Zobacz pełną wersję : Mandat
dostał ktoś z was lub z waszych znajomych kiedyś mandat za granicą?
dzbanekzwd
13-02-09, 19:47
kumpel dostał za prędkość średni pomiar 155km/h na 50tce :) ale nie pamientam ile zabulił.
nom a jaka dalsza część pytania??
slim shady
13-02-09, 20:04
dostał
jak myslicie trzeba płacić ??
bo tez niestety dostałem
slim shady
13-02-09, 20:12
trzeba
a dlaczego by nie trzeba bylo ?
Jeśli dotarli do Ciebie to raczej by wypadało zapłacić, kiedyś mieli z tym problemy. Teraz jakaś współpraca międzynarodowa jest.
w polsce np nie trzeba płacic!! ... ja juz ten mandat dostałem ze 4 miesiace temu ... ale chyba go zaplace niestety ... w czechach ... 300 zł
jeśli chodzi o foto radary to mają obowiązek w ciągu 3 miesięcy wysłać mandat, jeśli nie zdążą to mandat jest nieważny, mnie w Anglii zatrzymywali co chwile i nie wiedzieli co zrobić bo miałem samochód z polski i prawo jazdy polskie, zdjęć mi na pstrykali kilkadziesiąt i nic nie przyszło ani na adres polski ani na adres angielski, dopiero jak pewnego razu jak wracałem z pracy jechał za mną pies w nie oznakowanym radiowozie jak mnie zatrzymał to dostałem zakaz poruszanie się samochodem dopóki nie przerejestruje na angielskie blachy i zapłacę podatek drogowy
dzbanekzwd
14-02-09, 07:35
a fotony to niewiem ale normalny mandacik od ręki sie płaci
Damian st-ce
14-02-09, 08:56
każdy ma swoje teorie...
powiedzcie mi jak ja mam zaplacic ten mandat?? bo w polsce na poczcie sie nie da??
musze jechac do czech i tam na poczcie zapłacic czy jak??
pzdr