Zobacz pełną wersję : Wrrr pomocy !
Ćwicze 5 miesiecy i nawet 1kg nie podskoczyl ! tylko sily ale ja chce masy !!
meta ? czy inne badziewie ?
przemek_yo
13-02-09, 16:18
nie meta tylko dieta
Ludzie dajcie spokoj... nie masz pewnie diety i chcesz abys podskoczyl w kg... smieszny jestes... a co myslisz ze jak kosy bedziesz bral to diety nie musisz miec ?
powiem tak.. spojrz na to jak cwiczyles jak sie do tego przykladales..chodzi mi o systematyke intensywnosc.. oczywiscie jak koledzy mowia dieta.. bo jak maja miesnie rosnac.. z czego.. cos musi je chyba budowac.. male dziecko musi wpierdzielac zeby rosnac.. wystarczy ze beda lata mijaly a ono bedzie roslo ?? niee.. wiec przemysl to :)
Jak meta to nie ten dział. W ogóle po co Ci teraz meta???
Wykorzystaj potencjał organizmu.Dobra dieta 5g węglowodanów,2.5g białka, 1g tłuszczu.Poczytaj w dziale dieta.
jeśli nawet 1kg nie podskoczyl to na 90% moge powiedziec ze lipna dieta.
Kup sobie gainera. Spróbuj zwiększyć ilość węgli i tłuszczu.Eksperymentuj.
Po co mu gainer ? Niech się weźmie za porządną dietę.
Gainer wychodzi taniej niż na to miejsce jedzenie.Ja zawsze gainerka piłem po treningu a po 2 godz dużo białka.
A ja nie mam przekonania do jedzenia w proszku itp. Wolę przygotować sobie (raz lepiej raz gorzej) normalne jedzenie.
Nie ma co gadać ze gainer załatwi sprawę, jest wiele osób które zamiast do szkoły brać kanapki biorą tylko i wyłącznie gainera bo to przecież odżywka i dużo daje.
Chodzi mi o to żeby młodym wpajać to że solidna micha stoi na pierwszym miejscu, a jak już będą mieli nijaką wiedzę i rozsądek w sobie wtedy proponować im różne odżywki czy suplementy.
Racja ale nikt nie powiedział ze gainer ma zastąpić posiłki.nikt nie zastępuje michy gainerm tylko miedzy posiłkami albo ewentualnie po treningu.
Tak jak pisałem, Ty już w tym fachu siedzisz trochę czasu i wiesz do czego służy gainer, sezonowcy się napalają i myślą ze gainer jest drogą do tego żeby być wielkim i silnym...
Dokładnie.Trzeba młodym uświadamiać.Szacun!!!
W ramach wyjaśnienia żeby nikt zaraz mi nie wyskoczył, nie uważam się za jakiegoś nie wiadomo kogo, sam jeszcze muszę się dużo nauczyć, trenuję rok czasu, myślę racjonalnie i logicznie. Widzę jak zachowują się "początkujący" pierwsza sprawa najważniejsza dla nich to suplementacja (ich motywacja do treningu) później jest przeładowany trening i gdzieś na szarym końcu jedzenie.
dobra nie usprawiedliwiaj sie:smile: kazdy ma prawo na forum doradzac i dzielic sie wlasna wiedza ... po to jest forum i nikt na ciebie nie wyjedzie jak madrze piszesz:lol:
przemek_yo
15-02-09, 15:29
moze jak grzmimy do niego "DIETA DIETA DIETA!! co do kalorii co do minuty" to sie chlopak wystraszy i se opusci bo to miesiac opiero :) stary jak sie boisz albo nie dasz rady wprowadzic w zycie dobrze rozpisanej diety, to poczytaj duuuzo o zasadach odzywiania przy masie, jakie produkty sa odpowiednie, co jesc rano, co przed trenigniem, co po, co na kolacje (na tym forum wszystko znajdziesz >>> dieta) . po prostu zmien styl odzywianaia na odpowiedni, wielu tak robi, jesli dobrze wszystko rozegrasz to zobaczysz efekty. na poczatku bedziesz latal od kompa do lodowki albo z kartka bedziesz stal przy lodowce i po sklepach chodzil ale z czasem wejda Ci odpowiednie nawyki w krew
pzdr