PDA

Zobacz pełną wersję : Prosze o pomoc :P 85kg potrzebna tania dieta! :P

Street Fighter
10-02-09, 17:31
Waga :85

Potrzebna mi tania dieta mase! Puki co mieszkam z mama i nie chciał bym jej naciągać na koszty !

Z góry dziękuje :P

jaca666
12-02-09, 11:29
Dieta na masę nie musi być droga,Wystarczy zamieniać np. drogiego indyka-18zł\kg lub kurczaka-14 zł\kg (pierś) na twaróg chódy- 1.80 zł\200g a zawartość białka taka sama.Tuńczyk też nie jest drogi, jajka mogą być,mleko itp. i oczywiście odżywka białkowa za kg zapłacisz 30 do 40 zł.
A węglowodany są już dużo tańsze: ryż, musli,ciemny chleb, jabłka itp.
A na tłuszcze nie patrz.Jedz tyle ile Ci wychodzi z diety tak jak mi 1g na kg masy ciała jeżeli nie będziesz jadł żadnych parówek,kiełbas to będzie w porządku.

ht
12-02-09, 11:47
kulturystyka to drogi sport....

jaca666
12-02-09, 12:12
Drogi sport to prawda ale jak przeliczałem na jeden dzień diety wystarczy 20 zł co w miesiącu daje 600 zł na dietę. Do tego trzeba doliczyć karnet na siłowni no i bezcenny czas!!! Myślę że warto ćwiczyć.

dominator875
12-02-09, 12:17
nie ma tanich diet kulturystycznych-->sa mniej drogie i taka jest prawda

Fehu
12-02-09, 12:40
Drogi sport to prawda ale jak przeliczałem na jeden dzień diety wystarczy 20 zł co w miesiącu daje 600 zł na dietę. Do tego trzeba doliczyć karnet na siłowni no i bezcenny czas!!! Myślę że warto ćwiczyć.

600zł dieta no spoko zgadzam się... ale w sumie nie mając diety tez się kupuje jedzenie no i pewnie w miesiącu 300-400 przejesz więc tak naprawdę realne koszta wzrosną o ok 200zł

ht
12-02-09, 13:48
mi w tyg idzie troche wiecej. teraz sie zywie tylko warzywami i miesem. a w tym okresie warzywa kosztuja krocie...co do taniej diety to mozesz miec ciezko. staraj sie dobrze odzywiac i tyle. skonczysz szkole znajdziesz prace, bedziesz sie sam utrzymywac to bedziesz mogl inwestowac w dobra miche.

p_narozny
12-02-09, 14:36
Dieta na masę nie musi być droga,Wystarczy zamieniać np. drogiego indyka-18zł\kg lub kurczaka-14 zł\kg (pierś) na twaróg chódy- 1.80 zł\200g a zawartość białka taka sama.Tuńczyk też nie jest drogi, jajka mogą być,mleko itp. i oczywiście odżywka białkowa za kg zapłacisz 30 do 40 zł.
A węglowodany są już dużo tańsze: ryż, musli,ciemny chleb, jabłka itp.
A na tłuszcze nie patrz.Jedz tyle ile Ci wychodzi z diety tak jak mi 1g na kg masy ciała jeżeli nie będziesz jadł żadnych parówek,kiełbas to będzie w porządku.

Z tym bialkiem roslinnym to bez przesady, miecho jest potrzebne, wolowina oraz biale miecho, czasem ryby - na tym sie rosnie w najwiekszej mierze:) Oczywiscie dobrane z dobrymi weglami.. Pozdro

Damian st-ce
12-02-09, 17:12
Z tym bialkiem roslinnym to bez przesady, miecho jest potrzebne, wolowina oraz biale miecho, czasem ryby - na tym sie rosnie w najwiekszej mierze:) Oczywiscie dobrane z dobrymi weglami.. Pozdro

a gdzie On tam coś pisał o białku roślinnym??

Budrys
13-02-09, 13:16
mi dieta kulturystyczna na zdrowie wychodzi, zawsze lubie podawać ten przykład-przestałem jarać fajki, jutro, nie pojutrze poł roku jak w ogóle nie pale nawet gdy ktos częstuje. gdybym nie ćwiczył to nie zależałoby mi na silnych płucach które często warunkują to czy zrobisz jeszcze jedno powtórzenie czy wymiękniesz, jeśli sie jest uzależnionym od palenia to zazwyczaj na dzień idzie paczka, a jakie to koszty w Polsce? malboro dyche, L&M 8 zeta, tyle codziennie sie wypala tymczasem kilogram mięsa z kurczaka to koszt ok15 zeta a w dzien treningowy ile zjesz? 2 razy po 200gram z ryżem? To ci wychodzi tyle co paczka fajek, tylko że zamiast nikotyny dostarczasz białko i węglowodany w naturalnej postaci. A więc Streetfigchterze to ładnie że nie chcesz obciążać kosztami mamy-szacuneczek za to, przeanalizuj sobie swoje wydatki, a jak będziesz sie zastanawial czy iść na balety w sobote kupic paczke fajek i kilka browarów czy flaszke, LUB mieć na diete na cały tydzien to zastanów sie na czym ci bardziej zależy. Decyduj i wybieraj

Vegeto86
13-02-09, 18:25
kulturystyka to drogi sport....

Nie oszukujac sie nikt tu nie jest zawodowym kulturysta ktorym idzie 6 tys. zl na miesiac. Wystraczy odzywiac sie dobrze,jesc duzo bialka i wegli i efekty tez beda.