PDA

Zobacz pełną wersję : koktajl - prosze o ocene

klocur
13-02-09, 11:38
siemanko,
co myslicie o koktajlach pitych od razu po treningu (jeszcze w szatni?) od jakiegos czasu robie sobie na kazdy trening pewien koktajl i wydaje mi sie ze spelnia swoja funkcje (budowa masy miesniowej), ponizej przepis i wartosci odzywcze, ocencie

220g banana, 400g kefiru (1 op.), 20g zarodków pszennych, 30g białka sojowego (izolat)

w sumie daje to następujące ilosci skladnikow:
Białko - 47g
Węglowodany - 61g
Tłuszcze 10g
Kalorycznosc - 610 kCal

zarowno zarodki pszenne jak i izolat bialka sojowego kupilem w normalnym sklepie ;]

smakowo wiadomo wysmienity, sycący i latwy w przyrządzeniu. co powiecie ?
za wszelkie pomocne rady itp. sog

Prezydent_1c
13-02-09, 12:51
Drink jak drink :) Każdy ma jakiś ulubiony :)

Andr3w
13-02-09, 13:46
wedlog mnie dobry koktajl duzo bialka i kalorii ale moglo by miec wiecej wegli , ale i tak jest ok !

LeBron23LBJ
13-02-09, 14:17
nie lepiej kupic bialko serwatki (koncentrat,izolat,hydrolizat) i carbo??? ;>

Symu
13-02-09, 14:39
Nie lepiej kupic serwatke i wmieszac do tego drinka zamiast soi?? ale poza tym raczej ok tylko nie wiem czy nie za dużo białka.

klocur
13-02-09, 17:12
nad serwatka zastanawialem sie ale slyszalem ze po niej straszne syfy na ciele wychodza, a to bialko sojowe reklamuje sie jako latwo przyswajalne itp. nie wiem czy to nie jest przypadkiem produkowane pod dzieci ale co mi tam :D. Symu, dlaczego za duzo bialka ? organizm nie przyswoi wszystkiego ??

Symu
13-02-09, 17:20
Dobra jeszcze jedno pytanie i odpowiem Ci na twoje:p Ten szejk traktujesz jako posiłek posilek czy jeszcze po nim coś jesz??

Soja po dzieci?? Raczej nie:)

klocur
13-02-09, 17:30
jak wracam do domu, to staram sie cos pozywnego wszamac, np. jakis serek wiejski czy konkretniejszy obiad. tego szejka traktuje jako szybka porcje energii po silowni zeby mi z miesni nie pobieralo a przy okazji bialko moze chyba byc ? :) nie wiem na odzywkach itp sie nie znam bo nigdy nic nie bralem , pozdr

Symu
13-02-09, 18:37
chodzi mi bardziej o to, że zakladajac że spozywasz no 180g białka dziennie to na te 2 posilki wypadałoby z 70-80g białk. IMO trochę dużo w stosunku to całodziennego bialnsu ale to jak uważasz. Z drugiej strony po treningu organizm chłonie wszystko jak gabka.

No możesz próbwac tak. Ja w tym potreningowym szejku skupiłbym się głównie na białkach serwatkowych (pełnowartościowych w każdym razie) i niekoniecznie ładował te 50g białka a 30 juz by stykło. No ale uważam że to wszystko jest indywidualne i te 50g też mozesz dać.

Białeczko spokojnie możesz sypać.