02-09, 12:50
Ig efka rzeczywiście jest fajna ale nie ten dział :)