Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pytania do diety, treningu, supli.

Tr4ns
09-02-09, 15:04
Jestem nowy na tym forum wiec witam wszytskich o/

O mnie:
Wiek - 18 lat
Wzrost - 184 cm
Waga - 63 kg

Cwicze od ok. miesiaca i mam kilka pytan na ktore niestety nie moge znalesc odp.

1. Trening
Rozpisalem sobie plan treningowy, ktory wyglada nastepujaco:
Poniedzialek - Klatka, brzuch
Sroda - plecy, nogi
Piatek - przedramie, biceps, triceps
+ na brzuch codziennie 8 minut ASB.

Moje pytanie brzmi czy w ciagu jednego treningu mozna wykonywac cwicenia na biceps i triceps? Odnosnie miesni brzucha to czy po skonczeniu cwiczen nalezy polozyc sie na brzuchu i rozciagnac miesnie? Bo slyszalem rozne opinie na ten temat. Z mojej edukacji wychodzi na to, ze nie ale chce uslyszec wasze zdanie.

2. Dieta
Dieta rowniez rozpisana tzn 'zjechana' z tego forum ; p nie mialem z nia zadnych problem az do czasu powrotu do szkoly po feriach. Mianowicie nie wiem co mam jesc w szkole? Rano o godz. 7.00 jem duzy talez owsianki, w szkole 4 kanapki i tak az do godz. +/- 15.00. Moze jakies pomysly na posilek w szkole?

3. Suplementacja
Tak, tak wiem, ze narazie dieta wszytsko zalatwi. Suple chcialbym zaczac brac ok. Lipca/Sierpnia czyli wlasnie jakies pol roku od rozpoczecia treningow. Czy okres letni nie zachamuje przyrostu masy? Chodzi mi glownie o to, ze jest to lato i w tym czasie sie poprostu mniej je bo sie nie chce. Co o tym sadzicie? Jezeli nie to nad czym pomyslec na wakacje? Czy cos w stylu Mutant Mass, Mass XXL na poczatek bedzie dobre? Ogolnie myslalem, zeby na poczatek wlasnie kupic np. Mass XXL na 1 cykl. A za jakis czas rowniez Mass XXL + Kreatyna.

W sumie to wszytsko. Prosze o pomoc.

ps. aa jezeli chodzi o mase to przybralem cale 3kg!

Pozdro.

galanter
09-02-09, 15:08
np. Mass XXL na 1 cykl. A za jakis czas rowniez Mass XXL + Kreatyna. zgadzam sie ale poczekaj z tym do jesieni albo nawet zimy

Voice666
09-02-09, 15:20
1. Trening
Do niczego, lepiej będzie jeśli już split to:
Pn- klatka, biceps
Wt- Plecy- triceps
PT-Nogi, barki
do każdej sesji możesz dorzucić brzuch

Moje pytanie brzmi czy w ciagu jednego treningu mozna wykonywac cwicenia na biceps i triceps? - można, ale ty nie musisz
Odnosnie miesni brzucha to czy po skonczeniu cwiczen nalezy polozyc sie na brzuchu i rozciagnac miesnie? - każdą partię powinno się rozciągnąć.

2. Dieta
Dieta rowniez rozpisana tzn 'zjechana' z tego forum ; p nie mialem z nia zadnych problem az do czasu powrotu do szkoly po feriach. Mianowicie nie wiem co mam jesc w szkole? Rano o godz. 7.00 jem duzy talez owsianki, w szkole 4 kanapki i tak az do godz. +/- 15.00. mało, mało, przynajmniej 7-8 posiłków dziennie (wszystko w dziale dieta znajdziesz)

Moze jakies pomysly na posilek w szkole? - dobre pytanie he he - ryż& kurczak do pojemnika, jogurt, banan itp, itd.

3. Suplementacja
Tak, tak wiem, ze narazie dieta wszytsko zalatwi. Suple chcialbym zaczac brac ok. Lipca/Sierpnia czyli wlasnie jakies pol roku od rozpoczecia treningow. Czy okres letni nie zachamuje przyrostu masy? - nie, nie zachamuje

Chodzi mi glownie o to, ze jest to lato i w tym czasie sie poprostu mniej je bo sie nie chce. Co o tym sadzicie? - jeśli nie chce ci się jeść bo coś tam coś tam, to nic ci nie urośnie.

Jezeli nie to nad czym pomyslec na wakacje? - o panienkach myśl.

Możesz kupić sobie jakieś białko i gajnera - kreatyna DUŻE NIE

W sumie to wszytsko. Prosze o pomoc.

ps. aa jezeli chodzi o mase to przybralem cale 3kg! - wody, tłuszczu czy czego???

Tr4ns
09-02-09, 15:23
No i wlasnie o to mi chodzilo. Czyli odp na 1 pyt juz jest : ) thx.

Damian st-ce
09-02-09, 18:48
Do szkoły; jeśli się nie wstydzisz; makaron z tunczykiem, ryż i pierś z kurczaka, pieczywo razowe i jaja na twardo...