Zobacz pełną wersję : Tesc+deka+wino
Piotrekksc
10-02-09, 19:46
Witam w marcu chcialem wskoczyc na cykl- tesc+deka+wino
Moj staz to ok 5lat za soba 2 cykle, jeden samo wino drugi tesc+deka+wino od ostaniego cyklu minelo sporo czasu bo ponad rok. Moj wiek to 24lata wzrost 175 waga ok 80kg.
Planuje cos takiego:
1 - tyg deka 200mg (E5D)
1 - 11 tyg testosteron enantat 200mg (E5D)
9 - 13 tyg winstrol tabletki 30mg(ED)
z tym ze deke chcialem wziasc w srodku cyklu dac 4 szczaly po 400mg bo mam akurat 2 butelki 10ml po 200mg. Poprostu chcialem zrobic taka maloa piramide. Co o tym sadzicie? odblokowanie mam hcg i clomid. Pozdrawiam wielkie dzieki za pomoc.
wino troche krotko. z deka nie kombinuj.
Możesz zrobić tak z decą ale nie jest to konieczne, wieć proponuje zrobić standardowo.
dla mnie bez sensu pomysl,
leciales poprzednio te same srodki wie nie ma sensu znow powtarzac tego samego i to w tak niskich dawkch,
trzeba pomyslec nad innymi srodkami,
Piotrekksc
10-02-09, 21:48
czemu uwazacie ze piramida z deki byla by zlym pomyslem? slyszalem ze robienie wlasnie piramidy z deki to dobry pomysl.
to idz tam gdzie to uslyszales i zapytaj dlaczego tak sie tam twierdzi - zacznie sie stekanie, lakanie, patrzenie w gore i pod nogi az w koncu padnie standard odp - bo zajebiscie szlo...
zwiekszanie dawki nandrolonu sprawdza sie w stosunkowo dlugich cyklach (nie jakies 10-12 tyg) a 16-24 tyg, gdzie w pewnym momencie nastepuje nasycenie substancja i aby przelamac zastoj nalezy zwiekszyc dawke srodka,
przy krotkich cyklach nie ma sensu zwiekszac bo nandro sie wolno rozkreca wiec jak zrobisz cykl powiedzmy:
1-10 200mg week
i powiedzmy bedziesz chcial zwiekszyc dawke o 100% w srodku cyklu to faktycznie nie bedzie ona w 100% wykorzystana, musiszlbys juz leciec sporo dluzej aby ta dawka dala wymierne dzialanie...
w krotkich cyklach 8-10 czy nawet 12 tyg bardziej sprawdza sie stala dawka i staly regularny postepz tyg na tydzien,
Piotrekksc
13-02-09, 22:24
Super lg. Dzieki za pomoc. Wiec musze to jeszcze przmyslec. A jakie dawki ty bys proponowal. Wielkie dzieki pozdrawiam!
no tak, tylko pisalem ze powtarzanie tego samego cyklu nie jest dobrym pomyslem bo efekt moze byc mizerny wrecz i cale niezadowolenie spadnie na fake srodki etc...
no chyba ze przerwa byla naprawde dluzsza?
napisz dokladnie o swoim ostatnim cyklu - dawki, dlugosc, pct, okres off
Piotrekksc
14-02-09, 18:50
Wiec dawki byly deka tesc co 5 dni po 200mg z tym ze tesc byl o jeden strzal wicej i po 30 mg dziennie wina. Cykl robilem ponad 1,5 roku temu wiec wydajhe mi sie ze byla wystarczajaca.
ok, wiec proponuje zrobic tak,
dwie opcje w zaleznosci jakie bedziesz mial srodki i stezenia tych srodkow:
1)
1-10 deka 200mg week
1-11 enan 200mg e5d
8-13 wins 30mg ed
2)
1-10 deka 300mg week
1-11 enan 250mg e5d
8-13 wins 30mg ed
Deca minimum 300mg na tydzień.
Jeśli robiłeś podobny cykl wcześniej nie ma sensu go powtarzać dokładnie chodzi mi tutaj o nandro, ale 1.5 roku to zajebiście długo i śmiało możesz to powtórzyć.
Może być tak jak napisał lg , cykl nr 2, jak chcesz możesz go skrócić, dece możesz ładować co 5 dni jak testo mniej kombinacji w jedną szpryce.
np.
1 - 8 deca 200/250mg e5d
1 - 9 enant 250mg e5d
6 - 11 wino 30mg ed
deki nie ma sensu dawac e5d przy cyklu 8 tyg,
Nie że nie ma sensu tylko nie ma najmniejszej różnicy, a napewno wygodniej.
a moze zamiast enana tak dlugo ciagnac dac go krocej i wejsc z propem 100e2d i skonczyc go razem z winsem a odnosnie deczki to kolejny cykl z dd powinen byc 300 ew 400mg e7d
shenron, no oczywiście że przejście z enantu na propa pod koniec i skończenie go równo z winem było by lepsze ale wiąże sie to z dodatkowymi środkami i kosztami.
dochodzi kosz propa nom wiadomo ale jak sie za cos brac to lepiej zrobci to na tip top
j/vold
co nie oznacza, ze to jedyne wyjscie, prawie kazdy cykl moze tak s'tuning'owac ze glowa mala, trzeba miec pomysl, no i fundusze...
