Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wrrr pomocy !

szuru
13-02-09, 16:17
Ćwicze 5 miesiecy i nawet 1kg nie podskoczyl ! tylko sily ale ja chce masy !!
meta ? czy inne badziewie ?

przemek_yo
13-02-09, 16:18
nie meta tylko dieta

michal_f
13-02-09, 16:21
Ludzie dajcie spokoj... nie masz pewnie diety i chcesz abys podskoczyl w kg... smieszny jestes... a co myslisz ze jak kosy bedziesz bral to diety nie musisz miec ?

hulk11
13-02-09, 16:29
powiem tak.. spojrz na to jak cwiczyles jak sie do tego przykladales..chodzi mi o systematyke intensywnosc.. oczywiscie jak koledzy mowia dieta.. bo jak maja miesnie rosnac.. z czego.. cos musi je chyba budowac.. male dziecko musi wpierdzielac zeby rosnac.. wystarczy ze beda lata mijaly a ono bedzie roslo ?? niee.. wiec przemysl to :)

jaca666
13-02-09, 20:37
Jak meta to nie ten dział. W ogóle po co Ci teraz meta???
Wykorzystaj potencjał organizmu.Dobra dieta 5g węglowodanów,2.5g białka, 1g tłuszczu.Poczytaj w dziale dieta.

Symu
14-02-09, 13:05
jeśli nawet 1kg nie podskoczyl to na 90% moge powiedziec ze lipna dieta.

jaca666
15-02-09, 12:59
Kup sobie gainera. Spróbuj zwiększyć ilość węgli i tłuszczu.Eksperymentuj.

3ndriu
15-02-09, 13:29
Po co mu gainer ? Niech się weźmie za porządną dietę.

jaca666
15-02-09, 13:34
Gainer wychodzi taniej niż na to miejsce jedzenie.Ja zawsze gainerka piłem po treningu a po 2 godz dużo białka.

3ndriu
15-02-09, 13:45
A ja nie mam przekonania do jedzenia w proszku itp. Wolę przygotować sobie (raz lepiej raz gorzej) normalne jedzenie.

Nie ma co gadać ze gainer załatwi sprawę, jest wiele osób które zamiast do szkoły brać kanapki biorą tylko i wyłącznie gainera bo to przecież odżywka i dużo daje.

Chodzi mi o to żeby młodym wpajać to że solidna micha stoi na pierwszym miejscu, a jak już będą mieli nijaką wiedzę i rozsądek w sobie wtedy proponować im różne odżywki czy suplementy.

jaca666
15-02-09, 13:50
Racja ale nikt nie powiedział ze gainer ma zastąpić posiłki.nikt nie zastępuje michy gainerm tylko miedzy posiłkami albo ewentualnie po treningu.

3ndriu
15-02-09, 13:55
Tak jak pisałem, Ty już w tym fachu siedzisz trochę czasu i wiesz do czego służy gainer, sezonowcy się napalają i myślą ze gainer jest drogą do tego żeby być wielkim i silnym...

jaca666
15-02-09, 14:41
Dokładnie.Trzeba młodym uświadamiać.Szacun!!!

3ndriu
15-02-09, 14:47
W ramach wyjaśnienia żeby nikt zaraz mi nie wyskoczył, nie uważam się za jakiegoś nie wiadomo kogo, sam jeszcze muszę się dużo nauczyć, trenuję rok czasu, myślę racjonalnie i logicznie. Widzę jak zachowują się "początkujący" pierwsza sprawa najważniejsza dla nich to suplementacja (ich motywacja do treningu) później jest przeładowany trening i gdzieś na szarym końcu jedzenie.

michal_f
15-02-09, 14:49
dobra nie usprawiedliwiaj sie:smile: kazdy ma prawo na forum doradzac i dzielic sie wlasna wiedza ... po to jest forum i nikt na ciebie nie wyjedzie jak madrze piszesz:lol:

przemek_yo
15-02-09, 15:29
moze jak grzmimy do niego "DIETA DIETA DIETA!! co do kalorii co do minuty" to sie chlopak wystraszy i se opusci bo to miesiac opiero :) stary jak sie boisz albo nie dasz rady wprowadzic w zycie dobrze rozpisanej diety, to poczytaj duuuzo o zasadach odzywiania przy masie, jakie produkty sa odpowiednie, co jesc rano, co przed trenigniem, co po, co na kolacje (na tym forum wszystko znajdziesz >>> dieta) . po prostu zmien styl odzywianaia na odpowiedni, wielu tak robi, jesli dobrze wszystko rozegrasz to zobaczysz efekty. na poczatku bedziesz latal od kompa do lodowki albo z kartka bedziesz stal przy lodowce i po sklepach chodzil ale z czasem wejda Ci odpowiednie nawyki w krew

pzdr