Zobacz pełną wersję : Prosze o Rade.
TycuKoks15
09-02-09, 16:12
Mianowicie moj kumpel przez okres 4 miesiecy schudl 30 kg :lol:
Chodzimy razem na siłownie ,kumpel ma jeden problem ma nadmiar skury na brzuchu i robia mu sie fałtki co nato radzicie ?
Co poradzimy? Ćwiczyć i odpowiednia dieta? :happy:
Napinacz01
09-02-09, 17:28
Co poradzimy? Ćwiczyć i odpowiednia dieta? :happy:
Pieprzysz głupoty az mi sie nie dobrze robi...
Na fałdy na brzuchu dieta?
Wiem że jak ktokolwiek się spyta jak przytyć do każdy odpowiada "Odpowiednia dieta to podstawa" bo tak to jest na tym forum... każdy to powtarza miliard razy.
Ale w przypadku fałd na brzuchu myślę że to tłuszcz a nie nadmiar skury :)
Aeroby + rowerek
widzialem kiedys cos takiego tzn widze to czesto.. i to nie jest tluszcz :) mowisz ze schudl 30 kg.. zapytam ile wazyl predzej i gdzie ogromna masa tluszczu byla..?? domyslam sie ze na brzuchu ale nie chce uprzedac faktow :)
Pieprzysz głupoty az mi sie nie dobrze robi...
Na fałdy na brzuchu dieta?
Wiem że jak ktokolwiek się spyta jak przytyć do każdy odpowiada "Odpowiednia dieta to podstawa" bo tak to jest na tym forum... każdy to powtarza miliard razy.
Ale w przypadku fałd na brzuchu myślę że to tłuszcz a nie nadmiar skury :)
Aeroby + rowerek
o kurwa...
pewnie same aeroby bez odpowiedniej diety cie potna strasznie.
dieta to podstawa. czy masa czy rzezba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a mi sie wydaje ze to nadmiar skory. jedyne co pozostalo to czekac skora jest elastyczna i za jakis czas powinna byc poprawa.
Dieta!!!!!
Dlaczego?
Jakieś pół roku temu sam się odchudzałem i schudłem w miesiąc 10 kg, ale co z tego jeśli razem z tłuszczem spala się mięśnie. Organizm nie jest w stanie w przypadku tak dramatycznego niedoboru kalorii odróżnić to co sam zjada. A co z tego wychodzi? Wygląda się wtedy jak anorektyk w którego wpompowano kilka litrów tłuszczu. Skóra tłuszcz i kości. Szczególnie teraz po zakończeniu hardkoru powinien zadbać o dietę by tego nie odrobić i dodatkowo nie podłapać jeszcze parę kilogramów więcej niż wcześniej miał. Przez tak krótki okres czasu nie ma ch.. we wsi że schudł i nie ma teraz już tłuszczu.
30kg nawet w przypadku 50% tłuszczu i 50% mięśni to 15kg tłuszczu, kilogram tłuszczu ma 9000 kalorii 9,000 x 15 = 135,000 kalorii dzieląc to przez 4 miesiące czyli 122 dni wychodzi:
DZIENNY DEFICYT W WYSOKOŚCI 1100 kcl!!!
Przecież to się ku... zabić idzie.
Wiem że nie nie odpowiedziałem na twoje pytanie, ale lepiej niech się zajmie teraz nauką prawidłowego odżywiania i pilnuję się z jedzeniem. Jego przemiana materii jest bardzo wolna. Niech je mało, a częściej, a najlepiej niech uda się do lekarza lub dietetyka i opowie mu swoją historię. Jeśli utrzyma wagę przez miesiąc czy dwa, a "skóra" nie zacznie spadać jest coś takiego jak chirurgia plastyczna, ale taki zabieg kosztuję.
Widzisz Napinacz ,jednak nie miałeś racji ,więc nie krytykuj z góry.
Dieta redukcyjna of course :pray:
j/w aeroby.
Amen!