PDA

Zobacz pełną wersję : Podczas treningów coś jak dylira ; / ;/ ;/ ; /

Dudson
11-02-09, 10:49
Witam @ll od pewnego czasu to jest jakieś miesiąc temu podczas treningu masowego na klate zaczeły mi dygotać łapska i to nie, że troche tylko tak totalnie. To się zawsze powtarza po jakiejś 3 serii a później to już o skosie moge pomarzyć tylko... Staram się trzymać jak najściślej diete jade na sucho piszcie co to może być

Andr3w
11-02-09, 10:59
To raczej nic zlego moze po prostu ci sie tric zmeczyl i cie terepie , mnie na ostatnim treningu tez tak terepalo. albo moze za duzy ciezar ?

3ndriu
11-02-09, 10:59
Moim zdaniem to zwykłe zmęczenie, ale mogę się mylić, wrzuć swój plan.

jaca666
11-02-09, 11:07
Moim zdaniem albo dostarczasz za mało węglowodanów w diecie albo masz zbyt intensywny trening.Pamiętaj aby gdzieś godzinę przed treningiem dostarczyć organizmowi około 100g węgli i to samo po treningu aha i pamiętaj o magnezie.Ja biorę 2 razy dziennie (rano i wieczorem).Możliwe że masz za słabe dłonie albo tricepsy?Wiesz ciężar wypchniesz ale ciężko Ci go utrzymać.Może byc kilka powodów.Jak po kilku tygodniach Ci nie przejdzie to skonsultuj się z jakimś instruktorem kulturystyki bądź z lekarzem.

Cielu7
11-02-09, 11:24
zmierz ciśnienie i oddychaj poprawnie przy wyciskaniu

Dudson
11-02-09, 12:35
Magnez przyjmuje codziennie dieta jak pisałem tak staram się ją trzymać w miarę możliwości, a tripy to nie powiem bo słabe mam ale nie zawsze tak było ćwiczę jakieś 3 miesiące 2 miesiące jechałem i mi nie telepało łapy teraz zaczęło i nie wiem czemu poza tym mam strasznie słabą klatkę w porównaniu co do reszty mięśni jednym słowem decha ;-((. Teraz jeszcze pytanie mam, czy jeżeli dam rade to mogę zwiększyć intensywność + częstość ćwiczeń na Klatę, chodzi mi o to czy jeżeli w tygodniu walne 3 razy Klatę nie 2, to szybko się wypąpuje, czy być może zwiększe szanse na poprawe masy na Klacie? Może zakupić sobie Kreatynę jakąś, jeszcze nie brałem nic ćwicze na sucho te 3 mieszki z tym, że po 3 miechach to warto Kreatyne już przyjmować? ELO

Andr3w
11-02-09, 13:58
Cwicz klate tylko raz w tygodniu bo przemeczysz sie lub spalisz miesien ,a z kreta jeczcze zaczekaj kilka miechow i mozesz spokojnie brac!

FitSport
11-02-09, 14:34
zmierz ciśnienie i oddychaj poprawnie przy wyciskaniu

Zgadzam się z kolegą.Jeśli to nie to...to słabe ręce,piszesz że przy 3 serii drżą Ci ramiona...Zmniejsz ciężar a podejrzewam,że pomoże.

Damian st-ce
11-02-09, 16:26
Piszesz że Ci ręce drżą a chcesz robić klatkę 3 razy w tygodniu. Może brak odpowiedniej regeneracji jest przyczyną??

hulk11
11-02-09, 16:30
mialem tak samo.. dokladnie.. lapie za sztage a rece dygotaja jak glupie.. ale sadze ze jesli tak jest masz problemy z reszta wiczen.. nie tylko z klatka.. zauwazyles spadek sily ?? jesli jest tak jak mowie.. radzilbym dac tydz na wieksza regeneracje.. wiecej snu..i bedzie dobrze.. masz zbyt zmeczone miesnie w dodoatku porywasz sie na 3 treningi klatki.. niezle ale nawet jesli to beda lekkie treningi nie ma czasu na regeneracje odpowiednia.. :)

hans1237
12-02-09, 17:30
jestes na 90%przetrenowany!!!!u mnie taka dylirka to własnie oznaka ze czas na przerwe

Filip_ek
12-02-09, 17:51
ej dołącze sie do tematu kurde ja też tak mam straszniemi sie ąłpy trzesą!!!!!!!!!!

michal_f
12-02-09, 17:52
czy ja wiem ... mi rece dygotały jak zaczynalem trenowac ;p teraz juz czegos takiego nie mam ...

magic_key
12-02-09, 19:16
wypij kieliha to powinno przejsc ;D

lovelas69
12-02-09, 19:34
To samo co wyżej... jak zacząłem chodzić na siłkę to pod koniec serii już mi dygotały ręce... szczególnie przy wyciskaniu na płaskiej i przy wyciskaniu francuskim.

michal_f
12-02-09, 19:51
wypij kieliha to powinno przejsc ;D

wlasnie tego staram sie nie robic gdy cwicze:smile:

pomeran
12-02-09, 21:46
piszesz że chcesz zwiększyć z 2 dni do 3 dni treningi klaty w tygodniu sam sobie odpowiedziałeś robiąc 2 razy klatę mięsień się nie zdąży zregenerować klatę powinno się robić raz w tygodniu
musisz pamiętać że mięśnie rosną w trakcie regeneracji a nie podczas treningu to że po treningu masz więcej w bicku nie znaczy ze masz większy mięsień tylko napompowany

Micek185
12-02-09, 23:19
po 3 serii masz juz zmęczone mieśnie i to jest przyczyną.To normalne.Tak samo jak przy sprincie np.na 200m.jak dobiegasz to ledwo stoisz a nogi są sztywne.Chyba kazdy miał cos takiego.Cwicz,a jak dalej pewnie z czsem przejdzie samo.pozdrawiam!

FitSport
12-02-09, 23:32
Zredukuj ciężar.

007
12-02-09, 23:35
a co jesz przed treningiem ,ile masz kcal na dobę i jak wygląda ten trening w całości. serie/powtórzenia/ciężary ?

Dudson
13-02-09, 08:03
Wczoraj zmniejszyłem ciężar nie dużo 4KG i już mi nie dygotały heh ... mam strasznie słabą klatkę może, zaczął bym jakiś trening na siłe i wytrzymałość klatki co o tym myślicie i jaki moge sobie trening na siłe i wytrzymałość zrobić klatki ?!!?

FitSport
13-02-09, 10:58
Wczoraj zmniejszyłem ciężar nie dużo 4KG i już mi nie dygotały heh ...

A nie mówiłem!Jeśli już coś to masz słabe tricepsy.Ćwicz na razie normalnym planem i klatka raz w tygodniu.Wstaw trening a ocenimy go.Pozdrawiam!