ja bym zrobił tak koszt niewiele wzrosnie a efekt napewno sie poprawi
1-5 meta 30mg ed
1-7 enan 250-300 e5d
1-10 deca 200-300mg ew
8-14 prop 100mg e2d
8-14 wins 30mg ed
15 prop 50mg e2d
kick z metki bo deca wolno sie rozkreca dopiero około 4 tygodnia zaczyna porzadnie działac wiec metka z enanem popracuje do tego czasu troche :) taka moja propozycja
jesli juz chcesz komus doradzac dlugi estr ale przez krotki okres czasu to rob to dobrze,
enanth jesli ma byc przez 7 tyg to czestotliwosc inj powinna wynosic e3d, jesli e5d niech bedzie to 8 tyg,
w sumie masz racje dłuzej lepiej ale kumulacja czy o w 7 czy to w 8 tygodniu bedzie praktycznie taka sama jak znajde to wkleje tabele kumulacji estrów zakładajac ze przejdzie na propa to czy bedzie bił 7 czy 8 tyg nie ma to róznicy bynajmniej moim zdaniem duzo moich znajomych robi własnie tak z tym ze winko inj i srodki jesli jest tylko mozliwosc to apteka i sa zadowoleni
Zbyteczne nasze wypowiedzi, po co robić takie skomplikowane cykle przy małym zaawansowaniu.
Piotrekksc
14-04-09, 20:53
Witam panowie niechce zakladac kolejnego tematu. Wybralem ten cykl co pisal lg
1-10 deka 300mg week
1-11 enan 250mg e5d
8-13 wins 40mg ed
Jeszcze pytanko o odblok jak proponujecie go wziasc i jaka profilaktyka podczas cyklu.
Na odblok mam clomid i hcg
Na profilaktyke mam czosne, chela-cynk z olimpa, gold omega3 z olimpa i jeszcze jak brac nolvadex(wydaje mi sie ze mam sklonnosci do gino bo mam lekko odstajace sutki ale to juz pozostalosci z czasow dorastanie, tak czy inaczej jak brac zeby bylo bezpiecznie. Wielkie dzieki pozdrawiam!
fallenursus
14-04-09, 21:11
hcg od 3eciego tygodnia po 250iu co 3 dni az po tydzien przed odblokiem.odblok clomem 100mg przez 4 dni, i do konca miesiaca po 50.
nolwe jak poczujesz ze masz klopoty zacznij po 10mg, jesli nic nie da podwyzsz na 20.
Nie stosuj hcg przez cały cykl czy nawet od 3 tyg , nie przy takich dawkach testo.
fallenursus
15-04-09, 13:17
Nie stosuj hcg przez cały cykl czy nawet od 3 tyg , nie przy takich dawkach testo.
bo co? :evil:
wytlumasz mi dlaczego to mu zaszkodzi?
fallenursus
15-04-09, 13:52
naprawde uwazam ze stosowanie takie srodka jak HCG jesli ktos wogole bierze saa i chce to robic jak najbardziej bez zadnych komplikacji i problemow z odblokiem, powinno byc rekomendowane w 100%
ja tym razem bede prubowac cos calkiem innego. W polowie cyklu (weeks6-8) wezme 50 cloma dziennie.Z tego co sie dowiedzialem spowoduje to
jesli ktos moze byc tak mily i to przetlumaczyc!
""Clomid binds to estrogen receptors in the pituitary preferentially, and tell the pituitary to secrete its OWN LH. So in a sense it will prevent some testicular atrohpy possibly but 50mg of clomid isnt going to generate a normal healthy strength signal, so dont count on it being a replacement for HCG, though it might help. It's more to keep the pituitary online, even superficially. I ran 2 week bursts starting wk 4 in my last cycle of 16 weeks of test E and tren E and after PCT I was alright, it's tren so it should have been a harder recovery I came out fine.""
j anaprawde nie mam pojecia jak to po polsku napisac.:cry::errf:
Piotrekksc
16-04-09, 21:26
No wiec jak wkoncu mam to brac. Moze lg pomoze?
fallenursus
16-04-09, 21:49
No wiec jak wkoncu mam to brac. Moze lg pomoze?
NAJLepiej zapoznaj sie na jakiej zasadzie dziala HCG i wyciagnij wnioski sam.
19-nor srodki takie jak deka czy tren moga Cie zablokowac na amen.To nioe znaczy ze napewno tak bedzie.HCG to srodek zapobiegawczy,a nie szkodliwy.Nie powinnismy sie brac za Saa jeli nie wiemy co moze sie stac nawet w najgorszym wypadku.cena pregnylu(hcg) jest tak dostepna ze bylo by glupota niezaopatrzyc sie w to.Jestes na 100% pewny ze cie deka nie przymknie?wali cie to czy wrucisz do normy? nie bierz, twoja sprawa.
ja niestety za Ciebie nie moge podjac tej decyzji.
P.S niestety cala literatura ktora mam na temat hcg jest po angielsku.Ale nawet z wlasnej ciekawosci powinienes wiedziec co w siebie ladujesz.
Piotrekksc
16-04-09, 22:03
No walsnie czytalem duzo na ten temat i pierwszy raz spotkalem sie z tym zeby brac hcg od 3 tygodnia. Nie mowie ze zle, ale jest to dla mnie zaskoczenie. wiec wole wysluchac opini kogos jeszcze. Po za tym czytalem nawet ksiazke i nic nie pisze o tak dlugim braniu hcg natomiast pisze ze okres brania hcg powinien wynosic ok 3 tyg. Pisze rozwniez aby przez ostanie 2 tyg cyklu brac po 500 jednostek ed.
fallenursus
17-04-09, 01:53
http://www.steroidology.com/forum/anabolic-steroid-forum/50921-hcg-protocol-trt-patients.html jesli znasz angielski. jak nie popros kogos o przetluamczenie, dla mnie za trudne, nie znam takich polskich slow :(