PDA

Zobacz pełną wersję : jak łaczyć ćwiczenia

apacz
12-02-09, 14:22
witam mam pytanie, treningi mam 3 razy w tygodniu, i nie wiem jak dobierać ćwiczenia, np. Pon. - klata i tric czy na jednym treningu robić biceps i tryceps ? jedni mi mówią tak a drudzy inaczej jak jest najlepiej ? dodam ze trenowałem kiedyś i miałem przerwę około pół roku i znowu zaczynam a moim celem jest przede wszystkim masa. z góry dzieki

p_narozny
12-02-09, 14:33
Poczytaj w podwieszonych tematach o FBW:)

Damian st-ce
12-02-09, 16:53
PON: Klatka + BIceps
ŚR: Plecy + Triceps
PIĄ: Barki + Nogi

ErWeider
12-02-09, 17:05
łączysz dużą partia z małą partią mięśni

hans1237
12-02-09, 17:25
nie łączy sie ;tric z klatka,nóg z plecami(szkoda kregoslupa)rece mozna robic na osobnym treningu bic i tric razem,albo porozkładac w tygodniu
pon -klata bic
srod-plecy tric
piat-naramienne i nogi

przemek_yo
12-02-09, 18:18
rozne sposobym, rozne szkoly, poczytaj na forum, wszystko tu jest

jaca666
12-02-09, 20:00
Ja kiedyś robiłem tak:
Pon: Klatka,Bicepsy i Tricepsy
Śro: Czworogłowe uda,Dwugłowe uda i Łydki
Pia: Grzbiet,Barki,Kaptury i Przedramiona

pomeran
12-02-09, 21:32
klata biceps i triceps trochę za dużo jak na jeden dzień

rozpiska Damian st-ce była by najbardziej odpowiednia czyli:
klata, biceps
plecy, triceps
barki, nogi

moim zdaniem powinieneś rozważyć trening 4 dni w tygodniu według mnie najlepszy bo dobrze jest zrobić nogi solo a barki tez nie zaszkodzi zrobić osobno moim zdaniem barki i nogi powinny być najbardziej rozbudowane a nie tak jak większość początkujących klatki i biceps

hans1237
12-02-09, 22:56
dokładnie tak napisałem

jaca666
13-02-09, 08:46
Jak robisz nogi z barkami to trening będzie trwał za długo bo będziesz miał 4 grupy mięśniowe na jednym treningu.Widzę że wszyscy tu lekceważycie trening nóg a potem wyjdzie jeden z drugim na plaże.U góry wielki a na dole tyczki.Moim zdaniem na trening ud i łydek trzeba poświecić jeden dzień w tygodniu około 90 min a będą efekty.

ciacik
13-02-09, 15:26
Wcale tak nie jest ze sie nie robi klatki z bicepsem!! Trzeba zmieniac i urozmaicac trening i manipulowac!!
Wiec to tez zalezy od twojego stazu jesli np zaczynasz i masz slaby triceps to lepiej klatke robic z bicepsem wiec to zalezy.
Jesli jestes poczatkujacy mozesz zaczac tak:
1 dzien: klatka biceps lydka
2 dzien: plecy uda
3 dzien barki triceps
oczywiscie w kazdym dniu brzuch:)
Jesli dopiero chodzisz to zrob po przerwie ogolnorozwojowke i dopiero jedz z planem dzielonym;)